Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co kdyby jediný zlomek vteřiny poslal tvůj život dvěma rozdílnými směry? Život, to jsou tisíce cest Mladá Helen ztratila práci a když se těsně před ní zavírají posuvné dveře vozu metra, otevírá se nám pohled na to, co by se stalo, kdyby metro stihla či nestihla. Obě verze se rozbíhají jedna za druhou. V jedné Helen opustí svého nevěrného přítele a navazuje nový šťastný vztah, ve druhé se Helenin život stává čím dál víc nešťastným, nabere si dvě zaměstnání, utvrzuje se ve své bezcennosti a podporuje svého přítele při psaní románu, přestože jeho aférka stále trvá. Co by se stalo KDYBY? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (257)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Krásná ukázka toho, že pokud připustíme existenci alternativních světů, tak není možné, aby mezi nimi nebyly dramatické rozdíly. Jedna sekunda, jeden metr, jedno ne/vyslovené slovo a budoucnost může vypadat úplně jinak. Howitt nám jedno takové rozcestí ukázal a minimálně polovinu filmu to fungovalo vcelku dobře. Pak to vše trochu ztratilo na tempu a postavy nevěrného přítele a jeho milenky nabobtnaly do karikatur. Což je škoda, nebyl důvod jejich konání a vlastnosti hrotit. I tak jde o vcelku pohodovou komedii, která neurazí. 70% ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Mám rád Gwyneth Paltrow a miluju "osudové filmy". To samo o sobě už předurčilo, že mě tenhle film zaujme. "Co by se stalo kdyby..." je výborné téma, ale scénář ho chvílemi nestíhá tak úplně naplnit. Nicméně se jedná o výbornou romantickou komedii se skvělým Johnem Hannahem a jako vždy okouzlující Gwyneth Paltrow. ()

Reklama

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Neustálé spory na téma "OSUD" vedu mnohdy sám se sebou. Jak to vlastně je? Je vážně tak důležité, jestli stihneme vlak, nebo nestihneme? Vážně se může celý život z tohoto důvodu změnit? Je to asi dle názorů jednotlivých lidí. Každopádně mi Srdcová sedma jako film sedla vynikajícně, i když jsem si v některých chvílích říkal, že film má asi tři hodiny, ve skutečnosti tomu tak není ;) Jen je trošku pomalejší, ale za to jen tak nevyšumí! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zábavný what-if romantický film. Variování podobných situací ve dvou odlišných liniích sice občas působí příliš nuceně, celkový pozitivní pocit z filmu to ale naštěstí nemění. Gwyneth Paltrow a John Hannah jsou sympatičtí klaďasové, John Lynch zábavný mamlas a Jeanne Tripplehorn pěkná potvora. Zkrátka příjemná romantická oddechovka s originálním námětem a dobrým hereckým obsazením. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Srdcova sedma je dost predvidatelna, no akurat pri takomto type filmu s tak zaujimavou myslienkou, mi to vobec neprekaza. Namet o ''kuzelnom svihnuti prutika'' sa priam dozadoval filmovej podoby a na nas, divakoch, spociva len mnozstvo nezodpovedanych otazok ako ''co by sa stalo, keby sme sa v zivote rozhodli inak''. Gwyneth Paltrow rozkošná. :) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Ústřední filmovou píseň „Turn back time“ má na svědomí dánsko-norská hudební skupina Aqua. (Marsik)
  • Podnik, v ktorom si Helen (Gwyneth Paltrow) a James (John Hannah) dávajú shake, sa volá Fatboy's Dinner a patrí medzi populárne fastfoody. (Lukoh)
  • Scény z londýnského metra byly natočeny u nádraží Waterloo. Filmová křižovatka Waterloo a City line a scény u vody pak byly filmovány u mostu Hammersmith a v hospodě Blue Anchor pub v Hammersmith. Most je Albert bridge mezi Battersea a Chelsea. Noční scéna, kdy Helen (Gwyneth Paltrow) a James (John Hannah) jdou po ulici, byla natočena v Primrose Gardens (dříve Stanley Gardens) v Belsize Park. Helenin byt se nachází v Leinster Square. Scéna v nemocnici na konci, kdy se Helen a James setkají ve výtahu, byla natočena v Chelsea and Westminster Hospital na Fulham Road. (Terva)

Reklama

Reklama