Reklama

Reklama

The Haunting

  • Česko Strašení (více)

Obsahy(1)

Na zámek barona Victora Fredericka Von Leppe (Boris Karloff) přichátí mladý poručík napoleonské armády Andre Duvalier (Jack Nicholson). Andre se dostal na Von Leppeho sídlo díky tomu, že sem sledoval tajemnou ženu Helenu. Krok za krokem se před Andrem odhaluje děsivá skutečnost, o duši barona Von Leppe usiluje stará čarodějnice rozhodnutá zlikvidovat každého, kdo by jí v tom chtěl bránit. Na tomhle mysteriózním hororu je mimo jiné zajímavé i to, že se zde Jack Nicholson poprvé podílel také na režii snímku. (SPI International / Omega Publishing Group)

(více)

Recenze (41)

sud 

všechny recenze uživatele

V úvodních titulkách filmu je na postu režiséra uveden pouze Roger Corman, tudíž nevím, kde se v ostaních všemožných pramenech berou ti ostatní čtyři pánové. Celkově se nejedná o špatný film, ale jak na poli těchto mnou oblíbených strašidelných papundekláčů, tak celkově více než na průměr nedosahuje. 50%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Mladučký vojak (Jack Nicholson) blúdi z posledných síl pochmúrne vyľudnenou krajinou a stretáva krásku, s ktorou však nie je všetko OK. Odpovede (alebo smrť?) nachádza v strašidelnom zámku na úpätí burácajúceho mora a pod podozrivým dohľadom legendárneho Borisa Karloffa. To všetko podčiarknuté nepokojnou hudbou, neustále nás držiacou v strehu, pôsobivou výpravou a poeovskou atmosférou, ktorá ma úplne pohltila, preto dávam až 80%. ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

Scény z nočního sílda Barona Von Leppa (Boris Carloff) jsou celkem strašidelné, ale snímek ztrácí atmosféru tam kde několikrát přechází do denních scén. Závěr je pak znamenitý. Celý film je protkaný jako vždy geniální hudbou Roberta Steina, kromě asistence čtyř dalších režisérů po boku génia Rogera Cormana tu pak exceluje mladičký Jack Nicholson jaku plukovník Andre Duvalier. Škoda že snímek není natočen spíše jako "celonoční" děsivá jízda, to by pak byla jiná. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Druhej snímek z roku 1963 s názvem " The Haunting ". Tady už to taková sláva není, ale i přesto dávám 3 ( slabší ) hvězdy. Film táhnou především J. Nicholson a B. Karloff. Zaujme i celkem zajímavej příběh a jeho rozuzlení. Jak už psala v komentáři " Petrus1 " - první a poslední dotáčená scéna je tu zbytečná. Tohle zaujme především fandy gotických hororů. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Je úsměvné, jak se tento horor naivně snaží tvářit vážně. A ještě úsměvnější je, kolik velkých jmen je s ním spojeno. Střídání režisérů a psaní scénáře za pochodu se na filmu nesmazatelně podepsalo. Dějově je to velká patlanina, ovšem nemůžu říct, že bych se při tom nepobavil. Je milé si poslechnout, jak v tomto dokumentu tvůrci na natáčení s humerem vzpomínají. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Při natačení filmu se potkali Jack Nicholson a Monte Hellman, kteří společně posléze natočili další 4 po sobě jdoucí filmy. (J.A.K.)
  • Impulsem ke vzniku filmu bylo dokončení předchozího režisérova titulu Havran (1963) o 2 dny dříve, než bylo oficiálně v plánu. Na snímku se tak začalo pracovat bez přípravy. Během oněch 2 dnů byly nafilmovány scény s Borisem Karloffem, zbytek byl poté dotáčen později včetně následného dopisování scénáře. (zorz)
  • Jack Nicholson si ve filmu zahrál se svou tehdejší ženou Sandrou Knight. (zorz)

Související novinky

Zemřel herec Dick Miller

Zemřel herec Dick Miller

31.01.2019

Ve věku 90 let zemřel v kalifornském Toluca Lake herec Dick Miller. Smutnou zprávu předal médiím rodinný mluvčí. Rodák z Bronxu má od svého debutu v roce 1955 ve snímku Apache Woman na svém kontě… (více)

Reklama

Reklama