Reklama

Reklama

Naruto

(seriál)
  • Japonsko Naruto (více)
Japonsko, (2002–2007), 84 h 20 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Masaši Kišimoto (komiks)

Kamera:

Acuho Macumoto

Hudba:

Tošio Masuda

Hrají:

Džunko Takeuči, Noriaki Sugijama, Nana Mizuki, Romi Paku, Tošihiko Seki, Akeno Watanabe, Akihiko Išizumi, Bin Šimada, Daisuke Namikawa, Džun'iči Suwabe (více)
(další profese)

Epizody(220)

Naruto, zdánlivě obyčejný chlapec, který však disponuje několika výjimečnými a nezvyklými schopnostmi. Za prvé je neskutečně zbrklý a také mnohdy velice otravný, za druhé v sobě třímá moc devítiocasé lišky, která v době jeho zrození ohrožovala jeho vesnici. Obě tyto vlastnosti z něj dělají hrdinu stejnojmenného seriálu, ze kterého se stala mánie o jedenácti řadách, třech filmech a dalším seriálem NARUTO: SHIPPÛDEN. Jeho popularita má ale své stinné stránky - stanice Jetix o něj dostala zájem, nicméně jelikož se jedná o stanici s pořady pro děti, musely být z Naruta vystřihnuty mnohdy i celé scény, což ho znehodnocuje. (raelz)

(více)

Recenze (222)

Hees 

všechny recenze uživatele

Kredit Naruta klesá iba za jeho fillery. Ak by sme nebrali fillery do úvahy tak by naruto bol jeden s top anime lebo úroveň príbehu a gradácie je na skvelej úrovni. Ak nás Naruto začne baviť potom nie je vylúčené, že sa občas rozplačeme. A hudba prvej série je priam excelentná (postavy majú svoju vlastnú hudbu). Niektoré diely sú vtipné, iné sú bojové a ďalšie sú smutné a tak to má u správneho anime byť. Najobľúbenejšia ženská hrdinka : Hinata Hyuuga. Najobľúbenejší mužský hrdina : Minato Namikaze. ()

raelz 

všechny recenze uživatele

Komenář upravený po čvrté: Teď jsem někde u 110 dílu. Můžu říct, že Naruto do 80 dílu patří mezy ty seriály jejichž genialita mě ke konci hlavně štve, protože vím, že to jednou skončit musí. Lidé sice říkají, že "pravý" Naruto pokračuje až do 130. dílu, ale pro mě skončil s dílem 80. Ačkoliv se na další díly asi kouknu, tento komentář a ani hodnocení s největší pravděpodobností nebudu měnit, narozdíl od filmu seriály nemohu (ne spíše nechci) hodnotit "celkově". ()

Reklama

vurhor 

všechny recenze uživatele

Nedejte na první dojem! Naruto se sice zprvu může zdát jako čistě infantilní, jednoduchá a směšná zábava pro prcky (což někdy opravdu je), ale když u toho člověk pár epizod vydrží, tak vlastně zjistí, že to je seriál s velkou škálou zajímavých a skvěle napsaných postav, mezi kterými si člověk lehce najde oblíbence, navíc s poutavou příběhovou linkou, které nechybí napětí ani logika, plus s podmanivými souboji, jenž jsou často radostí pro oko. Samotnou narativitu by Narutovi mohl dokonce závidět i leckterý dnešní příběhový seriál. Třeba abych v pozdější fázi příběhu ukazoval fakáče na postavu, které jsem ze začátku strašně fandil (a taky naopak), to se zatím povedlo jen Hře o trůny. Ano, je tam ale i plno extrémně trapných fórů, úděsně utahaných sekvencí, přehnaného afektu a dalších aspektů typických pro standardní anime, plus seriál je to extrémně dlouhý, v jeho poslední třetině navíc opravdu dost kriticky ztratí dech. Ale sakra žůžo dobrodrůžo je to pořádné. Už jen kvůli parádnímu soundtracku. Schválně si zkuste dát prvních 10 dílů, pokud vás to ani poté nechytne, odložte to. Průměrné 4* ()

Abes 

všechny recenze uživatele

Chytlavá věc tenhle blonďák s kočičími vousy.. Soundtrack je tady obzvlášť vydařený, není prvoplánový a v různých situacích pomáhá navodit atmosféru. Nejraději mám určitě Orochimaru theme, zlověstný až beznadějný varhanní nástup se sakrálním tématem je opravdu děsivý. Obecně se tvůrcům daří budit emoce vhodnou kombinací hudby a emotivními monology postav, které ve výsledku nepůsobí směšně. O atmosféru se starají taky zajímavě volené pohledy, např. když je schválně pokřivena perspektiva, efekt rybí oko. Na scéně se objeví záporák s předimenzovanou hlavou, divák je okamžitě deptán skličující pocitem. Příběh pozornost udrží, pořád se něco děje ikdyž jde o vedlejší 'mise', co skrývá Kakashi pod maskou atd... Jediná věc co mi vadí jsou zbytečně protáhované souboje, dlouhé minuty vyplněné flashbacky a neustále se opakujícími hláškami. Například souboj Orochimaru se Sarutobim, kde v patové situaci, kde se nikdo ani nehne, vydrželi snad šest dílů. Vím bude to horší ale klady tohle čekání spolehlivě vyváží. Navíc, kam se to hrabe na statičnost takového Shigurui. Mí oblíbenci: Jiraiya, Neji, Temari. (cca 162 Bílý Noroimusha) ()

prome 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me naprosto pohltilo. Rikal jsem si ze to bude blbost ale po prvnich 3 dilech jsem tomu prisel na chut a naprosto jsem tomu propadl. 5* davam za hlavni pribehovou linii ktera nema zadnou chybu(audiovizualni zpracovani je vyborny). A kdybych mel hodnotit zbyvajici dily tak sem na rozpacich mezi 3* a 4* protoze jsou tam slabsi dily ale i vyborne dily. Ale nejdulezitejsi je hlavni pribehova linie ;-) . Jeste ze zacali vysilat Shippuuden:-) ()

Galerie (86)

Zajímavosti (50)

  • Tato epizoda obsahuje spoustu Sasukeho vzpomínek. V jedné z nich, kdy Itachi použije na Sasukeho Tsukuyomi, můžeme poprvé v animat vidět nový design Itachiho Mangekyō Sharinganu. (Kubaaa97)
  • Hiashi v epizodě neprosí rovnou o odpuštění jako v manze, ale nejdříve Nejimu podává svitek s Hizashiho rukopisem. (Kubaaa97)

Související novinky

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

10.07.2010

Za posledních deset let japonská animovaná tvorba zažila neuvěřitelný boom a její vliv se promítl i do jiných sfér kinematografie a popkultury, jako například do videoklipů Linkin Park nebo filmu… (více)

Reklama

Reklama