Reklama

Reklama

Phantasm

  • USA Phantasm (více)
Trailer

Kultovní horor Dona Coscarelliho, ze kterého čerpalo inspiraci mnoho pozdějších tvůrců. Dva bratři, žijící v okolí městského hřbitova, se snaží vypátrat původ záhadných jevů, které je obklopují. Postupně objevují bizarní podzemní svět a pouští se do boje proti vetřelcům ze světa nadpřirozených sil, kteří na sebe berou stále rafinovanější podoby... (MIDO FILM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Kultová čiernohumorná pecka plná žltej krvi, s jedným z najlepších záporákov, akých kedy éra videa splodila. Pár malých výčitiek by sa našlo: herci a (zasa) dej - Coscarelli je ohľadne príbehu dosť veľký optimista a niektoré scénky, ako keby sa odohrávali v inej realite (niekto to tu dokonca nazýval surealizmom). Inak výborná zábava. 85% ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Phantasm je film se silnou atmosférou, který si ovšem nese na zádech slušný raneček naivity. Absurdita provázela celý děj, který byl navíc místy dost chaotický, na druhou stranu musím docenit celkovou nápaditost. Samozřejmě nelze opomenout vynikající hudební motiv, který dojem vylepšuje. Silnější tři hvězdy. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Coscarelli je king. Zatím co na Beastmasterovi jsem vyrostl, tak tohle mi dlouho trestuhodně unikalo. Doplnil jsem si to až nedávno a jako, že filmovou topku mám nacpanou, tak jsem aspoň zahejbal s tou režisérskou, protože co mám dělat, když se mi všechno co jsem od tohohle frajera viděl líbilo. Každopádně pokud nejste zapálení do podobných starých béčkových nezávislých horůrků, tak to obejděte obloukem, jinak směle do toho. Smršť nápadů, neodolatelná atmosféra a zabijácký lítající koule. Fucking Yeah!!! 100% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $300,000Tržby USA $11,988,469Tržby Celosvetovo $-║ Nehorázne nezáživné béčko s tak povrchným príbehom, že už po prvej polovici filmu som mal problém to čo nám tento horror ponúka dopozerať, strašidelné scény vyznejú tak nanajvýš smiešne, nehovoriac o tom lietajúcom pavúkovi či čo to za plyšáka bolo. Dosť do očí bijúce sú výkony hercov, tie sú absolútne jedným slovom katastrofa, najhoršie na tom je Angus Scrimm, ten sa tvári fakt úžasne, tak strnulý prejav som už dávno nevidel. Jedine čo zaujalo bola hudba ináč všetko ostatné bol des a hrôza. /20%/ ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Dva útoky stříbrných koulí, jeden vodotrysk krve a hromada dětské naivity, která zabíjí všechny slibné náznaky kvalitní podívané. Coscarelli má občas dobré nápady, ale celková atmosféra mu stále uniká hlavně díky dějovému chaosu. Malý klučina je protivný spratek, o to víc pak fandíte démonickému Tallmanovi, který si zasloužil víc času. Nadhled přehlušující chatrnou logiku vytuší spíše zběhlejší divák, tudíž prozatím 3 a ½ a za nějaký čas zase nazdar. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (49)

  • Channel Bravo film zařadil na 25 té místo v anketě "100 Scariest Movie Moments". (Chatterer)
  • Švédská deathmetalová kapela Entombed ve své písni "Left Hand Path" použila melodii hlavního hudebního motivu právě z tohoto filmu. (Corpsegrinder)
  • Většina herců už v Coscarelliho filmech hrála. A. Michael Baldwin, Angus Scrimm, Terrie Kalbus, Mary Ellen Shaw a Kenneth V. Jones se objevili alespoň v jednom ze dvou předcházejících Coscarelliho snímcích, Jim the World's Greatest (1976) a Kenny & Company (1976). Reggie Bannister si zahrál v obou. (Chatterer)

Související novinky

PHANTASM pokračuje

PHANTASM pokračuje

11.03.2005

Štúdio New Line Cinema chce nadviazať na kultovú hororovú sériu PHANTASM, a zrejme hneď trilógiou! Fanušíkovia však (prekvapivo) veľmi vysmiati nie sú - s Donom Coscarellim, "duchovným otcom" celej… (více)

Reklama

Reklama