Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Vzkříšené studio Titanus chystá pokračování Phenomeny

Vzkříšené studio Titanus chystá pokračování Phenomeny

16.10.2022 Autor Goldbeater

Pokud jste fanoušky klasické italské kinematografie a máte něco nakoukáno, možná si vybavíte i logo legendárního studia Titanus. Tato produkční a distribuční společnost byla založena už v roce 1904 producentem Gustavem Lombardem a od té doby zaštítila přibližně stovku italských snímků i mezinárodních koprodukcí, mezi nimiž byla hlavně ve zlaté éře italské kinematografie i díla věhlasných tvůrců, jako jsou Federico Fellini, Luchino ViscontiVittorio De Sica, Dino Risi či Mario Bava.

 

Titanus byl mimo jiné až do konce osmdesátých let i jedním z nejvýraznějších italských kino distributorů. Mezi stovkami jeho distribučních titulů bychom našli například snímky Lovec jelenů, Apokalypsa, Tenkrát v Americe, Mé jméno je nikdoFlash Gordon, včetně hororů jako Úsvit mrtvých, Phantasm I & II, Démoni I & II a zejména filmy režiséra Daria Argenta jako Pták s křišťálovým peřím: Přízrak teroru, Devítiocasá kočka, Temnota a v neposlední řadě Phenomena, o níž ještě níže bude řeč.

 

Ve vlastní výrobě Titanus zaznamenal období největší prosperity mezi počátkem padesátých a polovinou šedesátých let, kdy pod jeho křídly vznikaly filmy jako noirové drama V plném slunci Reného Clémenta, velkolepý Gepard režiséra Luchina Viscontiho, výpravná Sodoma a Gomora Roberta Aldricha i série romantických komedií začínající snímkem Chléb, láska a fantasie. V menších záblescích se studio k tvorbě vracelo i v následujících dvou dekádách, nicméně po konci osmdesátých let výrazně upadlo a v poslední době produkovalo v menší míře jen televizní tvorbu. To by se však brzy mělo opět změnit.

 

Nyní se totiž zdá, že se tato legendární produkční společnost dočká menšího vzkříšení. Současná hlava studia a bývalý marketingový šéf italské pobočky studia Disney Stefano Bethlen hodlá Titanus opět postavit na nohy a započít novou fázi jeho filmové tvorby, jež se má jednak skládat z nových a originálních děl, ale taky z remaků a pokračování založených na licencovaném portfoliu studia, které čítá na čtyři stovky snímků. A právě s tím souvisí i výše zmíněné hororové fantasy Phenomena z roku 1985, jež by se mělo v této nové fázi studia po letech dočkat pokračování.

 

Plánovaný film má vzniknout ve spolupráci s americkým studiem The Exchange a podle slov Bethlena má jít o americkou produkci s americkým režisérem i herci. Neplánuje se tak vůbec návrat režiséra původního snímku Daria Argenta, jenž letos přinesl i do českých kin svůj nejnovější horor Černé brýle a v nedávném rozhovoru dokonce prozradil, že rovnou už chystá i svůj další projekt, jehož natáčení by mělo začít na jaře příštího roku v Paříži. Podle slov dvaaosmdesátiletého tvůrce má jít o remake nespecifikovaného klasického mexického hororu a hlavní role by se v něm měla zhostit populární francouzská herečka Isabelle Huppert (Elle).

 

Původní Phenomena vyprávěla příběh mladé zahraniční studentky (Jennifer Connelly), jež s pomocí handicapovaného doktora (Donald Pleasence) v prostředí švýcarských Alp čelí teroru brutálního sériového vraha a zároveň objevuje tajemný fenomén, díky němuž může komunikovat se stvořeními ze světa hmyzu. Tento mysteriózní horor s mezinárodním obsazením má dnes velkou fanouškovskou základnu a je pokládán za zcela kultovní. Jak věrného a zejména kvalitního pokračování se v budoucnu tedy dočkáme, se budeme muset nechat jedině překvapit.

Reklama

Související novinky

Ennio Morricone - The Official Concert Celebration

Ennio Morricone - The Official Concert Celebration

23.11.2023 Reklama

Ennio Morricone - The Official Concert Celebration bude unikátní hudební událost s velkolepou produkcí, jejímž kurátorem je samotný Ennio Morricone. Pražský koncert se bude konat 6. dubna 2024 v O2… (více)

Zemřel herec Burt Young

Zemřel herec Burt Young

19.10.2023

Ve věku třiaosmdesáti let odešel americký na Oscara nominovaný herec Burt Young, mnohým fanouškům známý zejména svou rolí Paulieho Pennina z populární série filmů o Rockym Balboovi. Deníku New York… (více)

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

Produkce Coppolova Megalopolis se zmítá v chaosu

Produkce Coppolova Megalopolis se zmítá v chaosu

10.01.2023

Opakuje se snad historie a nadělí nám legendární režisér Francis Ford Coppola (Kmotr) další Apokalypsu? Na takové soudy je asi brzy, pro tuto chvíli to ale vypadá, že produkce na vysněném projektu… (více)

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

9. ročník Be2Can startuje už tuto středu!

9. ročník Be2Can startuje už tuto středu!

03.10.2022 Reklama

Už tuto středu začíná Be2Can v 34 kinech po celém Česku! Zahajovacím filmem bude stejně jako v letošním Cannes zombie komedie Poslední střih od Michela Hazanaviciuse. 9. ročník přehlídky… (více)

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Zemřela herečka a scenáristka Daria Nicolodi

Zemřela herečka a scenáristka Daria Nicolodi

26.11.2020

Smutné zprávy přichází z Itálie, v Římě dnes zemřela Daria Nicolodi. Herečce, scenáristce a bývalé dlouholeté partnerce kultovního režiséra Daria Argenta bylo 70 let. Informaci médiím předala jejich… (více)

Noir Film Festival již tento čtvrtek

Noir Film Festival již tento čtvrtek

17.08.2020

Projekcí vizuálně podmanivého klasického filmu noir Špinavá dohoda bude ve čtvrtek 20. 8. na královském hradě Křivoklát slavnostně zahájen 8. ročník Noir Film Festivalu. Čtyřdenní žánrová přehlídka… (více)

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

včera

V pátek 26. dubna 2024 se v bratislavské budově Slovenského rozhlasu uskutečnil 13. ročník předávání slovenských národních filmových cen Slnko v sieti, na nichž byly oceněny výrazné počiny a tvůrčí… (více)

Exorcista, kam se podíváš

Exorcista, kam se podíváš

včera

Běžný člověk by si skoro myslel, že hororové příběhy o vymítání ďábla jsou jedním z těch námětů, které stačí udělat pořádně jednou a dost (za všechny příklady Vymítač ďábla z roku 1973). Kolikrát… (více)

Reklama

Reklama