Reklama

Reklama

Klíč

  • USA The Skeleton Key (více)
Trailer

Obsahy(1)

Caroline si užívala bouřlivé roky mládí a nebyla se svým otcem, když umíral. Stala se ošetřovatelkou, která pečuje o přestárlé a umírající. Je odlišná od svých cynických kolegyň z domova důchodců, protože každou smrt prožívá a bere ji jako prohru. Nakonec už to tam nevydrží a přijme práci jako ošetřovatelka ochrnutého starce Bena v osamělém domě uprostřed bažin, kde on žije se svou manželkou Violet. Dům je velký, ponurý a má spoustu místností. Caroline dostane od Violet univerzální klíč, ten odemyká všechny místnosti v domě. Jen do jediné Violet nesmí. Zvídavá mladá dívka použije univerzální klíč a vstoupí do dveří, které by raději nikdy otevírat neměla. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (492)

TomX2 

všechny recenze uživatele

V rámci toho, čo všetko môže tento žáner ponúknuť, určite ide minimálne o priemer. Pozitívnou stránkou je, že sa inak nezaujímavý príbeh tvorcovia snažili okoreniť netypickými prísadami a že to aj pospolu celkom funguje, a na tom, že sa to celé nerozsypalo majú nemalú zásluhu aj herci. Dôležité je podotknúť, že v roku kedy tento film vyšiel ani nebolo bohvieako veľa konkurencie (respektíve vyšlo niekoľko dobrých hororov, ale ak sa chceme motať iba okolo mysterióznych "duchárskych" hororov, toto sa reálne nedalo s ničím porovnávať). Ale to je asi tak všetko. Čo z toho, že to má originálny záver, keď ma to, čo mu predchádzalo, absolútne nebavilo. Nechytilo ma to, niekde v dvadsiatich minútach som tomu prestal venovať pozornosť, potom som sa stratil už úplne a tak som pochopiteľne tým záverom ani nebol nijak prekvapený. Prečo by aj hej, keď všetko predtým bola proste nuda. Naviac sa ani nedá povedať, že by to bol nejako zručne natočený film - kamera aj spolu so strihom mierne odradzuje od sledovania a taktiež si ani nemyslím, že by to mohlo v roku 2024 čokoľvek ponúknuť. Možno ak ste z neho boli nadšení niekedy pred dvadsiatimi rokmi, tak z rešpektu (alebo nostalgie) asi aj áno, ale inak to nemá veľa šancí obstáť a patrí to niekde do zaprášenej poličky s označením "neurážlivé, ale zanedbateľné". ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Na dnešní poměry docela slušný horor, který buduje napětí především svou atmosférou spojenou s černou magií a duchy... Samotný děj se ze začátku jeví sice dost provařeně, nicméně s přibývajícími minutami nabírá na spádu a napínavosti, přičemž závěrečný spurt a výsledná pointa rozhodně nepatří do škatulky "boring"... Mimochodem z ochrnutého Johna Hurta jde opravdu strach. Skeleton Key určitě není výborným filmem, stejně tak se nevyhnul občasnému klišé, ale voodoo fígle a duchové v zrcadlech to přece jen drží na dobré úrovni. A pokud jsem váhal mezi třemi nebo čtyřmi hvězdičkami, za pointu dávám čtyři. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný duchařský voodoo horor. Rozjíždělo se to poměrně zvolna a dá se říct, že v prvních 45ti minutách se prakticky nic nedělo, pokud nepočítám jeden ksicht, který udělal John Hurt ve vaně - ten mě ovšem fakt vylekal. Nicméně držela mě u toho jenom Kate Hudson, na kterou byl moc hezkej pohled.Druhá polovina už byla parádní - temná atmosféra starého domu na samotě, napětí se dalo krájet a do toho zlá stařenka Gena Rowlands.................no co víc by si mohl fanoušek hororů přát. A ten konec - čekal jsem všechno možné, ale tohle ne. Škoda pomalé první poloviny, ale i tak je to velmi příjemné překvapení. 70% ()

anais 

všechny recenze uživatele

Slušný horor, u něhož jsem se tak dvě třetiny opravdu bál, potom to díky odtajnění tajemství tak nějak vyprchalo, ale pořád jsem se slušně bavil. Kate Hudsonová bojující proti neidentifikovatelnému zlu ve starém baráku je docela k sežrání, a John Hurt prosící svým němým pohledem o pomoc vyvolává v divákovi podobné chvění jako letmý dotek neznámého v černočerné tmě. Ve filmu mě vyloženě rušili (asi tak dvě) scény z nějaké diskotéky, kde hrdinka se svou kamarádkou tancuje na nějakou pochybnou „moderní“ hudbu. Nějak mi to nezapadlo do té pochmurné hoodoo atmosféry, která jinak celý film ovládá. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Tak jako bych to tušila, odložila jsem konzumaci druhé poloviny filmu až na ráno. A dobře jsem udělala. Obávám se, že jinak bych o půlnoci zmateně pobíhala po bytě hledajíce síru a křídu a cihelnou drť bych se snažila vydolovat ze zdi - což jde ovšem v paneláku dost blbě. Je to zvláštní, ale byť ve své podstatě ten film až tak hororový není, musím přiznat, že jsem se po dlouhé době opravdu bála. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (6)

  • Kniha, kterou čte Caroline Panu Talcottovi při první scéně, je "Ostrov pokladů" od Roberta Louise Stevensona. (Valsadora)
  • Scény z města byly natáčeny v New Orleans. (Michelle75)
  • V závěru filmu má Caroline (Kate Hudson) na půdě rozmazané oči. Po probuzení jsou však v pořádku a poté opět rozmazané. (Terva)

Reklama

Reklama