Reklama

Reklama

Ďábelská lest

  • USA Diabolique (více)
Trailer

Obsahy(1)

V prestižní chlapecké škole vládne nekompromisně a tvrdě ředitel Guy Baran. Jeho drsnému drilu se neochotně podrobuje i jeho manželka Mia a milenka Nicol. Oběma však jednoho dne dojde trpělivost a rozhodnou se despotického Guya zavraždit. I přes komplikace při vraždě a ukrývaní mrtvoly se zdá být vše v pořádku až do chvíle, kdy zjistí, že mrtvola záhadně zmizela... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Pokud znáte originál z roku 1955, je celkem zbytečný na tenhle remake koukat. Všechny ty překvapení a záhady, kam se ztratila mrtvola, už budete stejně znát. Tady se tvůrci pokusili akorát "vylepšit" závěr. Takže ve chvíli, kdy originál končí, se to tady ještě trochu zamotá a film dopadne tak trochu jinak. A podle mě to je změna k horšímu. Ten originální konec se mi líbil víc. Přesto oba filmy hodnotim stejně. Remake mi přišel přecejenom o něco svižnější. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

Námet to ma skvelý a vôbec sa nečudujem že to pôvodne chcel sfilmovat aj sám Hitch, ale práva mu nakoniec vyfúkli Francuzi. Chechik ma však od velkého Alfreda dost ďaleko a tak i napriek tomu že má k dispozícii silné herecké kombo Stone, Adjani a Palminteri (Kathy Bates mi prišla slabá v konkurencii ústrednej trojice). Diabolique dokáźe miestami budovat´ slušnú thrillerovu atmosféru hlavne vďaka Edelmanovej hudbe a noireovskej kamere, ale zmatočne to pôsobi hneď od začiatku... ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ďábelská pitomost, která se marně pokouší docílit napětí dramatickou hudbou či tím, že Adjani valí bulvy (chvílemi i vulvy). Zůstanou jen vzpomínky na Chazze Palminteriho. Jak leží ve vaně s půlkami pingpongových míčků na očích a jak mu Sharon připraví mnemotechnickou pomůcku, aby nezapomněl shrabat listí.. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Originál z roku 1955 som nevidel a asi ani nepotrebujem vidieť, mne sa táto verzia páčila, páčila sa mi pointa a samozrejme herečky tu tiež stáli za to. Z mysteriózna sa vyvinula pútavá a zaujímavá detektívka s možno aj nečakaným koncom, ktorý bol poškvrnený len prílišným skomplikovaním. Hodnotenie tu je ale príliš podcenené, takže ja pridám. Mimochodom, Isabelle Adjani mala v dobe natáčania už 41 rokov a to je absolútny šok. Veď vyzerala tak do 30. ()

tron 

všechny recenze uživatele

DIABOLSKÚ PASCU nemám rád od prvého pozretia. Jeremiah Chechik (kultová griswoldovská komédia VIANOČNÉ PRÁZDNINY) sa márne snaží - ak talent chýba, tak chýba a nedá sa s tým nič urobiť. Zostáva snaživá (ale nakoniec mizerná) kráska Sharon Stone, zakríknutá (no nepresvedčivá) Isabelle Adjani, Chazz Palminteri (ZVYČAJNÍ PODOZRIVÍ, PRÍBEH Z BRONXU) sa predstavuje v ďalšej svojej (nudnej) variácii na „živočíšneho arogantného nadsamca“ a tak nakoniec vyhráva vždy výborná Misery a Dolores Kathy Bates v podpornej roličke vyšetrovateľky. Nudný, nezáživný a ukážkovo rutinný americký (akože psychologický) triler. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení filmu probíhalo v okolí Pittsburghu. (Terva)
  • Film byl natočen podle knihy „Celle qui n'était plus“ (1952) Pierra Boileaua a Thomase Narcejaca. (Terva)
  • Producent James G. Robinson odešel od projektu v době, kdy Sharon Stone odmítla natočit scénu, kde měla být nahá. (Terva)

Reklama

Reklama