Reklama

Reklama

Phantasm

  • USA Phantasm (více)
Trailer

Kultovní horor Dona Coscarelliho, ze kterého čerpalo inspiraci mnoho pozdějších tvůrců. Dva bratři, žijící v okolí městského hřbitova, se snaží vypátrat původ záhadných jevů, které je obklopují. Postupně objevují bizarní podzemní svět a pouští se do boje proti vetřelcům ze světa nadpřirozených sil, kteří na sebe berou stále rafinovanější podoby... (MIDO FILM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Libůstka v 80-tkové atmosféře se zajímavým hudebním motivem, ale velmi naivním a béčkovým scénářem. Prostředí pohřebního ústavu v čele s mrtvolným dlouhánem, jakožto hlavním záporákem, dává Phantasm správný hororový nádech. Ale i přes svou kultovost se dle mě jedná o nedotažený snímek s kupou hluchých míst a prvků, které by se mohly s klidem vynechat. Jako třeba ti hajzlíci trpajzlíci a prkenou scénu se zápasením s malým breberákem. Žádná bomba se nekoná, tak snad pokračování na tom bude o něco lépe. ()

topi 

všechny recenze uživatele

První ze série Coscarelliho atmosférického světa. Seznamujeme se s mladým Mikem, sympatickým zmrzlinářem Reggiem a s bestiálním hrobníkem Tall Manem. Vítejte na hřbitově Morning side! První Phantasm oplývá ponurou hřbitovní náladou a zlo, které se zde vyskytuje má děsivou podobu. Originální a těžko napodobitelný horor. Vyčištěná HD verze obsahuje i vychytanou zvukovou stopu, různý šustění, skřeky, pohyby...vynikající. A hudební motiv je jeden z nejlepších hororových theme. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Atmosférická ujetá podivnost, kde nesmíte řešit dění na plátně. Musíte to prostě brát i s chlupama. Don Coscarelli totiž nevysvětluje, jen do vás pere jednu bizarnost za druhou. Celému filmu vévodí Angus Scrimm aka Tall Man. Dle mého skromného názoru jedna z nejlepších hororových postav vůbec. Navíc to ústřední hudební téma je perfektní a směle může konkurovat i Carpenterově melodii z Helouvýna. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Ač je tu skvělá hlavní melodie, kterou si budete broukat i po několika hodinách, tak to ostatní se zase tak moc nepovedlo. Postavy a dialogy nejsou to pravé, stejně tak záporák, který se tak trochu podobal i jednomu klaďasovi, takže se ze začátku v tom dá trochu ztrácet, ale i tak je tady záporák málo výrazný a nebudí takový strach, jaký by měl budit. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Mno. Ani nevim, jak začít. Na to, jak jsem se na to těšil, musím říct, že jsem trošku zklamanej. Čekal jsem úplně jinej náklep. To, že se postavy chovaly naprosto iracionálně, to jsem schopen přejít, ale ničím už nemůžu omluvit chudou atmosféru. Naprosto chápu, že se jedná o stejný typ díla, jako je třeba Smrtelné zlo, ale to je, co si budeme povídat, úplně jiná liga. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (49)

  • Krátke úryvky z filmu použila v roku 1997 americká death metalová skupina Mortician ako intro ("The funeral is about to begin... SIIIRRR!"), resp. outro (Goddammit, ...It's all over, ...It's never over) pre potreby rovnomennej piesne "Mortician", ktorá sa nachádza na albume Hacked Up For Barbecue. (Kusko.t2)
  • Channel Bravo film zařadil na 25 té místo v anketě "100 Scariest Movie Moments". (Chatterer)
  • Film bol zakázaný v Nemecku. (Paldiny)

Související novinky

PHANTASM pokračuje

PHANTASM pokračuje

11.03.2005

Štúdio New Line Cinema chce nadviazať na kultovú hororovú sériu PHANTASM, a zrejme hneď trilógiou! Fanušíkovia však (prekvapivo) veľmi vysmiati nie sú - s Donom Coscarellim, "duchovným otcom" celej… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno