Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co kdyby jediný zlomek vteřiny poslal tvůj život dvěma rozdílnými směry? Život, to jsou tisíce cest Mladá Helen ztratila práci a když se těsně před ní zavírají posuvné dveře vozu metra, otevírá se nám pohled na to, co by se stalo, kdyby metro stihla či nestihla. Obě verze se rozbíhají jedna za druhou. V jedné Helen opustí svého nevěrného přítele a navazuje nový šťastný vztah, ve druhé se Helenin život stává čím dál víc nešťastným, nabere si dvě zaměstnání, utvrzuje se ve své bezcennosti a podporuje svého přítele při psaní románu, přestože jeho aférka stále trvá. Co by se stalo KDYBY? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (257)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Co by kdyby je docela rozšířený námět nejen na filmovém poli, ale nepamatuji si, že by to někdo zpracoval podobným způsobem. Ty dvě linie jedoucí paralelně, přičemž na stejném místě se odehrávají jiné osudy, to mě bavilo. Režie se sice občas neubránila mírnému zazmatkování, ale vše nakonec bylo docela přehledné. A nakonec se líbil i závěr, který ukázal, že i když vám ujede metro, je váš osud už dávno utkán. jen k jeho naplnění musíte dojít jinou cestou. Herecky není absolutně co vytknout - bavili mě všichni. Příjemné pokoukání. 70% ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Nenáročný, ale zábavně koukatelný romantický snímek o faktoru náhoda, která pak určuje další osudy. Jeden optimisticky vyvíjející se, který přes nepodstatné rádoby problémy směřuje ke sladké pohádce, končí tragicky. Druhý pesimisticky vyvíjející se příběh probouzí z naivní zaslepenosti, aby vše korunoval šťastně pohádkovým koncem. Hlavní postava Helen (Gwyneth Paltrow) stále překonává životní obtíže, které jsou rámovány dvěma muži. Nevěrný Gerry (dobrý John Lynch) je velmi zdařilý příživník využívající naivní důvěřivosti žen. Výrazný James (John Hannah) je pohádkovým princem, který je snad v každé společnosti velmi oblíbený. Je to vůdčí typ, navíc tak laskavý a duchaplný, majetný a zábavný. Lydia (Jeanne Tripplehorn) umně dokáže získávat to, co chce prostřednictvím přízemní chlípnosti prohnaného Garryho. Netradiční formát zaujme a pobaví. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Peter Howitt pracuje s paralelními osudy hrdinky, které předurčí jedno prošvihnuté metro. Pointa filmu je pravda mnohem zajímavější než jeho poněkud táhlý průběh, ale faktem zůstává, že na Gwyneth Paltrow se skutečně krásně dívá (ve všech podobách, co jich na sebe ve filmu vezme) a i ostatní herecké výkony téhle netypicky vyprávěné lovestory jsou vysoko nad průměrem... Je to zručně natočené, s citem oslazené a každým coulem pohodové. Což nic nemění na faktu, že to mohlo být lepší, kdyby si film nenechal vše pozoruhodné pro svou formu a trochu invence přiložil i pod předvídatelný obsah. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Miluju filmy na téma ''kdyby byly v p*deli ryby'' :) je nevěřitelné co všechno by se mohlo stát pouhým (ne)nastoupením do vlaku, či jakékoli jiné nepatrné věci.. No a asi proto nikdy ničeho nelituju. Srdcová sedma mě svým námětem zaujala, ale to je tak všechno. Jinak to bohužel byla docela nuda, nenechte se zmást ''Komedií'', vážně se moc nenasmějete. Takže škoda, ale námět byl nevyužit, nebo alespoň já čekal víc.. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na neotřelý námět a také jsem ho dostal, dokonce dobře sestříhaný a propracovaný. Bohužel jsem ale také čekal romantickou komedii a dostal spíš jen romantický film, který komedií moc nebyl. A já tyhle "zaláskované" filmy obecně moc nemusím, v drtivém většině případů mě nudí a Srdcová sedma bohužel nebyla výjimkou, i přesto, že to chci vidět už strašně dlouho, vlastně už od dětství, kdy jsem to našel v boxu s DVD mojí tety a mě už tehdy zaujal ten námět. Pak jsem na to zapomínal a postupně to i odkládal, ale teď už se na to konečně podíval, jen ten výsledek nebyl zrovna takový, jak bych si přál, i když vlastně nedělá nic špatně. Má zvraty, někam se vyvíjí a to ne zrovna klišovitě, jen ten konec by si to možná zasloužilo lepší. Bylo by to na vyšší hodnocení, ale co můžu dělat, když mě to osobně neoslovilo... 3* ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Ústřední filmovou píseň „Turn back time“ má na svědomí dánsko-norská hudební skupina Aqua. (Marsik)
  • Pití, které Gerry (John Lynch) Helen (Gwyneth Paltrow) tolik slibuje: "..opiju tě Grolschem..", a které si posléze dává v baru, je holandské pivo oblíbené nejen pro svůj originální způsob otevírání.. (anita74)
  • Podnik, v ktorom si Helen (Gwyneth Paltrow) a James (John Hannah) dávajú shake, sa volá Fatboy's Dinner a patrí medzi populárne fastfoody. (Lukoh)

Reklama

Reklama