Pink Floyd London '66-'67

Dokumentární / Krátkometrážní

Velká Británie, 1967, 30 min

Peter Whitehead

Roger Waters

Perfektní atmosféra, hudba jak z Marsu, ranný Pink Floyd ještě se Sydem, halucinogení LSD TRIP opus "Interstellar Overdrive" a Nick's Boogie. Prostě zážitek! Mám to na dývku, stopáž asi 60 minut, kde jsou navíc nějaké ty rozhovory, např. s Mickem Jaggerem a studiové záběry. Part 1: http://www.youtube.com/watch?v=-fCk1JCVKXA&feature=related , Part 2: http://www.youtube.com/watch?v=thx_LoMz8mU&feature=related , Part 3: http://www.youtube.com/watch?v=dc6zC6hD24Y&feature=related(25.9.2009)

Londýn '66-'67. Minisukne, uvoľnenosť od konzervatívnych názorov, voľnosť, experimentovanie a hudba. Či bolo Anglicko pripravené na vychudnutých chlapcov s čudnou hudbou vidíme v prvých minútach. Pohadzovanie sa alebo skákanie na mieste do hudby, tu veľmi nepasuje... Pritom sa zdá, že každý chlapec si hrá na nástroji niečo iné. Synchronizácia je však podarená a Syd udávajúci hlavou rytmus ako šialený dirigent v cigaretovom opare akoby bol telepaticky spojený s troma spoluhudobníkmi. Asi najpsychadelickejšia verzia Interstellar Overdrive, ktorá nie je ostrihaná ako na albume znie cez 20 minút no má nehorázne silné zakončenie. Potom sa presunieme na nejakú bizardnosť, alebo nejakú performáciu? (i don´t give a shit) "umelkyne" Yoko Ono, kde Pink zrejme hrali. Kamera si vyberá všetko možné než Pink Floyd. Lennona, halucinogénne poskakujúcich divákov, stihanie podprsenky a nezaujatý pohľad dobrovoľníčky. I keď koniec nie je taký strhujúci, celkových 30 minút instability, čudných zvukov, narušilo aj moje vedomie. Hudba ktorá bude ešte po desaťročia vychvaľovaná ako the best of Psychadelic je na počiatku vzniku a potešenie vidieť ako sa rodila touto dokumentárnou formou je na nezaplatenie. 5 a to som pozeral bez vplyvu drog (čo je miestami možno chyba).(15.12.2009)

Po obrazové i hudební stránce působivé zobrazení uvolněných 60. let ve Velké Británii a nastupujícího trendu undergroundu a psychedelické hudby, což by bylo zajímavé samo o sobě, natož když se jedná o vůbec první video záznam Pink Floydů. Je to taky jedna z mála možností se podívat na dnes již legendární Floydy v jejich začátcích, ještě bez Davida Gilmoura se Sydem Barretem na postu frontmana a kytaristy. Musím se přiznat, že jsem fanoušek spíše té hlavní vlny Floydů, tedy té ve složení Gilmour, Mason, Waters a Wright a s alby jako Dark Side of the Moon, The Wall nebo Final cut, i tak ale na mě udělala tahle exkurze do londýnských nezávislých kurhů 60. let celkem dojem.(23.6.2010)

Druhá polovina 60-tých let, happeningy, psychedelie křížená s tribálními rytmi, popart a nekonečné tripy... Syd Barrett ve stádiu zažehnutí a Pink Floyd v nejdivočejší a nejvzrušující podobě.(2.11.2010)

Toto je "must-have" pre každého fandu PINK FLOYD.(24.7.2008)