Reklama

Reklama

Naruto

(seriál)
  • Japonsko Naruto (více)
Japonsko, (2002–2007), 84 h 20 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Masaši Kišimoto (komiks)

Kamera:

Acuho Macumoto

Hudba:

Tošio Masuda

Hrají:

Džunko Takeuči, Noriaki Sugijama, Nana Mizuki, Romi Paku, Tošihiko Seki, Akeno Watanabe, Akihiko Išizumi, Bin Šimada, Daisuke Namikawa, Džun'iči Suwabe (více)
(další profese)

Epizody(220)

Naruto, zdánlivě obyčejný chlapec, který však disponuje několika výjimečnými a nezvyklými schopnostmi. Za prvé je neskutečně zbrklý a také mnohdy velice otravný, za druhé v sobě třímá moc devítiocasé lišky, která v době jeho zrození ohrožovala jeho vesnici. Obě tyto vlastnosti z něj dělají hrdinu stejnojmenného seriálu, ze kterého se stala mánie o jedenácti řadách, třech filmech a dalším seriálem NARUTO: SHIPPÛDEN. Jeho popularita má ale své stinné stránky - stanice Jetix o něj dostala zájem, nicméně jelikož se jedná o stanici s pořady pro děti, musely být z Naruta vystřihnuty mnohdy i celé scény, což ho znehodnocuje. (raelz)

(více)

Recenze (222)

Hees 

všechny recenze uživatele

Kredit Naruta klesá iba za jeho fillery. Ak by sme nebrali fillery do úvahy tak by naruto bol jeden s top anime lebo úroveň príbehu a gradácie je na skvelej úrovni. Ak nás Naruto začne baviť potom nie je vylúčené, že sa občas rozplačeme. A hudba prvej série je priam excelentná (postavy majú svoju vlastnú hudbu). Niektoré diely sú vtipné, iné sú bojové a ďalšie sú smutné a tak to má u správneho anime byť. Najobľúbenejšia ženská hrdinka : Hinata Hyuuga. Najobľúbenejší mužský hrdina : Minato Namikaze. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem se hodně dlouho odhodlával do tohoto jít, protože 220 dílů + OVA atd.... No... Nicméně jsem rád, že jsem do toho šel... Líbí se mi, že v seriálu víceméně najdu vše... Od vtipných momentů, přes akční, dramatické, až dojemné... Akčních je samozřejmě nejvíce a provedení bojů mě někdy opravdu dostává a koukám na to s otevřenou pusou... Kresba příjemná, někdy cíleně vtipná... Dost jsem se bál charakterů... Vem me že seriál je dlouhý a pořád s jednou "tváří" by to bylo celkem nudné... K tomu ještě postav není zrovna málo... Ale autoři nezklamali... Každá postava se v seriálu vyvýjí... Některé méně rychle, některé více... K tomu ještě ta hudba... Fakt Naruto má krásnou hudbu, která ještě víc podtrhne situaci a člověk se víc zažere... Logicky i soundtracky jsou velice dobré... Dějově zajímavé... Hlavní linie ze začátku se nečekaně strhne a příběh nabere jiný směr... Celé je to prošpikováno pár "uvolňovacími" díly či vedlejšími příběhy... Jo, podle mě je vidět, že si s tím autoři aspoň trochu víc pohráli a ne se jen drželi jednoho bodu... Co mi ale vadí je "sekání" bojů různými vzpomínkami, vysvětlováním apod... V samotných bojích je hodně klišé, jelikož reálně by postavy jednali myslím naprosto jinak... Takových chybek je tam více, ale tak nic není dokonalé, že.... I tak si myslím seriál drží velice vysokou úroveň a není postava, která by mi vyloženě vadila... Jen Sakura už byla později otravná neustálím šílením po Sasukem, což tvůrcům asi později došlo a výrazně to omezili.... Kdo má rád ninji, akci, různé druhy jutsu apod. a zajímavý příběh, tak doporučuji... ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Ještě ne tak vyspělé, propracované, v dramatických rovinách vyčerpávající, hudebně dokonalé a v mnoha dalších ohledech přitažlivé jako jeho novější bratříček Shippuden, nicméně stále stejně neodolatelné po stránce postav, jejich motivací a charakterů, detailně zpracovaných osudů a pomalu se odhalujících temných tajemství.. Jako rozdání karet více než funkční, nejvíce mi tady vadila právě ta nevyvinutá, podle mně se nehodící a atmosféru ničící hudba (čest výjimkám) a dětinskost.. A pak tu jsou i další problémy, které ale přetrvali i dále, takže o těch se možná vyjádřím v dalším komentu. Nicméně, nikdy bych neřekl, že mně tohle široce rozšířené hype vtáhne taky. Dlouhou dobu mi to lezlo na nervy. No, stačilo zkusit a chvíli vydržet a byl jsem v tom.. ()

Luicy 

všechny recenze uživatele

S rukou na srdci musím říct, že tohle je seriál, na který já nedám prostě dopustit. Už ani nevím, kolikrát přesně jsem celé anime zhlédla, ale určitě to bylo mockrát, a i nyní po tolika letech jsem schopná si to pustit a stále si to naplno užít a nad řadama scén i pobrečet. S Narutem jsem prakticky vyrůstala a již odmalička to byl můj dětský hrdina, který byl pro mě, jakožto vrozeného pesimistu, obrovskou berličkou v životě. Ve zkratce se jedná o příběh malého klučiny bez rodiny a přátel, který je navíc již odmala všemi lidmi ve vesnici opovrhován a přehlížen. Důvodem je fakt, že v Narutovi byl krátce po narození zapečetěn devítiocasý démon, který napadl vesnici a měl na svědomí nespočet životů včetně čtvrtého Hokageho (tj. nejsilnější ninja ve vesnici), který za zapečetění démona zaplatil svým životem. Lidé se tak Narutovi přirozeně vyhýbali, avšak Naruto dlouho nevěděl, proč tomu tak je. Často tropil lumpárny především kvůli tomu, aby si ho lidé všimli. I přes nepěkný osud si však Naruto vytyčil jasný cíl – a to stát se Hokagem, aby ho všichni lidé začali uznávat jako lidskou bytost. A tak začíná Narutova cesta ninji, který si postupně získává přátelé, avšak zároveň se setkává s řadou strastí, bolesti a ztrát. Celé je to doprovázeno úžasným dějem, napínavými souboji s luxusními schopnostmi a zajímavými strategiemi bojů, nespočtem výborně napsaných záporných a kladných charakterů (Kakashi, Itachi či samotný Naruto) a řadou dojemných momentů na zamyšlení. Nicméně je pravda, že první série může působit docela utahaně (hodně se tam mluví) a budit trochu dětinštější dojem, to však zcela kompenzuje série Shippuden, která je dospělejší a propracovanější. Další věc, kterou na Narutovi miluju je hudba. Nachází se zde obrovské množství krásných instrumentálních soundtracků, které poslouchám doteď. Jako příklad uvedu My Mother and My Father, Tragic či Sadness and Sorrow. Jedinou výtkou je poměrně velké množství fillerů, avšak spousta z nich se dá bez problému přeskočit (sama to tak dělám). Nejoblíbenějšími momenty z první série za mě bude hned ze začátku boj se Zabuzou a pak Chuninské zkoušky. Mnohem lepší momenty jsou pak v již zmiňovaném Shippudenu. Pozorování je sice běh na dlouhou trať, ale určitě to za to stojí… EDIT: ještě bych ke svému komentáři přidala odkaz na video Proč miluju Naruta? slovy člověka, který na anime nekouká. S každičkým slovem ve videu se naprosto ztotožňuji. Pokud si na zkouknutí najdete chvilku času, máte u mě bezvýznamný plusík a kdo ví, třeba si seriál zamilujete stejně jako já... ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Svetový oššial okolo Naruta ma odrádzal od jeho zoznámenia, no moja zvedavosť to nedovolila. Hneď od pilota som ten rozruch pochopila. Narutovi sa dá vytknúť hlavne kresba, a čo pre mňa najviac oddiaľovalo od čo i len blízkeho stretnutia Naruta s čsfdáckymi piatimi hviezdami bol dej uberajúci sa smerom k Sasukemu, kým anime nesie názov po postave Naruto, ktorý je tým pádom iba "the second best" - postava, ktorá ovplyvňuje životy navôkol, pričom sám si toho nie je vedomý. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (50)

  • Gamabunta měl být původně obří čínský drak. (mitch1)
  • Jedná se o první „filler“ neboli epizodu, která přímo nesouvisí s dějem seriálu, ale je to jen doplňková epizoda. (LUKICKK)

Související novinky

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

10.07.2010

Za posledních deset let japonská animovaná tvorba zažila neuvěřitelný boom a její vliv se promítl i do jiných sfér kinematografie a popkultury, jako například do videoklipů Linkin Park nebo filmu… (více)

Reklama

Reklama