Reklama

Reklama

Sex and Violence

Animovaný / Krátkometrážní
USA, 1997, 8 min

Obsahy(1)

Sestřih krátkých animovaných scének na téma sex a násilí je svým zobrazením doveden do úplného absurdna. (anyonecek)

Recenze (23)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DailyMotion/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Efekty 9/10/// +celý tento snímek -dalo by se na něj klidně dívat déle/// Výborné, tohle je opravdu jeden z nejlepších (né-li nejlepší) a nejvtipnějších filmečků od Billa Plymptona. Opravdu jsem se hodně nasmál. Hudba je zde nadstandartní, zvuky klasické a animace velice uhlazená. Přdně je to ale drsně vtipné./// Celkem 86%/// ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Bill Plympton a jeho sbírka animovaných absurdit – inu proč ne. Není to sice žádný zázrak, ale divák se u některých věcí i zasměje. Taková kuřba mořské panny nebo prvotní kouřové signály pobaví, ovšem našlo se tam i pár naprostých blbostí. Ale jako zpestření to beru a určitě to stojí za pozornost. Lepší průměrná záležitost…60% ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Geniálne krátke anime dielko môjho najobľúbenejšieho animátora Billa Plymtona! Jeho diela určite nie sú o brilantnej animácii, na druhej strane to autor kompenzuje tým, že má svoj vlastný ksicht a jeho nápady sú originálne a skvelé. Klobúk dole pred tým koľko skvelých, vtipných (a samozrejme "násilno-úchylných") vecí sa mu podarilo vtesnať do tejto 7 minútovky...Ja som sa úžasne bavil, ani by mi nevadilo keby Sex and Violence pokračovalalo pri zachovanej kvalite aj hodinu:) ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tradiční Plymptonovský kresebný vizuál, který prostě funguje, zde presentuje sbírku krátkých, humorných skečů, které v podstatě nejsou ničím jiným, než rozhýbanými kreslenými vtipy, nebo lépe stripy, které jsou mnohdy tak černé, že by se za to nemusel stydět red meat. Někdy jsou geniální, pár jich je nic moc, ale vzhledem k tomu, že každá část mozaiky má jen pár vteřin, celek je pořád výborný. Zajímavým způsobem tu fungují přechody mezi sexualitou (zcela neerotickou ovšem) a ironickým násilím, kontrast je to zábavný. A celé je erupce* originality. Domluvil jsem. *A možná bude i jiná erupce, aneb pubertální trapno-humor, ovšem bez asistence sterilozovaného zelí ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Pympton je magor, o tom žádná, ale pořádně vtipný magor. Společným tématem těchto čtyřiadvaceti krátkých klipů je brutální násilí, jehož strůjci jsou snad až na jednu výjimku vždy lidé, a sex v nejroztodivnějších podobách. Nechybí prvotní Bohovy návrhy lidské reprodukce, lidé s nevyjasněnými prioritami (hned třikrát) ani první sex po telefonu. Některé nápady jsou neskutečně originální a těžko si představit, že by něco podobného napadlo duševně zcela vyrovnaného člověka. Kromě toho, že lidi s dosti specifickým smyslem pro humor (ke kterým se řadím a nestydím se za to) rozesměje, vypovídá mnohé o lidské povaze a nezvyklým (no, velice nezvyklým) způsobem se snaží zodpovědět otázku "proč na tom světě vlastně jsme?" . ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama