Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina snímku, londýnský muslimský policista, se musí potýkat jak s obviňováním ze zrady svých souvěrců, tak s rasovými a náboženskými předsudky kolegů z policejního sboru. V oddělení mu nedůvěřují, protože je muslim, ale nedůvěřují mu ani v mešitě, protože je policista. (ČSFD)

Recenze (18)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Zajímavě zpracovaný pohled na současné fóbie (většinou plně oprávněné) z terorismu. Celkem netradičně máme možnost nahlížet na toto téma očima vyšetřujícícho důstojníka londýnské policie, který pochází z Pákistánu a je muslim. Jeho víra je jasná, je muslimem, ale muslim bezbranné nezabíjí. Stojí pevně na straně zákona a vyžaduje jeho dodržování. Proto je v šoku, když nadřízeným ze sboru, kde desítky let tvrdě dřel aby si získal respekt, stačí jedna kampaň vedená tiskem proti jeho osobě jako muslimovi aby jej od případu stáhli... Snímek se tak řadí do postupně narustající řady filmů o muslimských teroristech, kde bodem nula je 11.9. ... V souhrnu se jedná o nadprůměrný snímek, na který se dobře kouká a který se snaží o vysvětlit, že ne každý muslim je terorista. Hlavní hrdina byl velmi charismatický a potěšila mne i letmá účast Briana Coxe. Tři policejní pecky a půl. * * * ()

kratina 

všechny recenze uživatele

Po akčním a dobře mířeném prvním výstřelu v londýnském metru (muslimové - tam walkman radši nepoužívejte!) film vrátí pistole zpátky do pouzder a místo střílení začne pouze pomalu vyprávět. Je to ale jen ticho před bouří, ve vzduchu stále visí hrozba a otravuje lidem život. Nabourává sousedské i pracovní vztahy, o příbuzenských ani nemluvě... Působivé a realistické. O tom, že teroristický útok páchá ty největší škody ještě dlouho po výbuchu. Strach, to je ta nejmocnější zbraň. ()

Reklama

Necron 

všechny recenze uživatele

Londýn - Nedůvěra mezi většinovou britskou společností a tamními muslimy, která zavládla po sérii bombových útoků v Londýně v roce 2005, je hlavním tématem thrilleru Shoot on Sight (Střílej bez výstrahy) indického režiséra Džagmóhana Mundhry. Hlavní hrdina snímku, londýnský muslimský policista, se musí potýkat jak s obviňováním ze zrady svých souvěrců, tak s rasovými a náboženskými předsudky kolegů z policejního sboru. Film bude mít na konci srpna v Británii premiéru, napsala dnes agentura Reuters. "Nedůvěřují mu v oddělení, protože je muslim, a nedůvěřují mu ani v mešitě, protože je policista," popsal režisér Mundhra složitou, schizofrenní situaci hlavní postavy Tárika Alího, kterého hraje indický herec Nasíruddin Šáh. Impulsem pro natočení filmu byla pro Mundhru náhlá proměna přístupu obyvatel Londýna vůči jeho osobě těsně... zdroj: www.ct24.cz ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Slušně rozjetý film tou zpackanou policejní akcí v metru. Ruku na srdce, v situaci toho policisty, reagoval bych jinak ? Podezřelý, MUSLIM S BAŤÚŽKEM, kouká na mou namířenou zbraň, na výzvu nereaguje, a místo toho strčí ruku do kapsy! A to na nástupišti plném nevinných lidí... Solidní dramatický příběh sice po úvodu zvolní tempo, aby zrychlil znovu až v závěru, ale za reálnost příběhu i přesné vykreslení vztahů mezi lidmi (sám jsem v Anglii nedávno pár let žil) přidávám hvězdu navíc. A taky za toho imáma. Ten byl... Hned bych sám konvertoval. ()

jack_scott 

všechny recenze uživatele

Velice dobře zpracované drama na celkem originální téma, i když příběh samotný působí jako klišé...Což vlastně je, ale nic podobného tu takhle není, takže snímek je slušně originální. Zpracování i hereckým výkonům není co vytknout, a tak musím dát velmi solidních 75% a **** za snímek, jehož zhlédnutí skutečně neurazí, ba naopak. ()

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo ve státech Pákistán a Anglie (ve městech Londýn a Hatfield) v květnu a červnu roku 2007. (GASTON73)

Reklama

Reklama