Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mezi námi žijí i Jiní, vyvolená kasta stoupenců sil Světla a Tmy, kteří magickou sílu těží z lidské energie. Její používání upravuje Dohoda, kontrolovaná Inkvizicí. V souladu s ní každé dobro musí být vyváženo zlem. Síly Tmy brání právo na neomezenou svobodu lidských činů a pravdu o kruté realitě, síly Světla neustále zvažují, zda svými skutky nevyvolají stupňování nežádoucích následků. Aby se nevymkly zavedenému řádu, vydávají i licence upírům, sajícím lidskou krev. Svou misi realizují Hlídky Světla a Tmy rafinovanou kombinací zásahů a v konstelacích, které připomínají souboje práva se zločinem či rejdy rozvědek. Nerozhodné výsledky jejich permanentní konfrontace pak připomínají situaci světa s jeho neutuchajícími konflikty a nejistotami, zmatením mravních hodnot. Atraktivní způsob zpracování oslovuje zejména mladé hlediště. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (530)

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Bože, takový zklamání. Ano některé scény jsou opravdu zajímavé (šroub, kterej spadne z letadla do kafe), ale to je tak všecko. Čekal jsem, že uvidím něco jako Matrix, Pán prstenů a Blade, bohužel mě čekalo mega zklamání. Když jsem četl knížku těšil jsem se, že si ve filmu dám dohromady některý souvislost, ale nakonec jsem se do toho ještě víc zašmodrchal. Škoda :( ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Na filmové adaptace knižních sci-fi předloh jsem se vždy rád díval. Night Watch mě dost překvapilo jak po filmařské tak i příběhové stránce. Ruská novodobá produkce, která je rozhodně jiná než Hollywoodská a divák si na ni musí chvilku zvykat. Night Watch je nestandardní a divák na to musí brát ohled. Po celou dobu sledování filmu jsem musel myslet na "Mrazíka" , ale to byl asi jen paradox. Akční scény byly dost dobře vychytané a starý náklaďák na nitro neměl chybu. Celková kvalita dost kolísala, lepší scéna střídala horší a stejně tomu bylo i u příběhu. Když jsem si zde četl pochvalné recenze a Noční Hlídka byla přirovnávána k mixů Blada a Matrixu, čekal jsem celkem hodně Akce -> kulek a krve, . . . Akci jsem dostal to ano, byla jiná . . ostatně jako celý film, ale dobrá, sice se nestřílelo ani se nikdo neoháněl katanou, ale baterka má taky něco do sebe. Film je hodně originální, nápaditý, stylový a také občasně vizuálně úžasný, příběhová linie pro mě byla chaotická, hudba byla dobře vybraná. Nočnoj dozor si určitě zaslouží pozornost a jeho pokračování také Dněvnoj dozor. Slabší 4*. 65 % ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Nosíte tu slnečné okuliare, kričíte ako blázon a svietite baterkou. Nájdite si prácu.“ Podobne, ako OLD BOY, i NOČNÁ HLIADKA je riadne precenené dielko. Avšak napriek tomu je dostatočne „iná“ na to, aby som jej udelil vyššie hodnotenie (a určite nie iba za fajnovú krv). Po vizuálnej stránke zaujímavé, triky fajn, akcia tiež, dobré nápady... scenár zbytočne komplikovaný, ale bavilo ma to. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Velice rozporuplná záležitost. Na jednu stranu je Noční hlídka šílený, nepřehledný, zmatený, naspeedovaný fetiš a bordel pro nejotrlejší diváky, na stranu druhou člověk musí smeknout před ruským režisérem Bekmambetovem, protože tolik režijních a vizuálních nápadů/fines se málokdy v jednom filmu vidí. Povedlo se mu tam nacpat snad úplně všechno co současná moderní hi-tech kinematografie může nabídnout. Přirovnal bych to k dortu od Pejska a Kočičky s tím rozdílem, že tenhle není úplně tragický. Jen trošku poupravit přísady (scénář, mytologie) a šmakoval by maximálně. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Nekoukatelný, nudný a chaotický blábol. Příběh je rozbředlý do řady špatných a ještě horších scének, které ani po slepení nedávají dohromady celistvý děj a tak divák neustále tápe, co se to zrovna děje, proč tahla postava jedná jak jedná apd. Pokud někdo už po tomhle filmu označoval Bekmambetova za vizionáře, tak musí být blázen - copak je nevzhledné barevné ladění obrazu a nebezpečně časté zrychlování/zpomalování obrazu nějaké vizionářství? Ani ty Fincherovovské průlety domovním zvonkem či zapalováním auta mě nezaujaly...A to - poněvadž se považuji za nočního tvora - jsem čekal jeden z filmů mého života :-) ()

Galerie (130)

Zajímavosti (11)

  • Představitel Antona, Konstantin Khabenskiy, se před tím než se stal hercem, živil jako noční hlídač. (Karlos80)
  • Od režiséra Timura Bekmambetova jsme u nás před Denní hlídkou mohli vidět svérázný historický film Gladiatrix (2001). Doma ale byl už dávno hvězdou, protože má za sebou stovky videoklipů a reklam, za což získal pověst ruského Ridley Scotta. (imro)

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Timur Bekmambetov v Hollywoodu

Timur Bekmambetov v Hollywoodu

09.12.2005

Ruský režisér Timur Bekmambetov si získal velmi příznivé ohlasy za svou drsnou sci-fi Noční hlídka. Ta posbírala, kromě řady pozitivních kritik, několika ocenění, $15 mil. i smutný statut… (více)

Reklama

Reklama