Reklama

Reklama

Inflation

všechny plakáty
Krátkometrážní / Dokumentární
Německá říše, 1927, 3 min

Režie:

Hans Richter

Scénář:

Hans Richter
(další profese)

Recenze (3)

Radko 

všechny recenze uživatele

Pôsobivý nemý experiment dadaistu Hansa Richtera, ktorý pomocou paradokumentárnej montáže skvele ukazuje úpadok ľudí vplyvom rastu núl, ktorými sú zakončené okrúhle sumy peňazí. Stupňujúci mamonársky stres v rytme zrýchľujúcej sa hudby zdôrazňuje na jednej strane sústreďovanie ľudského a časového potenciálu výlučne na zhromažďovanie bankoviek a na strane druhej zbedačovanie a stratu doterajších istôt (rútiace sa domy). Plejáda rovnako sa xichtiacich tvárí v reťazovitom usporiadaní paralene odkazuje na vzrastajúce inflačné nuly. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Reálné předměty jako mince nebo bankovky Richter organizuje do abstraktních kompozic. Sledujeme dynamické změny a upadáme do slasti z pohybu. Richterovi šlo o kritiku bankovního sektoru a vlastně celého kapitalismu. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Výborný Richterův kraťas, odrážející dobové dění v Německu (ačkoli totéž by šlo po černém pátku natočit i v Americe). Jakkoliv se dá ocenit metafora se zhroucením domu, nebo převod lidských tváří do nul v částkách, nejlepší je patrně scéna, v níž se klobouk, coby symbol postavení, stává prostředkem žebroty. ()

Reklama

Reklama