Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj příběhu začíná v domě manželů středního věku, maminka dává dceři Mary pusu na dobrou noc a jde spát. To ještě netuší, že tato noc se krvavě zapíše do historie města. Mary totiž popadne amok a své rodiče brutálně zavraždí. Ocitá se v psychiatrické léčebně, kde se stane obětí zvrhlých choutek jednoho ošetřovatele. Mary o pár měsíců později porodí dítě, lékaři ji však sdělí, že zemřelo při porodu. V dalším šíleném záchvatu rozpoutá Mary krvavá jatka, jimž učiní přítrž dva policisté, kteří Mary zastřelí. V ději se přesouváme přesně o dvacet let, mládež bujaře slaví "Krvavou noc" právě na počest Maryina běsnění. Vrátí se duch Mary, aby zúčtoval se všemi nevinnými oběťmi? (claudel)

(více)

Recenze (75)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu sice naznačil, že by to mohl být solidní nářez, ale to se nakonec nestalo. Po několik úvodních, velmi hororových scénách jsem se těšil, co příjde dál. A co se nestalo, vyklubal se z toho nemastný, neslaný "horor" s teenagery a se spoustou zbytečných scén a keců. Ke konci se to díky poměrně svěží pointě, kterou jsem ale vytušil mnohem dříve, trochu rozjelo, ale celé to zabilo, jak se tomu často stává, hloupé chování postav. (Spoiler - Čtyři chlapi a dvě holky vyděšeně a uječeně utíkající před drobounkou holkou s krumpáčem jsou vážně k smíchu.) Na druhou stranu musím říct, že střih se povedl a některé hororové scény byly natočeny velmi mistrně. 40% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Už od začátku filmu bylo jasný,že půjde o značně krvavou jízdu.Ona vlastně diagnóza menstruačně dysforická porucha hovoří za vše.Velké plus je obsazení veterána hororu Billa Moseleyho.Mínusem je naopak občasná,nehodící se komediálnost snímku a předvídatelný děj.Ale i tak ho můžu doporučit.Hororový fandové si určitě přijdou na své. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

DIAGNÓZA: MENSTRUAČNĚ DISFORICKÁ PORUCHA..... /// V úvodu pobaví mamka s nůžkama v očičku, hezkej je taťka s držkou votevřenou sekerou a dívenka (jako) z obálky Kinga Diamonda. Těším se na béčko s kapkou hnusnýho vtipu. MARY, CHCEŠ SI HRÁT? Ano, s Mary ve ,,vodmašťovně“ nezacházeli moc hezky a po hezoučkým úvodu přichází předehra, která je rozvleklá, plná teenegerů připravujících se na sex a na smrt (což jim nedochází). Chcu zařvat: ,,80tky jsou zpátky!“ (kurva, ale rýmuje se to...) Nic, ani předehra by se neměla přehánět, ale uklidňuje mě fakt, že je děcek hodně. Zjevující se dívka s bobrem není moc strašidelná (...jo takhle... ty se ho bojíš? stačí depilátor...) a atmosféře nepomáhaj ani triky. Stupidní mlaďoši jen zapadaj do konceptu. Dívka přestává krvácet a krvácí krumpáč, sekyra, (zase) nůžky a (Erikovo?) péro. Už dlouho jsem neviděl tolik příšerně ječících ženskejch (u sexu, u chlastu, u umírání). Konec. Sláva! Hodina dvacet byla celkem dost na i na Blbý Béčko. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Často mi mé okolí říká: ,,už seš zase ňáká divná, jestli nemáš krámy...“. 2.) Považuju ,,Útok rajčatového vraha“ za klasiku. 3.) Thx za titule ,,skoka“ a ,,schnecek“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Těžko říct něco, co tu již nepadlo. Jen bych možná ubral na superlativech. 4* si Mary odnáší s velmi odřenýma ušima a to především za slušné gore efekty (v tomto ohledu ale z posledních let suverénně vede Laid to Rest) a výbornou úvodní sekvenci, která objasňuje historii "Blood Night" a Mary Hatchet samotné. Líbil se mi nápad, že by podle "skutečné" tragédie mohl vzniknout teenagery oblíbený "druhý Helloween. Malé plus si odnáší i líbivé dámské osazenstvo a hororový veterán Bill Moseley. Nicméně zde s klady končíme. "Herecké" výkony jsou často o třídu horší, než v tolikrát zde zmiňovaných 80s slasherech, pasáž na začátku party šíleně natahovaná a nezáživná a vrah musí být všem jasný pár minut po příchodu na scénu. Ale čert to vem, bylo to zábavné béčko a já od něj ani nic jiného neočekával... ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Asi od 29 do 58 minúty film vyložene stagnoval. Objavné hry réžie aj prekvapivé zmeny perspektívy pohľadu skončili, kamera bola odrazu veľmi statická. Mal som pocit, že režisér s hlavným kameramanom odišli na obed, kameru zavesili na stojan a film zverili do rúk svojich netalentovaných pomocníkov. Omyl! Dobre vedeli, čo robia keď spomalili príbeh a pozornosť upriamili na tínedžerov, ktorí primitívne kecali a kecali a súložili. Keď sa príbeh opäť šialene rozbehol do strhujúceho finále a bolo už jasné kto je kto, pochopil som, že som si mal lepšie všímať postavy. Aj hluché miesta spätne dostali zmysel a boli súčasťou premyslenej režijnej stratégie. Je to slasher ako má byť so všetkým, čo k nemu patrí. Osviežením je, že v ňom nevyčíňa psychopat s maskou alebo zohyzdenou tvárou, ale pekná ženská. V Blood Night... som videl niekoľko odkazov: na Fulciho horory, Halloween, The Burning, Re-Animátora, dokonca aj na Carrie. Nemôžem povedať, že ma nepotešili... ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama