Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (45)

plakát

Teta (1987) (seriál) 

Škoda, že jen sedmidílný mírně hororový seriál na který se mohou dívat nejen dospělí, ale i jejich ratolesti nám vykouzlili tvůrci tohoto počinu zábavnou podívanou plnou strašidel a jiných podivných existencí. S nostalgií a bezstarostnou dobou, kterou jsem tenkrát vnímal období osmdesátých let zde excelovalo mnoho skvělých českých,  slovenských, ale i zahraničních herců, kteří v té době ještě uměli hrát a nepředříkávali své role jako nějací papoušci z Osvětimi, což přesně dělají dnes.

plakát

Létající Čestmír (1983) (seriál) 

Kdo by neznal tohohle oteklýho záškoláka s chraplavým hlasem, kterej si místo školní docházky v socialistické éře dovolí lízt do nějakýho zvětšenýho kamene a šňupat tam výdobytky moderního socialismu jako je létání, nestárnutí ad. Pak se samozřejmě objeví holič Blecha, kterej si chce tyto kytky přivlastnit. A tvrdě narazí, jelikož v tý době ještě existovala spravedlnost, tak si tenhle zlej kapitalista nehodící se do té doby na sebe uplete bič. A tak to je, tak by měli končit všechny pohádky, že zlo bude vždy potrestáno i když já bych mu dal minimálně dvacet let na uranových dolech a možná i oprátku, aby viděli jeho lokajové, co se smí a co se nesmí ve slušné socialistické společnosti.

plakát

Třicet případů majora Zemana (1974) (seriál) 

Perfektně natočené příběhy z doby minulé se sympatickými postavami, kterým vám nezbývá nic jiného než držet palce. A i když zde byly uzavřeny hranice kvůli nepřátelům ze západu, tak zde vidíme kolik zde žilo nepřátelů státu, kterým se musela držet uzda u krku, protože hned by chtěli něco vlastnit, někomu poroučet a někoho zotročovat na úkor zbytku tohoto mírumilovného státu. A ať si kdo chce, co chce říká tak měli pravdu, protože těch nedomrdanejch bastardů, co se šukali mezi sebou a teď nám tady vládnou, rozprodávaj vše svejm kamarádíčkům ze západu a nosatejm kryploidům. Měli jsme se líp za totáče, bezpečí, hromadný veselí, zaměstnanost, sociální jistoty a kdo říká opak tak si sere do huby anebo spíš patří mezi ty bastardy zrozený z incestu.

plakát

Depeche Mode: Devotional (1993) 

Nejlepší kapela na světě a jejich zabijácké turné, které vyšťávilo celou kapelu hlavně díky drogovým excesům zpěváka Davida Gahana a kvůli kterým také odešel čtvrtý člen kapely Alan Wilder a potom už to nikdy nebylo jako dřív. Celkem toto turné, tak i tato deska se k Depešákům vůbec nehodilo a házelo je to úplně to jiného levelu. Mnoho věrných fanoušků to dokonce přestalo poslouchat, ale z pohledu znalce a s odstupem času musím přiznat, že to je to nejlepší, co kdy udělali.

plakát

Oheň (1991) 

Jeden z nejlepších filmů o hasičích, který by klidně mohli pouštět jako náborový film pro budoucí borce, kteří si chtějí vybrat toto povolání. Vidíme zde mnoho nebezpečných akcí se kterými se musejí potýkat hasiči po celém světě. Do toho máme zasazený příběh dvou bratrů z nichž jeden se zabývá společně se zkušeným detektivem, kterého hraje excelentně Robert De Niro sériemi požárů u kterých se dozvídáme jaký může být oheň nezvladatelný živel i pro takové ostřílené legendy hasičského řemesla, které v tomto snímku vidíme.

plakát

Návrat do budoucnosti II (1989) 

Druhé dobrodružství cestovatelů v čase Martyho a doktora Browna se mi líbilo o trošku víc než jeho ne méně povedený předchůdce, ale přece jenom mám radši vize budoucnosti, což se zde povedlo na jedničku. Všechno se tam tak trochu zamotalo, že jsme se zase museli vrátit do přítomnosti, která byla jiná než jí oba dobrodruzi opouštěli, takže se vlastně museli opět vrátit do minulosti, aby se pak mohli vrátit zpátky do budoucnosti, vlastně ještě jednou do minulosti a pak teprve až do budoucnosti, teda vlastně přítomnosti. Je to celkem jednoduchý pochopit, hlavně když to takhle jednoduše napíšu, ale ono to tak doopravdy je až nato, že jsem popsal ve zkratce děj druhýho a třetího dílu.

plakát

TY (2018) (seriál) 

Vždyť on si nepřál nic jinýho než aby ho je jeho vyvolená milovala a to doslova až do smrti. Pečlivě si svojí budoucí lásku vybíral a připravoval, aby nedošlo k nějakým kompilkacím. Sledoval jí, používal k tomu všechny prostředky bez kterých se dnešní běžný stalker neobejde, ale vše to jen dělal pro to, aby jim ten vztah klapal. To, že se mu pak jeho milá zdivočela a začala blbnout, tak to už je jiná pohádka. Ale on to fakt myslel dobře o čemž nás přesvědčil i v druhé sérii. No je to prostě sympaťák plným coulem a já mu fandím na sto procent, protože to má v hlavě fakt v pořádku. Kdyby všichni byli takhle slušní a vnímaví jako on, to by bylo krásy na světě.

plakát

Trainspotting (1996) 

Žvanit, žvanit, žvanit a když už to nejde, tak si střelit a zase žvanit a takhle pořád dokola a dokola. Přesně to by šlo těmhle britskejm naspeedovanejm nemakačenkům. Radši, kdyby si vzali lopatu, rýč anebo třeba hrábě a šli třeba sázet stromy. Né, to né, to voni se radši budou honit za nějakým hnědým práškem, okrádat starý nemohoucí babičky a vymejšlet kraviny na který by střízliví ani nepomysleli. Tato britská fraška vystihuje celkem reálnej pohled na tuto problematiku a její následky a je navíc okořeněná příchutí černého humoru v té době s ještě né tolik okoukanejma ksichtama pozdějších celebrit stříbrného plátna.

plakát

Život brouka (1998) 

V této celkem povedené americké verzi na českého Ferdu Brablence můžeme vidět hodné pracovité mravenečky, kteří se snaží poctivě sbírat jídlo pro zlé kobylky ve kterých já vidím zlé kapitalistické imperátory ze západu, kteří si chtějí vzít jejich sezonní práci jen pro sebe. No prostě chtějí jídlo zadarmo od těchto poctivě pracujících sociálně smýšlejících mravenců. Ale jelikož se v tomto mraveništi nachází jeden vyvolený mravenec, kterému všichni říkají Flik, já mu říkám mladej Lenin, tak máme o srandu postaráno. On totiž mladej Lenin vymyslí plán, jak tyto nenažraný hmyzí huby ze západu navždy vymazat z povrchu zemského. A tím začne velká mravenčí revoluce, aby konečně mohli začít uskutečňovat ten pravý socialistický ráj ke kterému jsou geneticky předurčeni. Ve kterém vše bude patřit všem a všichni dělají vše proto, aby se měli dobře.

plakát

Fantomas (1964) 

Škoda, že s touhle plejádou francouzských herců nebylo natočeno více filmů o tomto sympatickém pánovi se zelenou maskou. Ovládá celé podsvětí a policie v čele s přitroublým Juvem je na něj krátká. Bohatým bere a sobě dává, tak to má být. Pak si za ty prachy dopřává vymoženosti na tu dobu nevídané. Je to tak trochu francouzskej Joker a bohužel byly natočeny jen tři filmy v této sestavě i když těch příběhů napsali oba pánové přes čtyřicet. A i když by se tento film dal vysílat skoro pro pamětníky, tak se na něj vždycky rád podívám. To samý, když Fantomas vystupuje v první sérii československého pohádkového seriálu Arabela, tak se nato taky vždycky rád podívám.