Reklama

Reklama

Království ohně

  • USA Reign of Fire (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V dnešním Londýně pozoruje dvanáctiletý chlapec svoji matku, stavební inženýrku, jak neúmyslně probudí ze spánku trvajícího staletí obrovského oheň chrlícího draka. O dvacet let později je náš svět těmito obludami a jejich mláďaty zamořen a téměř zničen. Vrchní požárník Quinn (Christian Bale) má za úkol toto nebezpečí odvrátit a udržet malou komunitu při životě. Do jejich středu přijde Američan Van Zan který tvrdí, že ví, jak tyto obludy zabít a jak zachránit lidstvo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (376)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Na sci-fi s draky jsem se těšila, ale tohle je béčko nejbéčkovatější, kterému chybí i ta béčková zábavnost. Přitom nápad vrazit draka do postapokalyptické sci-fi místo do fantasy nebo pohádky nepostrádá jistou originalitu a při troše snahy se z něj dalo i něco vytřískat. No jo, není každý den posvícení a každý den drakovi hlavu neuseknete. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Jednorozměrné figurky novodobých princů touží zabít všechny draky, kolik jich na světě je, a nezáleží, zda při tom svírají v ruce bazuku nebo sekeru. V papundeklových kulisách napůl rozpadlého Londýna si to s digitálním dračím samcem rozdají a můžou jít domů, rozmnožovat lidstvo. *** Neškodné béčko s áčkovým rozpočtem a herci deklamujícími patetické repliky - Chris Bale předtím než začal býti nechutně slavný a drsňácký Matthew McConneguy.Ďas pal logiku, mi bylo u sledování pěkně horko, navzdory teplotním podmínkám v místnosti. ()

Reklama

jh666 

všechny recenze uživatele

Námět rozhodně není špatný. Bohužel zbytek citelně pokulhává. Scénář je velmi průměrný a děr je v něm nepočítaně. Navíc tenhle druh filmu by potřeboval trochu lepší efekty. Chápu, že je to rok 2002, ale i na tu dobu je to podprůměr. Draci se sice docela povedly (když už je člověk zahlídne, což je opravdu poskrovnu), ale zbytek efektů opravdu nestojí za nic. Tenhle film opravdu nemohli zachránit ani Bale, McConaughey a Butler. 43 % ()

choze 

všechny recenze uživatele

Originální, leč zoufale zabitý 60ti milionový post-apokalyptický akčňák, který mohl být při troše snahy klidně druhým VODNÍM SVĚTEM. Pamatuju, jak jsem četl dlouho před uvedením snímku jeho premisu v Cinemě a byl jsem z ní absolutně uchvácený. Spojení draků a těžké techniky slibovalo spolu s příjemným obsazením a solidním rozpočtem minimálně slušnou zábavu, ale to by nesměl být scénář tak odfláknutý a na režisérskou stoličku by nesměl usednout sterilní televizák Rob Bowman, který nemá o napětí a akci ani páru. Plochý scénář šedivý jako draky spálená krajina, slabé dialogy, žádné hlášky, nezajímavé akční scény, vlekoucí se vypravěčské tempo a žádný smysl pro humor. Baleova sucharská postava je místy až iritující a její jediný přínos je, že vedle ní vynikne výborný fanatický Achab Matthew McConaughey. Pokud jste viděli ELEKTRU, Bowmanův následující počin, ani se trestuhodné nedotaženosti KRÁLOVSTVÍ OHNĚ nebudete moc divit. Možná ho naopak ještě zpětně doceníte. Dvě hvězdičky za slibný námět a zdařilou výpravu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Len jedno je horšie, ako draky. Američania.“ Drak je sám osebe príliš fascinujúci tvor na to, aby bol film, v ktorom vystupuje, vyložene nezaujímavý. Dvojnásobne, ak je drakov viac a príbeh sa odohráva v post-apokalyptickom svete, za ktorý je zodpovedný tento úžasný mytologický tvor. Bohužiaľ, režisér výborných celovečerných AKTOV X (1998) to nezvládol. Hnusná výprava, málo drakov (teda je ich dosť, ale objavujú sa v málo scénach) a otrasné "herecké výkony" (zarastený a pochmúrny Bale, holohlavý a pochmúrny McConaughey, pochmúrny Butler). Zostala pachuť po premárnenej šanci, zopár originálnych detailov (prekvapivo "realistické" vysvetlenie, prečo drak vlastne chrlí oheň) a od veci nebolo ani „riešenie dračej otázky“ (keď je v mravenčom spoločenstve normálne, že úhyn kráľovnej rovná sa zániku celého Systému, prečo by to nebolo možné u drakov?). ()

Galerie (87)

Zajímavosti (10)

  • Keď Van Zane (Matthew McConaughey) tvrdí Quinnovi (Christian Bale), že priletel, ten ho vysmeje, vraj vo vzduchu už 20 rokov nič neletelo. Na začiatku sa ale skrz novinový titulok dozvedáme, že Quinn ešte ako mladý chlapec uvidel úplne prvého draka v roku 2008. Takže draky vládnu oblohe iba 12 rokov. (johnsnow)
  • Alternatívnymi názvami filmu boli aj názvy ako Salamander či Where Heroes Go Down. (MikaelSVK)
  • Úlohou vytvoriť čo najrealistickejších drakov boli poverení Richard Hoover a Dan Deeleeuw. Hoover bol dokonca nominovaný na Oscara za špeciálne efekty vo filme Armageddon (1998). (Greenpeacak)

Reklama

Reklama