Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Chlapec Gordon Bombay se v rozhodující chvíli finálového hokejového utkání strefil do tyče, tím jeho tým přišel o vítězství. Tento stresující okamžik v něm zůstává až do dospělosti. Stal se z něj nadějný advokát, ale Gordon zůstává stále nevybouřeným mladíkem. Při řízení auta soustavně porušuje předpisy a za poslední prohřešek mu hrozí soud, jemuž se díky svému šéfovi vyhne tím, že musí odpracovat 500 hodin veřejně prospěšných prací. Jeho trestem je odejít na chudé předměstí Minneapolisu, kde má trénovat nejhorší chlapecké hokejové mužstvo místního okrsku. Nakonec se mu podaří získat si respekt svého týmu a začne je učit, jak vyhrávat. Získá sponzora a tým nazve Ducks. Sponzor ho ale nutí, aby porušil určitá pravidla, ale Gordon to odmítá, nenechá se vydírat a kráčí se svými svěřenci vstříc vítězství v juniorském šampionátu. (Nova Cinema)

(více)

Recenze (42)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Takový obyčejný rodinný sportovní snímek o partě výrostků, ze kterých udělá v soudních procesech nikdy neprohrávající právník úspěšný tým, ke kterým se dostal vlivem trestu veřejných prací za řízení vozidla v opilosti. Inu, americký sen asi opravdu existuje. Použita je známá šablona, která už bohužel vynáší do popředí ohromnou dějovou předvídavost. Děti prostě hrají hokej, nejde jim to a doslova ztratili víru sami v sobě. Ale to by nebylo, aby nakonec bylo. Překonají veškeré překážky a nástrahy a světe div se. Jako úsměvný odpočinkový film pro celou rodinu snímek však nijak nestárne a i po tolika letech má stále co nabídnout. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Typický športový film so všetkými neduhmi tohto podžánru (hráči, ktorí dostávajú v každom zápase výprask sa behom sezóny tak zlepšia, že vyhrajú titul, rozhodujúci gól v poslednej sekunde, špinavé triky od trénera a hráčov najväčšieho súpera...), akurát že s deťmi, čo často neveští nič dobré. No má to aj pár dobrých momentov a celkovo to je pozerateľné. 50% ()

Reklama

F.man 

všechny recenze uživatele

Gordon Bombay (Emilio Estevez) je úspěšný právník, který v dětství hrával hokej za známý Minnesotský team Hawk. Kvůli trenéra, který hře dával až velký smysl života však s hokejem přestal a zbytek života se věnoval škole resp. kariéře. Když však jednoho večera řídí pod vlivem alkoholu, soud mu určí pokutu500 hodin veřejných prací - jakožto trenéra místního hokejového teamu. Soupisku však tvoří banda naprostých hokejových looserů a Bombayova těźká práce začíná... Ale jo... Docela povedená rodinná komedie 90.let se vším všudy, zejména však pro mladší ročníky. Hokej ve filmu nemá nějaká extra pravidla, ale přesto je natočen napínavé, mladí herci se snaží, Gordon zjišťuje přes počáteční odpor, že má své hráče vlastně rád... Na odpoledne na Nově, s dětmi, ideální záležitost. 3* I hate kids. They're barely human. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ale jo, asi je to tím, že mám rád hokej, také tím, že je snímek vlastně takový pohodový a vy víte, že to musí dobře dopadnout. A no, Emilio Estevez rozhodně nic nekazí a ve své roli je prostě tak snesitelný, jak by jeho postava měla být. Navíc mám slabost pro Kačery, i když mám na mysli ty z Anaheimu. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak nejako som si vždy hovoril, že si túto sériu konečne pozriem. Minimálne som bol zvedavý, či sa v "The Mighty Ducks" skrýva viac, než to čo tu bolo zrejmé na prvý pohľad. Príbehy športovcov, ktorí sú kompletné drevá, no dokážu zo seba nakoniec urobiť skutočné hviezdy je veľa. Tento je starší a venuje sa hokeju, no to je dokopy asi jediný zásadnejší rozdiel. No myslím si, že čo robí tento film o niečo zaujímavejší je jeho herecké obsadenie. Emilio Estevez je pre mňa veľmi sympatický ako tréner Bombay a je fajn, že sám si musí prejsť určitými momentkami, aby pochopil čo vlastne môže vybudovať a ako to môže docieliť. Decká v tomto filme sú tiež veľmi dobré a vedia do toho všetkého dať celkom dobrú dávku humoru. Hokejové zápasy sú možno miestami trošku pritiahnuté za vlasy, no nedá sa povedať, že by ma to nebavilo sledovať. Minimálne vďaka tomu, že film má svoj ústredný šarm a je vidno, že ho robili ľudia, ktorí chceli priniesť niečo, čo by mohlo dať dobrú lekciu do života deťom aj dospelým. Neviem či by som si to niekedy pozrel znovu, no miminálne za jedno pozretie som rád. Videl som aj, že mnohých tento film inšpiroval k tomu hrať hokej alebo sa posunúť vo svojom živote a pokiaľ to zvládol, tak super. Po príbehovej stránke sme to síce videli miliónkrát, no vďaka príjemnému šarmu a dobrým hercom to pre mňa fungovalo. Hodnotenie: B ()

Galerie (5)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu si zahrál i tehdejší útočník týmu NHL Minnesota North Stars Basil McRae. (fisus)
  • Ve scéně, kdy unikající hráč Kačerů i přes signalizovaný faul dá gól, měl být buď gól uznán, nebo měl být faulující hráč vyloučen, nikoli uznána jak branka, tak i udělen dvouminutový trest. (dandislav1991)
  • Ve filmu se objevil i nejúspěšnější americký hokejista všech dob Mike Modano. (Lembi4)

Reklama

Reklama