Reklama

Reklama

Anglie 14. století je světem rytířů ve třpytivé zbroji. Jamal jako cizinec v neznámém prostředí musí najít způsob, jak obstát na dvoře krále Lea, kde se vydává za sira Skywalkera. Po odhalení, že není šlechtic, je odsouzen k popravě, ale těsně před vykonáním rozsudku ho rebelové zachrání a utečou s ním. Nakonec se postaví do čela vzpoury proti tyranskému králi. Používá přitom fígle, jež se naučil v ulicích 20. století, získá nové přátele, srdce krásné dívky Victorie a po návratu do současnosti pochopí, že výlet do středověku byl něčím víc než jen lekcí z dějepisu. Potká milou dívku, až příliš podobnou jeho Victorii, jménem Nicole. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

numi 

všechny recenze uživatele

Sice jde o komedii "inteligentníhohumoruprostou", ale zase po celou dobu neupadne do trapností a vyloženě zoufalých vtípků, zbytečně se nesnaží vařit z vody a nenatahuje stopáž, takže se jí více méně daří nenudit a navíc sem tam i pobavit. Takže vlastně jde o příjemný filmeček, který sice nemusel vůbec vzniknout a nikdo by se nezlobil (teda až na pár lidí, kteří se tím nějaký ten měsíc živili...), ale když už je tady, tak není důvod do něj kopat. [leden 2006] ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Myslel som si, že na Martina Lawrencea sa dá pozerať, len keď je po boku Willa Smitha. No v tomto filme je celkom podarený. Pár vydarených fórov, pár slušných hlášok a niekoľko vydarených scén robia z film celkom pozerateľný. Mnoho času tu však zaberá len nudná a sterilná vata, ktorú nedokáže prebiť ani ukecanosť Jamala. Film nikoho neurazí a za dva dni si ho nebudete ani pamätať. Na zabitie hodiny a pol však môže byť. 2* ()

Reklama

Charlizee 

všechny recenze uživatele

Dokážu přistoupit na hru tvůrců a celé to vnímat jako zábavu založenou na principech komedie - to by se ale nesmělo místo zábavy dostavit rozčarování nad mírou trapnosti... Bohužel se v tomto případě nejedná o trapnost zamýšlenou (která funguje například u Borata). V podobných momentech chápu, proč např. Ejzenštejn požadoval, aby byl film výlučně uměním a nebyl zneužíván k zábavním účelům... ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Blbost až to sere. Co se týče příběhu, tak bída. Ale Martin Lawrence je prostě pako na entou a tahle role je pro něj ušitá na míru. Vyskytuje se zde pár dobrých hlášek a taky gagů a různých scén, u kterých se člověk pekelně nasměje, za což dávám tři hvězdy. Když chcete vypnout mozek, je pro Vás Černý rytíř jako stvořený. 55% ()

MagyG 

všechny recenze uživatele

S týmto filmom je to ťažké... Chcete sa pobaviť a nehľadieť na niektoré okaté chyby alebo nedostatky? Skvelá voľba! Máte radi historické filmy, fakty či prostredie? Oj... brzdite. Tu je to príliš amatérske, povedal by som, že taký lepší TV film. A na niekoľko desiatok miliónovú hollywoodsku veľkorozpočtovku je to neuveriteľná bieda, šitá horúcou ihlou. Maďarská vlajka na stene anglického hradu zo stredoveku už len podtrhuje túto biedu. Niektoré hlášky má Lawrence síce dobré, ale zväčša mi prídu dosť nanútené. Na odpad to rozhodne nie je, a na 5 hviezd už dupľom. Veľmi nevyvážený priemer, ktorý ale s litrom koly a vedrom popkornu na jeden večer pobaví. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama