Reklama

Reklama

Hra na schovávanou

  • USA Hide and Seek (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nositel Oscara Robert De Niro hraje roli starostlivého otce a vdovce Davida Callawaye v napínavém thrilleru Hra na schovávanou. Dakota Fanningová představuje jeho mladičkou dceru Emily, která skrývá neuvěřitelné tajemství. Na začátku příběhu náhle zemře Callawayova manželka Alison (Amy Irvingová). Otec a dcera se přestěhují do severní části státu New York, aby se Emily zbavila vzpomínek na život s matkou na Manhattanu. Osamělá dívenka si záhy vytvoří imaginárního přítele Charlieho. Zpočátku považuje David Charlieho za příjemné rozptýlení smutné Emiliny dušičky, ale po sérii hrůzných událostí, které začnou jejich život provázet, dojde k fantasknímu závěru: Charlie možná skutečně existuje... Pokud ano, měla by s ním Emily přestat kamarádit. Jen aby nebylo pozdě. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (318)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Sakra škoda toho nic moc konce. Jak bylo psáno v jedné recenzi: Kdyby film skončil se slovy "tatínek odešel", byly by to jasné 4*. Ale posledních cca 20 minut z výborného hororu ujíždí na vedlejší kolej s typickými klišé typu musíme tam mít mrtvého šerifa abysme mohli dát hrdince zbraň, záporák = moc dlouho se vykecávající záporák atd. Kamera velmi pěkně vystihuje studené prostředí, De Niro uměřeným výkonem celkem spolehlivě zapadá do role. Škoda. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být daleko lepší kdyby to mělo jinej konec. Narozdíl od ostatních jsem se nějak výrazně nenudil. Sice dávám za pravdu být tak film o těch 15 minut kratší bylo by to daleko lepší, ale zas tak hrozné to nebylo. Co považuji za 2 největší slabiny, je jak zmíněný konec který se mi tu vůbec nelíbil a připadal mi strašně tupej a dost neoriginální. Druhá nevýhoda je Fanning která mi byla v každé scéně silně nepříjemná. Ostatní se celkem drží ale není to nic jiného než průměrný thriller který nad vodou drží to že má De Nira, bez něj by se na film hodně lidí vykašlalo. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Atmosféra byla ucházející, ne přímo na strach, ale blbej pocit ten ke mě přišel. De Niro až do zoufalýho finále hrál dobře, ale naprosto strhující byla ta holčina Dakote Fanning. Ta holka se prostě jen koukla a dokázala vyvolat tak hnusnej pocit úzkosti, že by se z toho jeden posral. Opravdu škoda toho konce. Nejedná se ani tak o pointu, ale o zdlouhavou závěrečnou pasáž postrádající napětí i atmosféru. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Slušný psycho-thriler, ničím nevyčnievajúci ani zahanbujúci - možno až ten záver je v rámci hororov diskutabilný. Pomalé tempo, jednoduchý dej nehrajúci sa na veľké umenie, kvalitní herci - pričom teraz nenarážam na herca mafiánskych legiend, Roberta De Nira, ale na malú hollywoodsku hviezdičku - čím ju v žiadnom prípade neškatuľkujem - Dakotu Fanning, ktorá je schopná získať si ma aj svojimi veľkými vypúlenými očami upretými na kameru bez výraznejších citových prejavov - pretože tými emóciámi paradoxne zaplavila celú Spielbergovu Vojnu svetov :-) Ja som sa celkom dobre bavila, je to sympatická pohodovka, ktorú akurátne zahubil maximálne smiešny koniec, ktorým sa režisér snažil povedať príliš moc, čím vo výsledku nepovedal vôbec nic. Byť konštruktívnejšieho tvorcu/scenáristu, mohlo to byť aj za 4*. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Ani si nepředstavujte, jak moc se mi chvěly ruce, když jsem zasunoval Hru na schovávanou do přehrávače. Vidět totiž film Roberta De Nira v modrém čtverečku a navíc s komentáři typu: "Bobby to neukočíroval, tak jak by se mu líbilo..." jsou přeci jen pro zatvrzelého fanouška onoho chlapíka silným kafem. Nicméně Hra proběhla, skončila. A můj život probíhá pořád stejně. Režisér možná chtěl zapůsobit a taky, že se mu to v některých scénách povede, ovšem ohranou zápletku jen tak pod koberec nezamete, spíš jí rozvíří a vy akorát kýcháte a naříkáte, jak moc to bolí. Záporem budiž i fakt, že jsem se nejvíce lekl, když má kamárádka odsunula židli v tu nejnevhodnější dobu (otvírání skříně+ Charly)a ta nechutně zapištěla. A Robert? Myslím, že Bobby to neukočíroval, tak jak by se mu líbilo... ()

Galerie (48)

Zajímavosti (13)

  • Tehdy poprvé ve své historii rozeslalo studio 20th Century Fox film do kin bez posledního kotouče, který byl doručen zvláštními kurýry přímo do promítacích místností. Mělo se tak zabránit predčasnému vyzrazení zápletky filmu. (imro)
  • Pri konkurzoch na rolu Emily hľadal režisér "nejakú novú Dakotu Fanning", zvažoval napríklad AnnuSophiu Robb, až sa mu nakoniec pošťastilo obsadiť samotnú Dakotu Fanning. (Astonko)
  • Famke Janssen (Katherine), napriek tomu, že je praváčka, drží zbraň vo filme ľavou rukou, pretože chcela pôsobiť autenticky, akoby zbraň predtým nikdy v živote nedržala. (Astonko)

Související novinky

Laura a její Gladiátor

Laura a její Gladiátor

23.05.2006

Kdysi byla známa širší divácké obci především jako dvorní herečka tvůrce bizarních filmových klenotů Davida Lynche (Hra na schovávanou s Robertem De Nirem v hlavní roli a hvězdou projektu je oscarový… (více)

De Niro znovu zasahuje!

De Niro znovu zasahuje!

08.03.2006

Po několika ne zrovna ukázkových filmech zkušeného matadora Roberta De Nira se dočkáme ambicióznějšího projektu, kterým by se živá legenda mohla vrátit do kdysi tak úspěšně zajetých kolejí.… (více)

MTV Movie Awards 2005

MTV Movie Awards 2005

07.06.2005

Štrnásty ročník odovzdávania filmových cien MTV Movie Awards moderovaný hercom Jimmym Fallonom sa už tradične blýskal hviezdnými menami, no zároveň sa (narozdiel od vážnych Oscarov) niesol vo veľmi… (více)

Reklama

Reklama