Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hustě osídlené galaxii vládne Aliance, která vznikla spojením sil pozemských velmocí USA a Číny. Válečný veterán Malcolm Reynolds je kapitánem plavidla s idealistickým názvem Serenity. Vydělává si na živobytí jako podřadný zlodějíček a nájemný převozník. Posádku jeho lodi tvoří jeho věrná kamarádka Zoë, její muž a zároveň pilot Wash, opravářka Kaylee a svalovec Jayne. V momentě, kdy na palubu přibere dva nové pasažéry, se dostane do mnohem větších potíží, než na které je připraven. Mladý doktor a jeho sestra River, která oplývá telepatickými schopnostmi, totiž prchají před tajnou vládní organizací, která se snaží z dívky vytvořit dokonalého zabijáka. Vesmírná loď na sebe upoutala nejen pozornost vládních sil, ale i galaktických pirátů a dalších nepřátel. Další nebezpečí se ale skrývá v samém srdci Serenity... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (722)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Bez váhání naprásknu nízký hodnocení komukoli, kdo se mě snaží přesvědčit, že mladý holčiny jsou zajímavý, jen pokud v rukou třímaj zakrvácený sekery. Že k tomu mám vidět nějakej serejál, abych dokázal docenit všechny zákruty páně umělcova záměru, mě naprosto neserejál. Ona je to totiž taková typická patlanice, kde padají hrdinné proslovy, kde se nakonec vždycky v poslední vteřině objeví záchrana, zmáčkne se správné tlačítko G (jako gravitace) a D jako důkaz zlovůle parlamentu se povaluje tucet let přímo vedle přehrávače. Jen proto, že svět, ve kterym se to odehrává, neni úplně špatně vymyšlenej, nejdu do nulovýho hodnocení. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Čo ja viem, nebolo to zlé, ale podľa mňa sa to so 'Startrek' alebo 'Stargate' filmami porovnávať nedá. Páčilo sa mi, že to nemalo zbytočné odbočky od deja a zbytočné spomaľovačky, ktoré by nudili. Sľubná pointa filmu, tú ale skazí scenár na jednoduché klišé. Efekty boli ale celkom prekvapujúce. Záporák mal dostať viac priestoru. Čistý stred. 60%. ()

Reklama

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

OBSAHUJE NÁZNAKY SPOILERŮ! Jsou seriály, které jsou výborné, a proto se dočkají druhé, třetí, sedmé, desáté řady. Některé z těch seriálů jsou výborné akorát na začátku a po vyždímání úvodního nápadu už jedou jenom ze setrvačnosti, a stejně se jim podaří si udržet dost diváků na několik extra sezón. A potom jsou tu seriály, které jsou až moc chytré a neobvyklé, než aby si dokázaly dostatečně rychle najít potřebné obecenstvo. Takové jsou potom předčasně rušeny ještě předtím, než stihly odvyprávět svůj nápad. A mezi takové patří Firefly. Seriál s obrovským potenciálem skandálně zabitý svojí mateřskou televizí se (zřejmě po naléhání mezitím rozrostlé fanouškovské základny) po pauze dočkal filmového pokračování, respektive zakončení. Nedokážu si dost dobře představit, jestli by Serenity sama o sobě fungovala bez znalosti seriálu, ale soudě dle toho, že horší hodnocení dostává od lidí, co Firefly neviděli, pak asi ne. Ze seriálu už známe všechny postavy, víme, jak je to s jejich vztahy, a hlavně chceme (tedy já chci, nevím jak ostatní) vědět, o co sakra kráčí s River! Tady se to naštěstí dozvíme, protože tajemná River je středobodem celého filmu. Pointa její postavy je zajímavá a příběh táhne kupředu, naštěstí ani vztahy mezi postavami nejsou tak docela v pozadí, stejně jako přidrzlé hlášky, které zaznívají v průběhu celého filmu. Ten má sice sám o sobě svoje mouchy, sem tam i větší, ale předčasně zrušená Firefly si zasloužila důstojné zakončení, a tím film je, proto díky za něj. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Završení vynikajícího sci-fi-westernového seriálu Firefly jako samostatný celovečerní film obstojí jen zpola - právě jen v propojení se seriálem. Bez jeho předchozí znalosti je to jen průměrný sci-fi snímek. Navíc je velká škoda, že se jeho hlavní přednost, ona westernová složka, téměř vytratila...nebo byla minimálně redukována... Jako závěrečná epizoda bezchybná, ovšem coby autonomní celovečerní snímek pouhý průměr... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nebejt té poslední nabušené půl hodinky a těch dost nařachaných hlášek,tak by to bylo o stupeň dolů. Neviděl jsem totiž seriál,takže nevím jaké byly vztahy mezi postavami,takže jsem se občas trochu ztrácel. Dále zde bylo až moc nudných míst, u kterých se mi chtělo skoro spát. A navíc na mě tento film působí pořád tak trochu televizním dojmem. Prostě průměrná sci-fi určená pouze fandům ()

Galerie (66)

Zajímavosti (31)

  • Na Rotten Tomatoes se film umístil na 5. místě v žebříčku „50 nejlepších TV adaptací všech dob“. (Galadriel)
  • Prvních devět minut filmu bylo umístěno na internet jako propagace před uvedením Serenity. (Galadriel)

Související novinky

Matthew McConaughey se ztratí v Karibiku

Matthew McConaughey se ztratí v Karibiku

01.02.2017

Když se řekne Serenity, řada si lidí si vybaví filmové zakončení seriálu Firefly. Od téhle klasiky ale uběhla řada let, takže si může "vyrovnanost" půjčit do názvu zbrusu nový projekt. O co přesně… (více)

Nová bondovka hledá záporáka a bondgirls

Nová bondovka hledá záporáka a bondgirls

06.04.2014

Joss Whedon (Avengers) už před deseti lety věděl, že má Chiwetel Ejiofor velkou hereckou budoucnost. Záporák z jeho sci-fi akčňáku Serenity se nedávno blýsknul v otrokářském dramatu 12 let v řetězech… (více)

Režisér „Buffy“ debutuje na plátně

Režisér „Buffy“ debutuje na plátně

26.09.2005

Režisér Joss Whedon až doposud pracoval na seriálech, z nichž asi největší popularitu si získala Buffy, přemožitelka upírů. To se však změní už tento čtvrtek 30. září, kdy se na plátnech amerických… (více)

Reklama

Reklama