Reklama

Reklama

Moje sestra vlkodlak

  • Česko Dravá Ginger (více)

Obsahy(1)

Krev, mrtvoly a okultní vědy. Ginger a její sestra Brigitte jsou ty největší kamarádky a mají opravdu dost neobvyklé záliby. Střední škola, biologie, rodiče, randění - to všechno je pro ně dokonalá nuda. Blíží se úplněk. Šestnáctiletá Ginger má svou první menstruaci a jednoho večera se domů vrátí pokousána po celém těle. Co se stalo vědí obě dvě. Temný noční přízrak nemohl být nikdo jiný než vlkodlak. Dívka se pomalu a jistě mění v krvelačnou bestii. Město plní strach a v ulicích přibývají roztrhané mrtvoly zvířat i lidí. Vlčí přirozenost nabývá vrchu s každou přibývající nocí, po které se Ginger probouzí s chutí krve v ústech, a je jasné, že za chvíli bude jakýkoliv vztah i k vlastní sestře dalekou minulostí. Zůstane jen hlad... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (116)

Vampireman 

všechny recenze uživatele

Megamorbidní zábava, násilná a nepříliš chutná. Je to atmosferičtější a krvavější horor, než by se dalo čekat a vedle toho je zde sociální podtext o výchově, školních podmínek, ale hlavně o dospívání a má to pobavující metaforistickej kabát a hlášky typu: "Myslela jsem, že mám chuť na sex, ale potřebovala jsem jen někoho roztrhat". Tempo však trochu slábne a odpornej vlkodlak to totálně zazdil, za mě 3,5*, ale přikloním se výš, protože zdejších 59% mi přijde málo. ... Zajímalo vás někdy proč nejsou holčičí vlkodlaci? ... Bylo by přeci nefér, kdyby se proměňovali v šílené, zuřivé kreatury dvakrát měsíčně... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nemuzu si pomoct, ale i kdyz tvurci film mysleli jako horor, ja se skoro celou dobu u filmu spis smal, prislo mi to jako cerna komedie. Hlavni dve hrdinky jsou spravne ujety, ale je fakt, ze kdyz pride na nakou skutecnou nechutarnu, tak z toho moc nadseny nejsou, i kdyz furt kecaj jak se v tom vyzivaj. Nicmene tvurci dali do filmu dalsich nekolik zajimavejch postav, ktery sem tam hodi nakou hlasku a jako celek to dava dohromady docela slusnou atmosferu. Taky nastesti neni moc videt vlkodlak, coz je jedine dobre. Zaverecnejch 15 minut je docela napinavejch, ale jakmile se objevi vlkodlak, tak je to hodne spatny, takle trapnyho vlkodlaka sem snad jeste nevidel. No, ale i kdyz sem se nebal, tak diky slusny davce krve, pekny atmosfere a hustejm hlavnim hrdinkam davam lepsi 3*. ()

Reklama

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Inovativní pohled na vlkodlačí subžánr, ve kterém nakonec ani tak nejde o samotné vlkodlaky jako o vztah dvou dospívajících sester, kterým se nedaří zapadnout mezi své vrstevníky, o což víceméně ani nestojí. I tak snímek plný pikantních záběrů, který rozhodně stojí za pozornost a v rámci vlkodlačích filmů osvěžující podívaná. Navíc perfektní psychologické vykreslení dvou hlavních postav, které můžete v reálném světě potkat pod jmény hirnlego (G.) & kiddo (B.) ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Takýto druh hororu vážne nemusím (s tými ksichtami to je pohroma). Príbeh tohto filmu je tiež otrepaný, vlastne ani neviem poriadne za čo si tento film odo mňa zaslúži 2* - no zhruba za sem tam nejaké napätie a zábavné/krvavé scény. Ale keď prišiel na scénu ten vlkolačí ksicht mal som to sto chutí vypnúť, ale keďže takéto veci nerobím, dopozeral som. Ako celok je to však strašná kravina. Zišlo by sa to seriózne prepracovať - logika tomu chýbala. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekl, můj šálek čaje tahle Ginger zrovna nebyla. Vlkodlačí horory mám rád, ale  generace smutných teenagerů mě minula. Ocenit se dá rozhodně originální přístup k látce, kdy horor  zůstává až do samotného závěru de facto v pozadí  a sledujeme spíš drama o dvou sestrách a jejich narušeném vztahu.  Už tak pobóchaným segrám hodí vidle do sluníčkově mrtvolného (emo, no) vztahu vlkodlak a jednu z nich, tu hezčí, kousne do ... vlastně nad kozu.  A když v průběhu lykantropie navíc dostane krámy, je zaděláno na průser a nepomůže ani vlčí mor. Ne nezajímavé, v závěru i slušně krvavé, ale všechno to dys, včetně dysproporčního vlkodlaka, který jako by ze Třech bratrů vypadl, mě za srdce ani nic jiného nevzalo. Těžko říct, zda si někdy dám další díl. Do trojky bych se ségrama nešel.. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (29)

  • Film byl v některých kinech ve Velké Británii v roce 2001 zakázán, protože byl spojován s propagací násilí mezi teenagery. Když poté o rok později film vyšel na VHS, stal se jedním z nejprodávanějších hororů své doby. (veru_needy)
  • Emily Perkins bylo v době natáčení dvaadvacet let ale ve filmu hraje patnáctiletou, zatímco Katherine Isabelle oslavila při natáčení osmnáctiny. (Stocki)
  • Emily Perkins i Katharine Isabelle se narodily ve stejné porodnici, chodily do stejné školky, základní i soukromé školy a jsou zapsány u stejné talentové agentury, nemohly se ale logicky setkat ve stejných třídách, vzhledem k rozdílnému datu narození. (Stocki)

Související novinky

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

27.10.2020

Blíží se úplněk, a tak následující zpráva přišla právě v ten pravý čas. Pokud jste fanoušci vlkodlačích hororů a je vám líto, že kvůli pandemii koronaviru a s tím spojeným vládním opatřením se nebude… (více)

Reklama

Reklama