Reklama

Reklama

Ďábelská lest

  • USA Diabolique (více)
Trailer

Obsahy(1)

V prestižní chlapecké škole vládne nekompromisně a tvrdě ředitel Guy Baran. Jeho drsnému drilu se neochotně podrobuje i jeho manželka Mia a milenka Nicol. Oběma však jednoho dne dojde trpělivost a rozhodnou se despotického Guya zavraždit. I přes komplikace při vraždě a ukrývaní mrtvoly se zdá být vše v pořádku až do chvíle, kdy zjistí, že mrtvola záhadně zmizela... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

FromHell 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa dosť neprávom podceňovaný remake Francuzského Les Diaboliques z roku 1955.Ústrednej dvojici Sharon Stone a mojej obľúbenej Isabelle Adjani som to bez problémov uveril a film na mňa zapôsobil podstatne viac,ako pôvodný snímok a to sa mi naozaj často nestáva... ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Od oné osudové události přesně víte, na koho že budu nalíčena ta "ďábelská lest", což je škoda. Nejvíce mě štvala postava Isabelle Adjani, ta její naivita, odevzdanost a slabost. Přesto to není tak hrozné, jak recenze možná naznačují. Hudební terminologií bych to označil jako předskokana Nebezpečným hrám. ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Dokonale omieľané klišé, ktoré má však správne hororové napätie a mysteriózny podtext. Sharon Stone je diabolskejšia než celá hollywoodska plejáda hviezd a rozkošná Isabelle Adjani mi často pripomínala Sophie Marceau. Pointa je pomerne očakávaná, ale hustú atmosféru nejde ignorovať, aj teraz mi totiž behá mráz po chrbte. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

V porovnaní s francúzským originálom je remake nielen známejší a lepšie obsadený, ale má aj lepšiu trilerovú atmosféru. A to nielen na konci ako v origináli. Na druhej strane, s niektorými bodmi sa príliš nepára, ako napríklad príprava vraždy, a ide rovno na vec. Hoci je duo herečiek v hlavných úlohách známejšie, na plnej čiare ich zotiera menej známy Palminteri, ktorému rola sadla skvele. Trilerový záver je ešte lepší ako v originále. Aj keď obsahuje pár logických chybičiek a nepôsobí príliš vierohodne. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ďábelská pitomost, která se marně pokouší docílit napětí dramatickou hudbou či tím, že Adjani valí bulvy (chvílemi i vulvy). Zůstanou jen vzpomínky na Chazze Palminteriho. Jak leží ve vaně s půlkami pingpongových míčků na očích a jak mu Sharon připraví mnemotechnickou pomůcku, aby nezapomněl shrabat listí.. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Film byl natočen podle knihy „Celle qui n'était plus“ (1952) Pierra Boileaua a Thomase Narcejaca. (Terva)
  • Producent James G. Robinson odešel od projektu v době, kdy Sharon Stone odmítla natočit scénu, kde měla být nahá. (Terva)

Reklama

Reklama