Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co kdyby jediný zlomek vteřiny poslal tvůj život dvěma rozdílnými směry? Život, to jsou tisíce cest Mladá Helen ztratila práci a když se těsně před ní zavírají posuvné dveře vozu metra, otevírá se nám pohled na to, co by se stalo, kdyby metro stihla či nestihla. Obě verze se rozbíhají jedna za druhou. V jedné Helen opustí svého nevěrného přítele a navazuje nový šťastný vztah, ve druhé se Helenin život stává čím dál víc nešťastným, nabere si dvě zaměstnání, utvrzuje se ve své bezcennosti a podporuje svého přítele při psaní románu, přestože jeho aférka stále trvá. Co by se stalo KDYBY? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (258)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

K tomuhle filmu jsem se dostal díky poznámce "fantasy". Jak velké bylo moje zklamání, když jsem zjistil, že jeden určitý prvek fantasy tam opravdu je, ale je tak málo důležitý, až tam skoro vůbec být nemusel. Zbytek je jenom prázdná romance, kterých je všude dvanáct do tuctu a která mě rozhodně nemůže čímkoli nadchnout. 35% ()

castor 

všechny recenze uživatele

I po letech nesmírně svěží a originální snímek. Má jen pár drobných nesrovnalostí, ale vesměs jsou to věci, které tvůrcům rádi odpustíme. Osud v podobě zavírajících se dveří v metru a paralelní variace může začít: v jedné hlavní hrdinka stihne metro, seznámení se se sympatickým mužem i cizoložný orgasmus, v druhé musí hrdinka teprve zjistit, co má doma za dáreček. Brit Peter Howitt se už na režisérské sesli několikrát vyznamenal (počítačový thriller Elita). Jeho filmový debut zaznamenal zejména pro svou myšlenku a prokreslení atmosféry žánru slušný úspěch u kritiky i diváků (zvlášť, když se pohybuje v romantických nebo cynických vodách), k čemuž mu pomohli i samotní herci – standardně spolehlivý John Hannah nebo okouzlující (a tehdy nesmírně slibná) Gwyneth Paltrow (s neobvyklou dvojrolí se poměřila výtečně). Ač mi zpracování tématu „co kdyby“ sedí víc třeba u takové Loly, času stráveného se Srdcovou sedmou rozhodně nelituji!! Ba naopak, po letech to bylo znovu moc příjemné a vkusné setkání. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Snad nejoriginálnější romantický film jaký jsem kdy viděl...a taky jeden, který mě asi nejvíc vyděsil, proto odmítám řadit ho mezi komedie...nechutně zákeřná Jeanne Tripplehorn, skvělá Gwyneth Paltrow, která ale umí vypadat i lépe (viz Dokonalá Vražda nebo dokonalý Zamilovaný Shakespeare;)) a neméně skvělý John Hannah - oba posledně jmenovaní přímo žijí svými rolemi, od začátku až do konce. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ve své době obrovský hit, dnes památka na dobu, kde všechny důležité britské filmy byly s Johnem Hannahem ve vedlejší roli. Gwyneth Paltrow sama o sobě byla vždycky taková jiná hvězda, ač na první pohled křehká blondýnka, její role byly často v kontrastu nebo opozici jejího vzeření a zde se to velmi hezky zúročilo. Šedá myška v běžném nudném oblečení si ubližuje setrváváním v nekvalitním vztahu, dívka s novou chutí žít změní svůj zevnějšek, zaměří se na své silné stránky a hned jí to sebevědomí přičaruje trochu jiný životní příběh, protože nikdy není možné se od původní myšky odpoutat. Hezké k zamyšlení, scénář je hodně bohatý, je to příjemné osvěžení klasického romkom konceptu, ale přeci jenom bych byla ještě radši, kdyby ty kulisy nebyly tak suše britské. Leč co je pro jednoho suché, jiný vyhledává, že ano. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Krásná ukázka toho, že pokud připustíme existenci alternativních světů, tak není možné, aby mezi nimi nebyly dramatické rozdíly. Jedna sekunda, jeden metr, jedno ne/vyslovené slovo a budoucnost může vypadat úplně jinak. Howitt nám jedno takové rozcestí ukázal a minimálně polovinu filmu to fungovalo vcelku dobře. Pak to vše trochu ztratilo na tempu a postavy nevěrného přítele a jeho milenky nabobtnaly do karikatur. Což je škoda, nebyl důvod jejich konání a vlastnosti hrotit. I tak jde o vcelku pohodovou komedii, která neurazí. 70% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Pití, které Gerry (John Lynch) Helen (Gwyneth Paltrow) tolik slibuje: "..opiju tě Grolschem..", a které si posléze dává v baru, je holandské pivo oblíbené nejen pro svůj originální způsob otevírání.. (anita74)
  • Podnik, v ktorom si Helen (Gwyneth Paltrow) a James (John Hannah) dávajú shake, sa volá Fatboy's Dinner a patrí medzi populárne fastfoody. (Lukoh)
  • Ústřední filmovou píseň „Turn back time“ má na svědomí dánsko-norská hudební skupina Aqua. (Marsik)

Reklama

Reklama