Reklama

Reklama

Generace Singles

  • angličtina Generation Singles
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jsou svobodní, flexibilní, ekonomicky nezávislí... a nezadaní. Čeština pro ně nemá přiléhavý výraz, a tak se jim říká Singles – v angličtině svobodní, nezadaní, ale také jednotliví, sami. Říká se, že tito singles jedinci obvykle bydlí ve velkých městech a kariéra je pro ně důležitější, než zakládání rodiny, než pevný vztah. Zkreslený pohled většiny „zadané“ populace. Dnes již toto označení neplatí. Singles lidé už zdaleka nejsou jen ti, kteří si to dali jako svůj životní cíl. Tento „problém“ se začíná pomalu týkat většiny z nás… Říká se, že lidé v současnosti touží stále více po svobodě, odmítají být uzavřeni do jasně definovaných rolí, sociálních pozic a očekávání. Svoboda je dnes vnímána jako vyšší hodnota než stabilita. Co všechno způsobuje, že se takto mladí lidé podivně rozhodnou? A je tomu opravdu tak? Není spíš problémem dneška, že lidé nemohou (ač by více než chtěli) někoho nalézt? Někoho, s kým stráví celý život, s kým založí rodinu, s kým si budou rozumět? A proč? Nemusejí se ohlížet na partnery nebo děti, mohou se soustředit na kariéru a koníčky...“ Je tomu opravdu tak? Jsou dnes dlouhodobé vztahy přežitek, nebo těžce dosažitelným ideálem? Jak současný svět modeluje, ohrožuje, či naopak příznivě ovlivňuje naše vztahy? Kam zmizel strach ze samoty...? Proč to, co většina z nás považuje za zásadní a jedinečné, mizí…? (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

Melvej 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že v Generaci singles chybí názory psychologů, sociologů, atd. Nicméně někdy jsou názory samotných lidí mnohem lepší. Jaký je tedy tento snímek? Odstrašující? Každopádně. Alarmující? Velmi, ještě když se k tomu připočítají čísla ze závěrečných titulků, pokud jsou samořejmě pravdivá. Suma sumárum, pro mě poměrně šokující dokument, který jsem ale celkem rád viděl. ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Ziju jako singlak, je mi tricet, tenhle dokument je o mne a mel bych bejt jeho vdecnej prijemce... a presto prisaham buh, ze netusim, proc vzniknul. Ne ze by to bylo uplny blato, to netvrdim. Uz jen volba hlavnich protagonistu je fakt zajimava a dobra. Milej prurez. Ale o samotnym fenomenu single zivota tahle hricka nic moc nevypovida a spis me jen utvrzuje v tom , ze se vlastně asi ani o zadnej fenomen nejedna. A kvuli myslence, ze vsichni mame nejakou minulost, ktera nas nakonec dovedla tam, kde jsme, a ze jsme vsichni jiny, i kdyz nam jde v podstate o totez, kvuli ty rozhodne nemusim sedet 77 minut pred monitorem. Prazdny. Prazdny, prazdny, prazdny...a zbytecny. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak tý jedný holce, která měla co minutu feministické přednášky na téme užasná žena a zbytečnej chlap bych nedal přednost ani kdyby byla na světě jen ona a invalidní žížala. Zbytek ansáblu teda taky nebyl zrovna žádnej šlágr. Hlavně u chlapů mě přišlo že si buď něco nalhávaj a nebo vysloveně lžou, když mám tři milenky, tak s tím určitě půjdu do televize, to určitě. Dokumentarista se snažil mít co nejširší spektrum z řad singles a to jak holek tak kluků a traví s nima tuším rok, samozřejmě prostřihama formou návštěv dle ročních období, aby jsme poznali důvod proč jsou singles. Upřimně řečeno to téma přílši nechápu, nepřijde mě to nějak zásadní. Za chvíli se budou točit dokumenty o domácnostech co maj pračku v kuchyni, ne ? ()

vikino1 

všechny recenze uživatele

Na tuenhle věc jsem se vcelku těšil, obsah a nápad mě připadal docela zajímavý.. Jenže ejhle... Po shlédnutí jsem zjistil, že tenhle "dokument" mapuje život skupině lidí (kteří vlastně ani Single být nechtějí), se kterýma se setkáváme po čtvrt roce a zjištujeme, co se na jejich "vztazích" změnilo. Nějaký hlubší rozhovory, proč tomu tak je, nebo aspoň něco k zamyšlení, co bych si z dokumentu odnesl, tam prostě není a celkově to vyšumí hned po závěrečných titulcích. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Dokument je úplně o něčem jinym, než co se píše v oficiálnim textu distributora. Jako natočit dokument o singles, kde účinkující pořád řikaj, jak teď si někoho našli a že by pomalu chtěli založit rodinu a podobně, to je jako natočit dokument o horolezcích a ptát se tam lidí, co jeli lanovkou na Petřín a omylem vystoupili už na Nebozízku a museli ten zbytek dojít pěšky. Výběr těch lidí mi připadal úplně na hovno. Třeba já jsem single a to z toho důvodu, že vykazuju nejrůznější znaky asociálního chování a zaujímám antisociální postoje a názory. Ještě bych dodal, že ty účinkující tam prezentujou jako nějaký lidi, který by teoreticky neměli mít sebemenší problém někoho sbalit, ale můj názor je, že ty holky byly jedna vyloženě hnusná, druhá úplně divná a třetí by těma svejma femínkovskejma kecama o tom, jak všechno zvládne sama, odradila snad i toho 38-letýho panice s ojkou, kterej se přišel seznamovat na kurs vaření. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Film získal roku 2012 cenu Václava Táborského na festivalu českých filmů Finále v Plzni v kategorii nejlepší dokumentární film. (JoranProvenzano)
  • Režisérka Jana Počtová měla v dokumentárním filmu také "hrát", neboť je singles. Nakonec však natočený materiál o své osobě nepoužila, protože se nehodil do konceptu. (mr.filo)
  • Do filmového projektu se hlásilo přes 80 osob. (AngelusCZ)

Reklama

Reklama