Reklama

Reklama

Depeche Mode: Devotional

Obsahy(1)

Památný záznam Devotional vychází poprvé na DVD! Dokument, který pro DEPECHE MODE natočil slavný fotograf a režisér a také dlouholetý spolupracovník kapely Anton Corbijn během jedinečného turné v roce 1993, patří k nejslavnějším v historii pop-music. V době vzniku byl nominován na cenu Grammy jako Nejlepší dlouhohrající hudební video. DVD rovněž obsahuje druhý disk jako bonus, na němž jsou zachyceny koncerty z Frankfurtu a Barcelony, dobový dokument MTV, interview s autorem snímku a další zajímavosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (38)

reky 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejlepších hudebních DVD vůbec a určitě nejlepší oficiálně vydaný koncert kapely, kterému by mohl konkurovat maximálně profesionální záznam z World Violation Tour, pokud by existoval. Kapela na vrcholu, přitom procházející nejhorším období za svoji působnost, zfetovaný Gahan jednou nohou v hrobě vydávající ze sebe naprosté maximum, že na jeho vokálním projevu není nic poznat. Úžasná scéna Antona Corbijna s velkými obrazovkami a nápaditými projekcemi, klávesový a studiový virtuóz Alan Wilder naposledy před svým odchodem ze skupiny. Jeho genialitu dokládá i to, jakým způsobem překopal v té době 10 let starou Everything Counts a udělal z ní úplně jiný, nicméně neméně vynikající song. Píseň má díky aranžím atmosféru, jak kdyby se mělo jednat o definitivní rozloučení kapely, čemuž přidává i to, že je zařazena na konec setu. Po tomto turné následovala dlouhá pauza a odchod Wildera, nad budoucností kapely se vznášel otazník. Naštěstí se Gahan dal do kupy a skupina jede dál, což je vzhledem ke kvalitám alb Ultra a Playing the Angel rozhodně dobře. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurenčne najlepšie turné a najlepší záznam z vystúpenia dm. SOFAD je pre mňa ďaleko to najlepšie čo kedy natočili, tak som ovplyvnený aj týmto faktom. Videl som snáď stokrát, a určite stokrát ešte uvidím. Vizuálne vrcholy: in your room, i feel you, personal jesus. Chýba mi viac záberov na publikum. ()

Reklama

Pussycat18 

všechny recenze uživatele

Hodně kruté období v životě Daveho. Tohle období mě jako ukrutného fanouška hodně bolí...na druhou stranu, Dave při koncertě chytá poslední střípky svého života, je to, jako by se snažil všem dokázat, že ještě žije. Je to hodně silné...v mnoha okamžících je vidět, že to nezvládá, ale asi proto mě to tolik dostává...je to tak výmluvně lidské....Dave Gahan rulez! P.S. Po dlouhé době opět shlédnuto...vidím zde nepříznivé ohlasy... a to mě mrzí, evidentně od lidí, kteří naprosto neznají cestu DM, neorientují se v životě kapely jako takové - takovým lidem toto video není určeno, takoví lidé nedokáží ocenit, co všechno onehdá DM do tohoto koncertu dokázali přes všechno zlé fanouškům dát! Kdo jiný tak zatraceně skvěle dává publiku to co si přeje? A kdo jiný má právo hrát si na boha, když ne sám Personal Jesus? Ano, jsem depešák tělem i duší a uznávám, že Dave byl troska, ale tomuto koncertu se nedá naprosto nic vytknout. A pokud nejste fanoušci, vraťte se zpět ke svému,tato lahůdka pro vás není určena. A pro fandy: Reach out and touch Dave! :-) ()

Sir Ludvig 

všechny recenze uživatele

Anton Corbijn režíruje koncertný záznam, rovnako ako zadné video projekcie a stojí za výtvarným riešením návrhu pódia. Depeche Mode sú na vrchole tvorivých síl. Tento koncert je umenie stojace na dlhoročnej skúsenosti zúčastnených a podopreté najoddanejšou fanúšikovskou základňou. Tento koncert je Dangerous.........!!! ()

Krystalion 

všechny recenze uživatele

Nejlepší kapela na světě a jejich zabijácké turné, které vyšťávilo celou kapelu hlavně díky drogovým excesům zpěváka Davida Gahana a kvůli kterým také odešel čtvrtý člen kapely Alan Wilder a potom už to nikdy nebylo jako dřív. Celkem toto turné, tak i tato deska se k Depešákům vůbec nehodilo a házelo je to úplně to jiného levelu. Mnoho věrných fanoušků to dokonce přestalo poslouchat, ale z pohledu znalce a s odstupem času musím přiznat, že to je to nejlepší, co kdy udělali. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama