Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o vášni, jež se vymyká kontrole. Žena, která vede úspěšnou uměleckou galerii, pozvolna shledává, že se propadá hlouběji a hlouběji do děsivého vztahu s mužem, který otevírá její nitro a posunuje rozkoš za hranice všeho, co kdy poznala, neboť je jím svedena k takovému odevzdání, jež nezná žádných zábran. (Bonton Home Video)

Recenze (172)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kedysi pre mňa nepochopiteľný kult, ale Kim nič iné nevedela hrať. Vraj v scénach s Mickeym jej nebolo všetko jedno, že tam bol nejaké animozity. A teraz keby si mala predstaviť, že by mala robiť tie isté scény s Rourkovym výzorom dneška, neviem čo by povedala. Ale vlastne, ani ona už nie je to, čo bývala, dôstojná staroba to teda nie je, v zemi ostane len plast. Každopádne film bez ducha, čisto hraný na jednu formu a to erotickú. Zvyšok je len balast. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Kurňa, Mickey Rourke byl ve svých mladých letech fakt zatraceně pohledný:) Snad nikdo v té době neuměl dělat tak svůdné pohledy jako on. Také Kim Basinger není nikterak pozadu ve své "sexiness." 9 a 1/2 týdne mi připadalo zvláštní. Snímek o erotické přitažlivosti, která začíná jako kamarádské vycházky po venku:) A končí jako zničující vztah, který by snad ani nemohl trvat déle. Prvnímu fyzickému aktu mezi nimi nejprve předcházelo spousta procházek po venku a blbnutí. Až teprve potom se do toho vrhli po hlavě. Scéna jejich prvního setkání v obchodě je úžasná. Ty pohledy... A vášnivá erotická scéna za vytrvalého deště, kdesi na schodech, je opravdu dokonalá. Hudební soundtrack už je jako třešnička na dortu. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Nejprofláknutější je z filmu asi scéna krmení u ledničky a pak Kimin striptýz na Cockerovo You Can Leave Your Hat On, který si s písničkou užasně sedne. Film, jehož kouzlo nespočívá ani tak ve viděném jako v tušeném, byl svého času opravdu kultem, i když tehdy spíš proto, že se v něm čekalo něco zapovězeného a brutálně nemravného, což dnes vyznívá dost usměvně. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Trochu podceňovaný snímek, neboť každý čeká drsný thriller a velkej pytel erotiky, ale nakonec se dočká příběhu, který je "o ničem" a odvážných záběrů tam je hoooodně po skromnu. Jenže! Stejně jako je ve filmu tušená erotika, tak stejně tak jsou tušené veškeré posuny ve vztahu a ději. Veškeré motivy jsou skryté v malých indiciích a na první pohled nevýznamných scénách - za vše zmíním "bezvýznamnou" návštěvu malíře u něj doma, která znamená definitivní zlom ve filmu. Možná, že jsem ve snímku našel víc, než mělo být vyřčeno, ale jsem tomu rád. Před dvanácti lety jsem jako začínající puberťák měl v peněžence fotku Kim Basinger právě z tohohle snímku. A nyní, po dvanácti letech se sám sobě vůbec nedivím... ;o) Film má však dvě zásadní chyby. Mickeyho Rourka a hudbu, která je s odstupem času neposlouchatelná. Je fajn, že díky ní na vás dýchnou osmdesátá léta, ale tenhle příběh je nadčasový a přesné časové určení mu ubližuje. Je složitější se do něj potom vžít. Přesto, čtyři hvězdičky. Už jen za tu geniální chvilku nakonci, kdy Mickey Rourke pronese větu o svých bratrech a svých rodičích... To mě až zamrazilo. [duben 2006] ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Už viem, aký je najobľúbenejší ( masturbačný ) film autorky E.L. James. Oproti jej románom ( a následných snímkov ), ale nepostráda vzrušenie, remeselne výborne zvládnutú réžiu a postavy, ktoré sú síce sexy a obrázkovité, ale nie umelé. Takže ak chcete zvracať, tak odporúčam 50 BLA BLA BLA. No a ak kvalitu, tak staré dobré osemdesiate. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (16)

  • Záver filmu mal vyzerať inak. Obaja "zaľúbenci" mali užiť jedovatú tabletku, ale John (Mickey Rourke) by ju na poslednú chvíľu stihol vymeniť za vitamíny. (Raccoon.city)
  • Režisér pri natáčaní držal oboch hercov od seba, aby spolu nemohli komunikovať a Kim (Elizabeth) nevravel nič o tom, či to hrá dobre alebo zle, čím ju chcel znervózniť. Stávalo sa, že sama bola prekvapená tým, ako sa scéna začala vyvíjať, Mickey (John) totiž robil veci, o ktorých netušila, že sú v scenári. (Raccoon.city)
  • Hovorí sa, že Kim Basinger (Elizabeth) neznášala svojho hereckého partnera, lebo smrdel cigaretami a alkoholom. (Raccoon.city)

Související novinky

Kdo se ponoří do Padesáti odstínů temnoty?

Kdo se ponoří do Padesáti odstínů temnoty?

29.01.2016

Kim Basinger se letos objeví v komedii Správní chlapi Shanea Blacka (Iron Man 3), pořádný comeback si ale dá až v únoru 2017. Zahraje si totiž Elenu Lincolnovou, obchodní partnerku a bývalou milenku… (více)

Reklama

Reklama