foto

Vincent Regan

  • nar. 16.5.1965 (51 let)
    Swansea, Wales, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Vincent Regan se narodil roku 1966 ve Velké Británii do irské imigrantské rodiny. Odmala miloval historii a vše co s ní souviselo. Tento jeho koníček ho z části přivedl k herectví. Ze začátku hrál pouze v Shakespearových a historických hrách. Později se zaměřil i na role (leckdy i provokativní) ze současnosti.

Před kamerou debutoval až v roce 1992 v televizním filmu AN UNWANTED WOMAN. Poté mu velmi dlouhou dobu náleželo jen přihrávat. Ve filmech KRASAVEC BEAUTY, B. MONKEY nebo v JOHANCE Z ARKU dostal vážně málo prostoru se ukázat. Jeden ze zlomů jeho kariéry nastal v roce 1999, kdy ztvárnil hlavní postavu v miniseriálu EUREKA STREET. Za svůj výkon byl nominován na nejlepšího irského herce roku.

Následně si zahrál například v komedii ČERNÝ RYTÍŘ nebo po boku Brada Pitta ve velkofilmu TRÓJA. Záporné role si zkusil ve snímcích UTRŽENÝ ZE ŘETĚZU a v ÚKOLU ZABÍT. Velkou popularitu mu přinesla až role v úspěšné adaptaci komiksu Franka Millera 300: BITVA U THERMOPYL. Velké očekávání vzbuzuje i jeho úloha v historickém eposu Juraje Jakubiska BATHORY, ve kterém ztvárnil postavu manžela Alžběty Báthoryové.

Se svou ženou, herečkou Amélií Curtisovou žije v Londýně. Spolu mají dceru Chloe. Vincent vlastní i malou filmovou společnost, ve které působí i jako režisér a scénárista. Mezi jeho poslední projekty patří, jak jinak, historický film COME LIKE SHADOWS.

Jan "Reiniš" Bodnár

Herecká filmografie

2016 The Last Photograph
2015 AB Negative
A.D. The Bible Continues (TV seriál)
The Royals (TV seriál)
2014 From There to Here (TV seriál)
Retrospective
Top Dog
Tři mušketýři (TV seriál)
2013 Atlantis (TV seriál)
Dementamania
Hercule Poirot: Sloni mají paměť (TV film)
Vendetta
2012 Hit & Miss (TV seriál)
Outside Bet
Sněhurka a lovec
Starlings (TV seriál)
Trigger Point (TV seriál)
Útěk z MS-1
2011 Camelot (TV seriál)
Lady of the Lake (S01E04)
Holding, The
Inspector George Gently: Gently Upside Down (TV film)
Scott and Bailey (TV seriál)
2010 Big I Am, The
Bonded by Blood
Nativity, The (TV seriál)
Protiúder (TV seriál)
Souboj Titánů
2009 Eva
Špion(i)
Vězeň (TV seriál)
2008 Bathory
2007 Slečna Marplová: V hotelu Bertram (TV film)
2006 Low Winter Sun (TV film)
Street, The (TV seriál)
Život v buši (TV seriál)
300: Bitva u Thermopyl
2005 Císař Augustus (TV seriál)
ShakespeaRe-Told (TV seriál)
Utržený ze řetězu
2004 Troja
2003 Planman, The (TV film)
40 (TV seriál)
2002 Mesiáš 2: Má je pomsta (TV film)
Zachraň mě! (TV seriál)
2001 Černý rytíř
Murphyho zákon (TV film)
Rebel Heart (TV seriál)
Úkol zabít
2000 Rafinovaný zloděj
1999 Eureka Street (TV seriál)
Johanka z Arku
1998 Biblické příběhy: Jeremiáš (TV film)
B. Monkey
Invasion: Earth (TV seriál)
1996 Call Red (TV seriál)
Hard Men
1994 Krasavec Beauty
99-1 (TV film)
1993 Paul Calf's Video Diary (TV film)
1992 Unwanted Woman, An (TV film)

Dokumentární

2003 Zabít Hitlera (TV film)

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace