Reklama

Reklama

Středoškolák Homer Hickam žije v hornickém městečku ve východní Virginii, kde jedinou možností obživy je práce na šachtě. Homer má velkou fantazii a touží objevovat vzdálené světy. Jednoho dne zahlédne na obloze přelétat první sovětskou družici Sputnik. Začne se zajímat o rakety, a dokonce se díky tomu spřátelí s opovrhovaným "šprtem" Quentinem. Spolu se dvěma dalšími kamarády pak začnou amatérsky konstruovat malé rakety. První pokusy jsou však zoufalé. Aby získali více znalostí, pustí se do studia chemie, fyziky a matematiky. Nakonec se jim podaří sestrojit překvapivě funkční rakety. Ty nepředstavují jen jakousi lepší hračku, ale pokud uspějí na mezistátní soutěži mladých techniků, i únik z rodiště. V cestě za splněním snu Homerovi stojí nepochopení otce. Přesto se nevzdává a snaží se naplnit svoji vizi. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

UhLee 

všechny recenze uživatele

(8/10). Říjnové nebe je takovým tím typickým filmem, který vás zaručeně zahřeje u srdce jako třeba Forrest Gump. Místy je trošku naivní, ale to se dá filmu bez problémů odpustit a nechat se unášet příjemnou atmosférou. Splnění chlapeckého snu je výborné téma a když se to spojí s námětem podle skutečné události, tak to nemůže skončit špatně. Přidejte k tomu Jakea Gyllenhaala, který tady začíná svoji veleúspěšnou hereckou kariéru. Posypte to výbornou hudbou, která vytváří iluzi, že je na světě ještě všechno v pořádku. Říjnové nebe se může klidně zařadit vedle právě zmiňovaného Forrenta Gumpa, protože tohle se vážně povedlo a já jsem se usmíval od ucha k uchu. Scény s raketami měly nepopsatelné kouzlo, které dokázaly diváka pokaždé donutit žasnout. O scéně s umyvadly ani nemluvím. To už jsem ležel pod stolem v kaluži slz od smíchu. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Přihrbený platfusák s trvale nainstalovaným úsměvem se za mohutného patosu rozhodne během melodramatické limonády o sestavení rakety. K tomu je měrou vrchovatou přimíchán americký nacionalismus. No fujtajbl. Jo a ten platfusák je ještě ke všemu hrbatý, z fleku by bez maskování mohl vystřihnout zvoníka u Matky Boží. ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Slušnej doják, ve kterým ani tak nejde o nějaký NASA nebo rakety (to jen tak okrajově), ale jde tady o sbližování otce se synem. Fotřík, zarputilej horník, kterej nic jinýho neuznává a jeho mladej, kterej by zase pořád jen vystřeloval nějaký rakety :o). Asi to muselo bejt za studený války hodně horký téma, páč to vypadalo, že kosmem žil každej amík. To nám čechům tohle mohlo bejt u perdele, páč náš raketovej výzkum je a dycky bude nulovej :o). Ke konci filmu sem byl hodně dojatej, celkem slušnej počet slz mi teklo po tvářích. Určo stojí za to vidět, ale nevím co by mě přinutilo k tomu vidět to znovu... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film so skvelou atmosférou 50.tych rokov, prostredím, príbehom, hercami. Proste so všetkým. I keď meno režiséra nieje veľmi známe a zvučné, natočil už dosť filmov, ktoré mám rád a ktoré som hodnotil nadpriemerne. Navyše ako sa hovorí - filmy podľa skutočnej udalosti sa píšu sami a sú skvelé. Vyzdvihol by som výkon ešte vtedy mladého Jakea Gyllenhaala a predovšetkým krásnej Laury Dern, z ktorej vždy srší charizma. Soundtrack sa tiež podaril na výbornú a príjemne film osviežil. Tento film môžem odporučiť snáď všetkým. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Partička kamarádů odpaluje rachejtle tak usilovně, že jim to nakonec přinese vítězství v nějaký podivný soutěži. A díky tomu nemusí ten homosexuální kovboj ze Zkrocený hory celej život strávit na šachtě, jak by si přál jeho krutopřísný fotr, ale může dál studovat. Moc mě tohle téma nebavilo... 50% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • Skutočné mená hrdinov sme mohli vidieť v záverečných titulkoch. (Karush)
  • Strojvůdce lokomotivy ve scéně, kdy chlapci rozebírají koleje, si zahrál uznávaný autor fotografií z prostředí parních lokomotiv  O. Winston Link. (HellFire)
  • Pravé jméno otce hlavního hrdiny není John Hickam, ale Homer Hickam Sr. (rodo)

Reklama

Reklama