Reklama

Reklama

Lidé pod schody

  • USA The People Under the Stairs (více)

V každém městě či vesnici naleznete dům, o kterém si dospělí šeptají a děti se mu vyhýbají obloukem. Nyní vás režisér Wes Craven (Noční můra v Elm Street) do jednoho takového zavede ve fi lmu Lidé pod schody. Chlapec, který se vlastní vinou ocitá v opevněném domě v moci tajemného páru, zažívá noční můru, ze které není úniku. Brzy odhalí skutečnou povahu obyvatel domu i záhadné bytosti, které se skrývají pod schody. Věřte, že hrůza, která na něj čeká, je nepředstavitelná... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (164)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Bože, tohle byla chujovina. Ale věřte mi nebo ne, takhle jsem se nezasmál hodně dlouho. A určitě tomu přispěl i českej dabing, kterej prostě neměl chybu. Před tím černým klukem by se měl mít na pozoru i osmdesátkovej Rocky nebo Arny. Ten to tam sypal, že jsem si chvíli říkal, na co to proboha vůbec koukám. Větší wtf pocit jsem neměl...no snad nikdy :-D ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

No teda... tak toto je skutečně solidní záležitost. Cravenova tvorba mě nikdy moc nenadchla, ale toto jeho autorské dílko mě maximálně pobavilo. Zejména ta část filmu, ve které pomalu začínáte chytat, co se děje a oba "rodiče" se představují v plné síle, je v kombinaci se svérazným humorem pozoruhodná ( s páskou přes oko by to mamči slušelo víc, škoda ). Milé zvrhlé překvapení. ()

Reklama

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

O čom, do pekla je táto perverzná a bizarná úchyláreň ? Namiesto toho, aby točil ďalšie diely fenomenálnej NOČNEJ MORY alebo kvalitných filmov typu HAD A DÚHA, nevie Craven odolať svojmu vskutku špecifickému ( = )zvrátenému ) zmyslu pre humor a vracia sa aj v pokročilejšej fáze svojej kariéry k témam, a hlavne ich stvárneniam, ktoré sú nezabudnuteľné, hoci sa za to človek skoro hanbí. Sú totiž provokujúce, iritujúce, debilné, bizarné, nemožné, nehorázne... ()

3n3my 

všechny recenze uživatele

Známa dvojka z Twin Peaks si zopakovala manželstvo vo filme, no a pozrime sa, ako im to ide! Ich domček je plný prekvapení, detičiek s rôznym vkusom, majú zaujímavý vzťah k návštevám a radi vykonávajú generálne upratovanie. Možno je to zlátanina, možno sa Wes Craven potreboval len vyventilovať od tých klasickejších scenárov, no určite potešil značnú časť hororového publika, ktoré mu rado dá palec hore a možno aj nejakú hviezdu naviac. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Ranně devadesátkový kousek s typickým zvukem a hudbou. Člověk by si měl občas zabrnkat na nostalgickou vlnu. Skoro 2/3 času se to pohybovalo na spodní hranici 3*. Komedie je to fakt dobrá, avšak ke konci se to proměnilo v pořadný guláš. Jednotlivé ingredience přestali úplně fungovat. Vznikla jen rozvařená hmota. Na druhou stranu maglajz nenáročného hororu a komedie do tehdejší doby pasuje, něco podobného natočit v roce 2010 už zřejmě nejde. 48%. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (9)

  • Inspirací k natočení filmu byl pro Wese Cravena skutečný příběh ve zprávách o rodičích, kteří své děti drželi v domě a neumožňovali jim kontakt s vnějším světem. (Chatterer)
  • Film vydělal zpět svůj rozpočet 6 milionů amerických dolarů během několika dní po uvedení do kin. (ČSFD)
  • Rodiče týraných dětí se v celém filmu oslovují "mámo" a "táto". Jejich jména ve filmu nikdy nezazní. (Alfréda)

Související novinky

Navždy mladý

Navždy mladý

29.09.2006

Hororový veterán Wes Craven očividně ještě nehodlá odejít do zaslouženého důchodu. Nejen že se opět postaví za kameru, ale bude i autorem scénáře, což by si už zasloužilo nějaký ten přípitek. Od dob… (více)

Reklama

Reklama