Reklama

Reklama

VOD (1)

Nešikové, z nichž se stal skvělý hokejový tým Káčata, se právě chystají ke studiu na prestižní soukromé škole. Od svého věrného trenéra Gordona Bombaye (Emilio Estevez) dostanou ale varovnou zprávu o tamnějších podmínkách. Jejich nový trenér si zrovna nepotrpí na srandičky a snobští členové školního hokejového týmu jim připraví ledové uvítání. Série jejich hokejových vítězství končí a tak je ohroženo stipendium. Ztratí Káčata všechno nebo se jim podaří zvítězit nad neporaženým zkušenějším týmem při hře, kde je v sázce všechno...? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (36)

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Nostalgické chřipky jsem se od prvního dílu nezbavil a i tady musím staré tříhvězdičkové hodnocení z roku 2014 po opětovném zhlédnutí (2024) přehodit na pět. Stejně jako druhý Karate Kid ani druzí Šampioni neklesají na kvalitě a přidávají další multikulturní komiksové postavičky (asijského krasobruslaře, kovboje s lasem, novou náhradní brankářku, černošského ukecaného střelce "puksmrště", latinskoamerického nezastavitelného rychlíka a hlavně druhého bijce do páru). Někdy je prostě třeba si v tom zlém světě pustit úplně jednoduchou přeslazenou pohádku, nad kterou nemusíte přemýšlet (a ani nesmíte - vyloučení hráčů bez přesilovky, změna dresů uprostřed zápasu, schování klíčového hráče do jiného dresu apod.) a která vás stejně jako první díl netrápí žádnými těžkými dramaty (ve trojce tedy jedna smutná událost je, ale celkem stručně) a naopak vám vžene život do žil typickou vítěznou hudbou. A za zmínku samozřejmě stojí opět další kratičká camea pár slavných hráčů z NHL, <SPOILER>tentokrát se dokonce na scéně mihne i samotný The Great One.</SPOILER> ()

BrckoGOS 

všechny recenze uživatele

Nebudu plácat zbytečným dlouhým komentářem. Z celé serie absolutně nejslabší díl. Islandská jména vesměs vůbec nejsou Islandská, děj je slabý, hlášky nejsou vtipné a je to prostě velká nuda. Hvězdička za Emilia Esteveze a Joshuu Jacksona a druhá za první představení parádních dresů. Mimochodem výběr Trinidadu a Tobaga bych docela rád viděl na vlastní oči :-) 4.5/10 ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle je dětská záležitost u které si dospělák nejesnou povzdychne nad tou hromadou klišé a místy až hloupým dějem na míle předvídatelným. Jenže když jsem viděl s jakým zaujetím to youtuberská generace (se kterou jsem na to koukal) sleduje, uvědomil jsem si, že pro ně je to prostě fajn film a čím více jsem nad tím přemýšlel, tím více mne to překvapilo. Sice je těchto filmů halda - většinou se jedná o nějaký team outsiderů nebo ,,mstitelů dávného bezpráví'' který nakonec všechny ty zlouny dostane a zvítězí. Ke konci jsem si uvědomil, že v dnešním světě youtuberských ikon, případně marvel hrdinů není špatné, když děti ve filmu fandí svým vrstevníkům v nějakém tom sportovním zápase. Navíc teenagerské filmy umí být mnohem ale mnohem větší bezduché zvěrstvo než tohle co mělo místy i nějakou myšlenku a apelovalo na slušnost a hru fair play. Dávám tedy za dva góly do branky islandu pochopitelně! :-) * * ()

fisus 

všechny recenze uživatele

Před 15-ti lety bych dal tak 4 hvězdičky,ale teď se na to dívám přeci jen jinak.Vím,že by se to u takovéhoto filmu dělat nemělo,ale přeci jen ty přečiny proti hokejovým pravidlům bijí do očí:změny dresů během utkání,zastavení kotouče během nájezdu,tzv "véčko",které je jasným postavením mimo hru a o lasování protihráče ani nemluvě!!!Hokejové týmy Islandu nebo dokonce Trinidadu a Tobaga vyloudí nejeden úsměv na tváři.Ale je to přeci jen film určený hlavně těm menším a tak je třeba brát i ten pomyslný souboj dobra a zla a změny povah hlavních aktérů přeci jen s nadhledem! ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Moc sa to nelíši od prvého dielu. Rovnako slabe herecke výkony ako v jednotke, tak aj niekolko nezmyslov. Scénarista Steven Brill teda moc o hokeji nevie. Hrá sa vôbec na Trinidade ľadový hokej? Island najväčší súper, tak to je tiež prúser. Je to komédia pre deti a snaď v tej dobe aj pre puberťákov, ale v dnešnej dobe je to absurdný omyl. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně večírku sportovních celebrit si sami sebe zahráli i čtyřnásobný olympijský vítěz ve skocích do vody Gregory Louganis, krasobruslařka Kristi Yamaguchiová a legendární basketbalista Kareem Abdul-Jabbar. Dalšími známými sportovci, kteří se ve filmu objevují, jsou hokejisté Wayne Gretzky, Chris Chelios, Luc Robitaille a Cam Neely. (fisus)
  • V závěrečné třetině zápasu mezi USA a Islandem mají "Káčata" na sobě skutečné dresy týmu NHL Mighty Ducks of Anaheim. Na stadionu zmíněného klubu se rovněž finálový zápas mezi USA a Islandem odehrál. (fisus)

Reklama

Reklama