Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moderní svět je krutý. Doby, kdy měla každá – nebo skoro každá – kancelářská myš (zejména ta ve státní správě) zajištěno své teplé místečko nadosmrti, jsou nenávratně ty tam. Dnes se nad každým úřadem, každičkou kanceláří, permanentně vznáší Damoklův meč hrozby nadstavu, hrozby propouštění. Každý jednotlivec – neřku-li přímo celý odbor – může být ze dne na den shledán nadbytečným. A něco takového se, jak to vypadá, právě chystá. Nikdo samozřejmě ještě neví nic určitého, ale už jen to, že se o tom začíná mluvit, docela stačí. Protože není šprochu... že ano. V takové atmosféře se zrovna dvakrát dobře nepracuje, to dá rozum. Ještě že David Brent je šéf, jakého může téhle partě každý závidět. Šéf-kamarád, šéf, který dokáže udržet dobrou náladu za všech okolností, pro něhož je prostě pohoda v kanclu alfou a omegou jeho snažení. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem rozkoukal Idiota na cestách, uvěfom jsem si, že jsem nikdy neviděl nic od Rickyho Gervaise a že bych to měl napravit aspoň Kanclem, který chci vidět už pěkně dlouho, ale neustále na jeho existenci zapomínám. Zatím mám tenhle pohled jen skrze pilotní díl, ale napíšu ho zde - je to něco úplně jiného, než ostatní britcomy a dost se divím, že to Američanům stálo za remake. On ten humor je zde krapet sofistikovaněji podaný, docela skrytě a často i nejasně v tom, kdy se skutečně jedná o vtip, ale tenhle typ "nenucených" sitcomů mám nejradši a i když jsem se tu tolikrát nesmál nahlas, jako třeba u Black Books nebo Mighty Boosh, jako satira na manažery a kancelářský kolektiv je to skutečně skvělé. Jen se mi do toho zpočátku hůř dostávalo a ten dokumentární styl v tom zatím vůbec nechápu... Slabé 4* ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Prvý diel britského Kanclu mi ukázal ako moc sa dá násilím zmeniť humor, aby bol čo najviac územčistý, no pritom stále celkom vtipný. Birokraticky komické. Tu nenájdete žiadne džouky na nahé ženské, porno či popkultúru. Tu nájdete len steny zo šanonu a kopu výpovedí za kradnutie jadnorázovych samolepiacich papierikov. Veľmi sa mi páči obsadenie, ktoré je prirodzené, svojrázné i komické, tiež stojí za zmienku štylistika epizódy, že je vytvorená, aby vyzerala ako profesionálna reality show, ale to je (zatiaľ) asi tak všetko, čo môžem o tomto začiatku dobrého povedať. Je to zdĺhavé, nudné, kým sa k nejakému dobrému vtipu dostanem trvá to dlho, postavy sa tu až moc kostrbato predstavujú a kamera sa hrá až na moc amatérsku. No zlé to nie je. Špeciálny druh sitcomu, ktorý ale nepoberie každý. Na to, že väčšinou času sú pilotné epizódy hororom každého seriálového scenáristu v tomto prípade to dopadlo inak než som čakal, čo ale neznamená že zle. Na začiatok obstojné a pozriem si aj ten zbytok. Silné 3*, 68% a Známka C++ ... ()

Reklama

Reklama