Reklama

Reklama

Království ohně

  • USA Reign of Fire (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V dnešním Londýně pozoruje dvanáctiletý chlapec svoji matku, stavební inženýrku, jak neúmyslně probudí ze spánku trvajícího staletí obrovského oheň chrlícího draka. O dvacet let později je náš svět těmito obludami a jejich mláďaty zamořen a téměř zničen. Vrchní požárník Quinn (Christian Bale) má za úkol toto nebezpečí odvrátit a udržet malou komunitu při životě. Do jejich středu přijde Američan Van Zan který tvrdí, že ví, jak tyto obludy zabít a jak zachránit lidstvo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (376)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento snímok rozpútal mániu vzniku série rôznych nízko rozpočtových filmov o drakoch a bohužiaľ ho ešte žiadny neprekonal. Výprava filmu je úžasná, vyobrazenie drakov vynikajúce. Pri ich útoku a pľuvaní ohňa sa tají dych. Ale pri rozprávaní príbehu sa mi zdá, že sa zbytočne veľmi tlačí na pílu. Je to dosť rýchle a miestami nezrozumiteľné. Divácky zážitok to však prináša. To rozhodne. Navyše skvelej dvojke to svedčí - Christian Bale a Matthew McConaughey. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Mno, ráno jsem viděl Žlababy vylézající z Pacifiku v Pacific Rim a tak jsem večer stylově zakončil drakiádou... Tohle ale bylo výrazně lepší. Draci dnes? Proč ne? Ne že bych byl celou dobu napjatý, ale byl jsem zvědavý na další vývoj děje. Souhlasím s ostatními, že Londýn byl skvostný. S příchodem Van Zana (typicky americké jméno..) a jeho jednotkou film dostal větší grády. Škoda že ten tank si ani nevystřelil. Tohle byl tak trochu jinej katastrofickej film a já říkám, proč ne? Pořád to bylo lepší než Žlababy a mechové v moři u Hong Kongu. Tři šípy s výbušnými hlavicemi. * * * ()

Reklama

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Vize posapokalyptické budoucnosti světa, jenž ovládají draci ? Nápad dobrý, ale jeho uskutečnění bohužel ne. Bale se zase snaží hrát na maximum, Butler také, McConaughey dostává opravdu nečekanou, ale velmi kvalitní vizáž. Bohužel ať se herci snaží sebevíc, ať je ve filmu sebevíc milých momentů jako Luke versus Darth Vader, scénář je tak předvídatelný a stereotypní, že film uběhne jako nic a finální pocit ani neexistuje. Už od momentu, kdy do "pevnosti" přijede drsňák Van Zan se svou úžásnou teorií si divák uvědomí, jak vše skončí. Nejhorší věcí na celém filmu je ale jeho hlavní lákadlo - draci. Nejenže, když se objeví, tak jsou záběry na ně nijak kolosální a fantastické, ale hlavně jejich "dílo" zkázy ve mně velké napětí neprobudilo. A finální souboj o záchranu planety ? Výsměch s McConaugheyho "kamikaze" stylem doslova uspává. Ne díky, ale tohle zkrátka nedosahuje Dne Nezávislosti. Final Decision: 60% ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Pokud jsem něco od tohohle dost nevěrohodného fantasy nečekal, tak to byla slušná depresivní atmosféra. A ona se přes ty naprosto evidentní logické kiksy zvíci telete a celkově dost laciný příběh mrška jedna dost slušně vyvedla. Bohužel tímhle jediným pozitivem se dá bez výčitek svědomí skončit, protože 1) Christian Bale se moc herecky nevyčerpává. 2) Gerard Butler ani nemůže;) 3) Trapák McConaughey by potřeboval trochu víc číst o velkym šéfovi Lobákovi, aby pochopil jak se správně "v držce svírá masivní čvaňhák" a obávám se, že ani to by mu moc nepomohlo. Ale oceňuju tu vcelku povedenou berserkrovskou figuru, a ty momenty kdy se jeho postava dostává do jiné (a pořádně nevěrohodné) polohy házím s pár tunami dobře uleželého sopečného popela na hlavy scénáristů, případně producentů, kteří zřejmě chtěli "pořádně hustej trhák s pořádně velkejma drakama". Filmy jako tento rozhodně netřeba vidět, pokud tedy nechcete obdivovat opravdu povedené CGI dráčky, kteří mají do Mráčků pořádně daleko:) 40% ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Ono to vůbec neni tak špatný jak většina píše. Skvělé efekty, místy celkem snesitelná hudba a skvělé obsazení z tohohle díla dělají parádní podívanou, která je ale hrozně moc srážená nevýraznym scénářem a dějem. Kompletně předělat scénář, hlavně posledních 20 minut, vymyslet lepší hudbu a dát tomu o půl hodiny na víc a bylo by to na pět hvězd. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (10)

  • Dĺžka Van Zanovej brady sa permanentne mení. (Greenpeacak)
  • Alternatívnymi názvami filmu boli aj názvy ako Salamander či Where Heroes Go Down. (MikaelSVK)
  • Způsob, jakým draci „tvoří“ oheň je inspirován dvěma zvířaty současnosti – kobrou plivající jed a střevlíkem (ten na svou obranu vypouští jistou odpudivou směs). (HellFire)

Reklama

Reklama