foto

Chazz Palminteri

  • nar. 15.5.1952 (64 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Skoro dvojmetrový Newyorčan z Bronxu, predstaviteľ prevažne záporných postáv. Túžil po úspešnom hraní, ale dlhé roky pracoval ako vyhadzovač. Napokon zozbieral posledné zvyšky síl, sadol za stroj a napísal si na telo jemne mafiánsku divadelnú hru PRÍBEH Z BRONXU, ktoré s úspechom predstavil koncom 80. rokov. Ponuky filmárov odmietal do chvíle, kým nerezignovali a neponúkli mu hlavnú úlohu. Réžie atypickej gangsterky o nezvyčajnom priateľstve medzi mocným mafiánom Sonnym a chalanom zo susedstva, ktorému sa to snaží zatrhnúť jeho poctivo pracujúci otec (Robert DeNiro), sa chopil práve režijne debutujúci DeNiro, ktorý mal s mafiánskymi príbehmi bohaté skúsenosti. Palminteri bol však k zapamätaniu už 1991 ako Connie, jeden z večne po zuby ozbrojených bodyguardov polepšeného mafiána Sylvestra Stallonea v remakeovej komédii Johna Landisa OSCAR.

V najbližších rokoch sa nezastavil. Za allenovku VÝSTRELY NA BROADWAYI takmer obdržal Oscara, v cenenej kriminálke Bryana Singera OBVYKLÍ PODOZRIVÍ si strihol nezvyklý part detektíva, hral brutálneho manžela Lindy Fiorentinovej v JADE. Jednu z mála kladných rolí, parťáka drsného detektíva (Nick Nolte), si zahral v dobovej detektívke Lee Tamahoriho BOSS. V DIABOLSKEJ PASCI ho chcela zabiť manželka aj milenka. S nadhľadom si strihol part mafiánskeho bossa v komédii Harolda Ramisa s DeNirom ANALYSE THIS. Medzičasom napísal ďalšiu hru, ktorú 1995 sfilmoval Paul Mazursky (SMRTIACI TELEFÓN).

Chazz Palminteri sa venuje aj réžii, v tomto smere je jeho zatiaľ najvýraznejšou prácou DARČEK Z LÁSKY (2004) s Pénelope Cruzovou, Susan Sarandonovou a Paulom Walkerom.

Ivan "tron" Kučera

Herecká filmografie

2015 Legendy zločinu
2014 Henry & Me
Stone Pony, The
2013 Démoni vzpomínek
Hurá na fotbal
Last I Heard
2012 Mighty Fine
Oogieloves in the Big Balloon Adventure, The
2011 Hollywood & Wine
2010 Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně (TV seriál)
2009 Once More with Feeling
Taková moderní rodinka (TV seriál)
2008 Jolene
Yonkers Joe
2007 Dukes, The
Nevyřizené účty
2006 Arthur a Minimojové
Dealeři
Drift (TV film)
Pidihajzlík
Průvodce k rozpoznání tvých svatých
Zběsilý útěk
2005 Karcoolka
Kojak (TV seriál)
Kojak (TV film)
Opravdové zvíře
V jednom kole
2004 Dárek z lásky
Dr. Vegas (TV seriál)
2003 Just Like Mona
Poslední sázka
2002 Kulečníkoví blázni
2001 Lady a Tramp II: Scampova dobrodružství
Nejvyšší boss (TV film)
Pekelná kuchyně
Zpátky na zem
1999 Book That Wrote Itself, The
Dilbert (TV seriál)
Falcone (TV film)
Myšák Stuart Little
Přeber si to
1998 Noc v Roxbury
Ohrožené město
Zbytečnosti
1996 Boss
Ďábelská lest
Smrtící telefon
1995 Jade
Obvyklí podezřelí
Perezovi
Poslední slovo
1994 Výstřely na Broadwayi
1993 Příběh z Bronxu
1992 Nevinná krev
There Goes the Neighborhood
1991 Oscar
1990 Sydney (TV seriál)
1989 Peter Gunn (TV film)
1987 Glory Years (TV film)
Wiseguy (TV seriál)
1986 Matlock (TV seriál)
Valerie (TV seriál)
1985 Poslední drak
1984 Home Free All
1981 Poldové z Hill Street (TV seriál)
1978 Dallas (TV seriál)

Dokumentární

2016 Davi's Way
2014 Journey to Sundance
2008 Beyond Wiseguys: Italian Americans & the Movies
Speechless (TV film)
2005 Bullets Over Hollywood (TV film)
2002 I Love New York (TV film)
2001 All-Star Tribute to Brian Wilson, An (TV film)
2000 Directors: William Friedkin, The
Guns for Hire: The Making of 'The Magnificent Seven' (TV film)
1998 Italians in America (TV film)
1996 Little Italy
1995 Sinatra: 80 Years My Way (TV film)
50 Years of Funny Females (TV film)
1994 Bravo Profiles (TV seriál)
1987 Biography (TV seriál)

TV pořady

2008 Strašidelné příběhy celebrit (TV pořad)
2005 Noční Show Craiga Fergusona (TV pořad)
2004 Tavis Smiley (TV pořad)
Tony Danza Show, The (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)
1996 Show Rosie O'Donnellové (TV pořad)
1993 Chevy Chase Show, The (TV pořad)
Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)

Režijní filmografie

2004 Dárek z lásky
2002 Ženy proti mužům (TV film)
1997 Oz (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace