Reklama

Reklama

Naruto

(seriál)
  • Japonsko Naruto (více)
Japonsko, (2002–2007), 84 h 20 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Masaši Kišimoto (komiks)

Kamera:

Acuho Macumoto

Hudba:

Tošio Masuda

Hrají:

Džunko Takeuči, Noriaki Sugijama, Nana Mizuki, Romi Paku, Tošihiko Seki, Akeno Watanabe, Akihiko Išizumi, Bin Šimada, Daisuke Namikawa, Džun'iči Suwabe (více)
(další profese)

Epizody(220)

Naruto, zdánlivě obyčejný chlapec, který však disponuje několika výjimečnými a nezvyklými schopnostmi. Za prvé je neskutečně zbrklý a také mnohdy velice otravný, za druhé v sobě třímá moc devítiocasé lišky, která v době jeho zrození ohrožovala jeho vesnici. Obě tyto vlastnosti z něj dělají hrdinu stejnojmenného seriálu, ze kterého se stala mánie o jedenácti řadách, třech filmech a dalším seriálem NARUTO: SHIPPÛDEN. Jeho popularita má ale své stinné stránky - stanice Jetix o něj dostala zájem, nicméně jelikož se jedná o stanici s pořady pro děti, musely být z Naruta vystřihnuty mnohdy i celé scény, což ho znehodnocuje. (raelz)

(více)

Recenze (222)

Midori_Mike 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem tu měl docela hodně dlouhý komentář k tomuto famóznímu dílu, nicméně zjistil jsem, že nemá cenu to zbytečně okecávat. Believe or not., Naruto mi prostě zachránil život. Pravděpodobně nejzásadnější dílo mého života. Tenhle seriál vás naučí nikdy se nevzdávat a umět posouvat svoje limity. V reálném životě :) ()

Fordzy 

všechny recenze uživatele

Naruto bylo jedno z prvních Anime, které jsem viděl na Jetixu (samozřejmě hodnotím verzi, kterou jsem shlédl o mnoho let později). Mistr Masashi Kishimoto roztáčí kola skvěle propracovaného příběhu, s detailně prokresleným "Ninja" světem, dobře vymyšlenými pravidly soubojových technik (které bohužel později začínají být více a více překombinované), epickými souboji a předně hromadou dobře napsaných "živoucích" postav (několik z nich by si zasloužilo spin-off)- nutno říci, že Kishi neumí psát ženské postavy (kromě Tsunade a Hinaty žádná jiná nezaujme). "Velké plus", že postavy oproti např... Fairy Tailu opravdu umírají. Soundtrack skladatele Toshia Masudy je plný klasických japonských nástrojů a dobře doplňuje každý souboj. Hlavní partička čítající 3 "dětské" postavy je trochu rozporuplná: Značně tupý Naruto (může být pro mnohé diváky, hlavní překážkou), otravná Sakura (postava, která mne vyloženě nasírá) a chladný Sasuke, ale vše vynahrazují naprosto dokonalé vedlejší "dospělé" postavy (jedny z vůbec nejlepších co znám) v čele Charismatický borec Kakashi ( skočil bych pro něj i do ohně), Sexuální zvrhlík-mentor Jiraya, a spousta dalších. Hodnocení arců: Introduction Arc: 80% / Land of Waves Arc: 90% / Chuunin Exam Arc: 84% / Invasion of Konoha Arc: 90% / Search for Tsunade Arc: 88% / Sasuke Retrieval Arc: 80%. Fillery přeskočeny. Počet dílů (bez Fillerů): 131 Lepší a značně dospělejší pokračování naleznete Zde ()

Reklama

Gucak 

všechny recenze uživatele

Návrat do doby mého dětství a do doby kdy ještě existoval Jetix. To byli časy ! Pamatuji si, že i když bylo pozdě večer, tak jsem musel vstát a hned se jít dívat. V té době jsem ještě nebyl tak háklivý na český dabing, takže jsem to neskutečně žral.I když opakovali stejný díl já se přesto díval. Samozřejmě jsem, ale neviděl všechny díly. Za několik let jsem dostal rozum a zkoukl všechny řady a pěkně v originálním znění.Skvělá to podívaná. Japonština tomu dodá ty pravý grády. Hned od prvního momentu budete sympatizovat s hlavní postavou. Kdo by nefandil ubohému sirotkovi k tomu aby si splnil svůj sen -> stát se Hokagem. Po příběhové stránce super. Skvěle vykreslený vývoj postav po celý anime. Když už jsem nakousl ty postavy, tak nejde nic jiného než pochválit. Tolik různých osobností ! Super ! Souboje jsou tu na vysoké úrovni. Každou bitku hrozně žeru. Hlavně díky nespočtu technik, takže stereotyp tu je cizí slovo. Plus jako doprovod skvělá hudba ( The Raising Fighting Spirit ). Celkově je ale hudba dobře použitá. Při již zmíněních bojích, při smutných scénách kde vás donutí uronit slzu atd. Openingy i Endigy super. Hlavně od Flow !! :3 Ale Naruto není jen akční anime. Nespočetněkrát se i zasmějete. Jediné co mi na Narutovi vadí je nadměrný počet fillerů, ale tady se to dá ještě přežít. Bojím se Shippudenu. Celkově na Naruta nemůžu říct žádné křivé slovo. Naruto je anime, které můžu vidět milionkrát a stejnak mě nepřestane bavit. Je to prostě moje srdcovka, která mě uvedla do světa anime. Naruto děkuju ti !! Oblíbené postavy : Naruto, Hinata, Gaara a mohl bych pokračovat. Je jich fakt hafo. Nenáviděné postavy : Sakura, Sasuke. Chudák Naruto být zrovna s nima v týmu. ()

raelz 

všechny recenze uživatele

Komenář upravený po čvrté: Teď jsem někde u 110 dílu. Můžu říct, že Naruto do 80 dílu patří mezy ty seriály jejichž genialita mě ke konci hlavně štve, protože vím, že to jednou skončit musí. Lidé sice říkají, že "pravý" Naruto pokračuje až do 130. dílu, ale pro mě skončil s dílem 80. Ačkoliv se na další díly asi kouknu, tento komentář a ani hodnocení s největší pravděpodobností nebudu měnit, narozdíl od filmu seriály nemohu (ne spíše nechci) hodnotit "celkově". ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Jako že japonce moc nemusím, naruto mě dost překvapil. Spousta fórů a perfektně propracované postavy, kdy každá má nějaké slabiny nabo výhody. Ještě jsem to uplně nedokoukal kvůli počtu dílů, což tomu seriálu dost ubírá. Nebýt fillerů, bylo by to lepší. A co uplně nesnáším, jsou takový ty části, kdy už má někdo někoho oddělat, ale v tom mu začne vyprávět o tom, jak to bylo, když byl malej. To je opravdu směšný XP 3.9.08 Update. Dokoukaný to mám dávno, ale poslední tři řady jsou filleroidní, tak bacha na to. Já jsem je přeskočil. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (50)

  • Když Itachi použije na Kakashiho Tsukuyomi, můžeme si všimnout, že jeho Sharingan se nezmění, jak jsme zvyklí z pozdějších dílů. Je to proto, že Masashi Kishimoto v té době ještě neměl navrženou podobu Mangekyō Sharinganu. (Kubaaa97)
  • Jiraiya znamená v preklade "robiť všetko na vlastnú päsť", Orochimaru "veľký had" a Tsunade "uväzovacie lano". (Johanides)
  • Jméno Kakashi Hatake znamená ve volném překladu "Polní Strašák". Jméno staršího bratra Sasukeho Uchihi je Itachi, což v překladu znamená „lasička“. (Claude Speed)

Související novinky

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

10.07.2010

Za posledních deset let japonská animovaná tvorba zažila neuvěřitelný boom a její vliv se promítl i do jiných sfér kinematografie a popkultury, jako například do videoklipů Linkin Park nebo filmu… (více)

Reklama

Reklama