Reklama

Reklama

Život savců

(seriál)
  • Česko David Attenborough: Život savců (více)

Epizody(10)

Obsahy(1)

"Savci, teplokrevná stvoření pokrytá srstí, která krmí svá mláďata mlékem, jsou nejpopulárnější mezi zvířaty - snad také proto, že mezi ně také patříme." - David Attenborough Dokument Davida Attenborougha nabízí jedinečný pohled na pozoruhodnou skupinu těchto zvířat. Ukazuje mnoho fascinujících druhů planety, včetně nás samotných, a ilustruje, jak se savci stali tak mimořádně rozmanitými a úspěšnými. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

Ernie_13 

všechny recenze uživatele

Skvelý 10 dielny dokument, ktorý možno nemá logickú kategorizáciu z hľadiska náučnosti, ale funguje skvele hlavne pre laických divákov ako som ja, ktorý sa dozvedia veľa vecí zaujimavou cestou. Nehovoriac o krásnych záberoch, originálnych kamerových zobrazeniach a zábavnom sprievode David Attenborougha, ktorý sa dokáže postaviť na neuveritelné miesta v blízkosti zvierat. :))) ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Chtělo by se mi napsat opus magnum D. Attenborougha, ale tím není jen Život savců, ale všechny série, na nichž má větší osobní vklad. Samozřejmě je to o skvělých vypiplaných záběrech, krásné hudbě atp. ale tím nejhodnotnějším stejně zůstává jeho komentář, uchopení všeho v rámci evoluce a formulace závěrů a soudržnost celého díla, které doslova nabízí intenzivní vrchol v posledním díle. ()

Reklama

lift666 

všechny recenze uživatele

Jeden z velice povedených dokumentů BBC. Zavede vás do skutečného života savců a přede věci, o kterých jste ani neměli tušení. Pomocí pokročile techniky se dostali s minikamerou do doupěte syslů... Báječné. Ale jednu výtku mám. Za těch 50 minut si člověk, který přijde unavený z práce, toho nedokáže moc zapamatovat a dívat se na to podruhé už není ono. Přesto je tento cyklus na vysoké úrovni :-) ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Vynikající a jedinečný vědeckopopulární přírodopisný dokument. Překrásné obrazy, které ukazují tu nejúžasnější krásu života, život a jeho nejrozmanitější podoby. Jediné, co mě do určité míry iritovalo, byl David Attenborough před kamerou. Z jeho dramatických gest a přehnané mimiky, podivných pohybů a stále stejného oblečení jsem byl velmi rozpačitý. Naštěstí to podstatné vše překryje a poskytne kvalitní směs zábavy, překvapení, poučení, krásy i úžasu. Savci jsou ti, co vládnou této planetě. Jsou postupně představovány všechny možné druhy savců: od ptakořitních a vačnatců přes hmyzožravce, býložravce, hlodavce, šelmy, prasata, ploutvonožce, kytovce, stromolezce, opice a lidoopi až po člověka. Savci jsou představováni ve své různorodosti podob, způsobu obživy, prostředí výskytu, či způsobu soužití. Jsou ukazováni všeobecně známí savci, ale i ti méně známí a neznámí. Jsou popisovány jejich životy s jejich jedinečnými a unikátními zvláštnostmi, které je výrazným způsobem odlišují od ostatních. Stačí jen otevřít oči dokořán, svůj mozek pootevřít novým informacím a o silný zážitek, plného životního dobrodružství úchvatného syrového života a každodenního boje o přežití, je postaráno se vším všudy. Zajímavosti a technické řešení nevšedního natáčení jsou podnětné. Savci se snaží přežít i užít života ve své syrové okázalosti těch největších dramat i komedií. Příroda je stále tak velmi inspirativní. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Informačná hodnota tohto dokumentu je veľmi vysoká, divák sa dozvie množstvo zaujímavosti o rozmanitých živočíšnych druhoch, aj o takých, o existencii ktorých nemal ani potuchy. A to všetko je perfektne tematicky rozčlenené a sprevádzané veľmi fundovaným komentárom Davida Attenborougha. Vynikajúca kamera prináša úchvatné zábery, aké ešte nikdy predtým neboli nakrútené. A nechýba ani kvalitná sprievodná hudba. Tvorcom patrí veľká úcta, muselo ich to stáť množstvo času a obrovské úsilie. ()

Galerie (50)

Reklama

Reklama