Reklama

Reklama

Lidé pod schody

  • USA The People Under the Stairs (více)

V každém městě či vesnici naleznete dům, o kterém si dospělí šeptají a děti se mu vyhýbají obloukem. Nyní vás režisér Wes Craven (Noční můra v Elm Street) do jednoho takového zavede ve fi lmu Lidé pod schody. Chlapec, který se vlastní vinou ocitá v opevněném domě v moci tajemného páru, zažívá noční můru, ze které není úniku. Brzy odhalí skutečnou povahu obyvatel domu i záhadné bytosti, které se skrývají pod schody. Věřte, že hrůza, která na něj čeká, je nepředstavitelná... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (164)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Velmí originální (jak hrdinou, tak příběhem) a velmi bizarní (v rámci amerického mainstreamu extrémně) horor, kde Craven dokazuje po hitchcockovsku svou vypravěčskou invenci (většina filmu se odehrává v jednom domě). Škoda jen trošku natahovaného závěru, ale to je chyba hodně Cravenových filmů. *** 1/2 ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Je mu 13, žije se svojí nemocnou matkou a podivnou sestrou ve starém baráku v ghettu, když se dozvídá, že je majitelé domu bez pardónu chtějí vystěhovat. Za pomoci Leroye (Wing Rhames) se pokusí vloupat do domu majitelů nemovitostí, protože zde má být obrovský poklad - a navíc, zbohatlíci ztrátu pár zlatých mincí ani nepocítí. Ale majitelé nejsou až tak úplně normální - lupiče v domě standardně porcujou jako večeři pro násilně unesené děti, které v domě také drží... Podle jména režiséra jsem čekal slušný horor, ale bohužel se toto nějak nevyvedlo. Asi nejvíc mě na filmu ale sral (s prominutím) ten malej spratek (navíc s pošahaným českým dabingem), který v pohodě zmákne rozzuřenou dogu včetně jejího majitele (chlap standardní velikosti). Navíc celý scénář je trošku ujetej - borec si střílí kde chce a jak chce, a policajtům stačí nabídnout sušenky, a oni odjedou? Hmm .. celkově docela zklamání ... ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tuhle pakárnu jsem ještě nehodnotila? Ale to je chyba, to se musí napravit:-). "Lidi pod schody" jsem poprvé viděla v dětských letech na polské televizi a napětím jsem si ohryzala nehty. Fandila jsem černošskému chlapci i jeho spojencům, fascinoval mě dům prošpikovaný tajnými chodbami a plný bláznivých skrýší, děsili mě záporáci a přála jsem jim ošklivý konec. Před nějakým časem se mi větší část filmu podařilo vidět znovu a mohla jsem se uchechtat. Scénář je naprosto trhlý, nicméně podařilo se vytvořit opravdu solidní horrorovou komedii - což je ode mě sakra pochvala, protože mi tenhle žánrový mix obvykle příliš nesedí. Nesnažte se v příběhu hledat logiku, prostě se vraťte do dětských let, kdy dobrodružství číhalo na každém kroku a zasmějte se střeleným honičkám směšně přehnaných padouchů s uvězněnými dětmi v šíleném domě. 75% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Craven ma sice par dobrejch kousku, ale jinak od nej pro jistotu nic moc neocekavam. A tentokrat me prijemne prekvapil. Sice to neni nejakej nervydrasajici horor, ale o to se ani nesnazil. Takze krome toho, ze to je misty sympaticky brutalni, sem tam napinavy a ma to fajn atmosferu, zaroven je to taky slusna zabava. Cely je to zkratka taky trochu uchylna cerna komedie, ale nastesti nic trapnyho. Herci jsou celkem fajn, Twin Peaksovskej McGill prijemne prekvapil, jen ti lide pod schody tu jsou tak trochu zbytecny a slouzi jen jako takova kulisa, film by si ale klidne vystacil s dvojkou sourozencu a jejich vzteklym coklem. Proste slusny 4*. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Priemerný Craven. Myšlienka ani humor síce snímku nechýbajú, ale nepáčilo sa mi, ako často jednotlivé scénky vyznievajú infantilným dojmom, niečo v štýle ako Sám doma, len samozrejme v podstatne hororovejšom a krvavejšom vydaní. Najviac som si užil prvú polovicu, potom sa už zmienené nedostatky začali zhoršovať, pričom koniec sa už preklopil do regulérnej rozprávky pre deti. 60/100 Videné v rámci Horror Challenge Tour. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (9)

  • Přestože postava Alice měla 12 let, herečce AJ Langer bylo v době natáčení 17. (Chatterer)
  • Film vydělal zpět svůj rozpočet 6 milionů amerických dolarů během několika dní po uvedení do kin. (ČSFD)
  • Rodiče týraných dětí se v celém filmu oslovují "mámo" a "táto". Jejich jména ve filmu nikdy nezazní. (Alfréda)

Související novinky

Navždy mladý

Navždy mladý

29.09.2006

Hororový veterán Wes Craven očividně ještě nehodlá odejít do zaslouženého důchodu. Nejen že se opět postaví za kameru, ale bude i autorem scénáře, což by si už zasloužilo nějaký ten přípitek. Od dob… (více)

Reklama

Reklama