Aljaška

Alaska

Aljaška

Dobrodružný / Rodinný

USA, 1996, 105 min

Prumerny dobrodruzny snimek, kery zaujme predevsim nadhernou neokoukanou prirodou a prijemnym vykonem tehdy jeste hodne mlade Thory Birch.(28.7.2002)

Dobrodružstvo odohrávajúce sa v divokej Aljaške mohlo byť mierne strhujúcejšie, či už po príbehovej ale i strihovej stránke je tam dosť cítiť určitá nekompabilita, moc tu k lepšiemu dojmu urobí krásna scenéria a ten ľadový medveď. ║Rozpočet $23miliónovTržby USA $11,829,959Tržby Celosvetovo $13,200,000/50%/(20.4.2006)

• tron

"Už si niekedy počul výraz ´hypotermia´?“ Komentár obsahuje spoilery. ALJAŠKU si vždy pozriem rád znova, hoci je taká podpriemerná. A pritom nemusela byť. A v tom je pointa: kebyže sa režisér a scenáristi sústredia na dospelého diváka, mohli sme mať dočinenia s pôsobivým aljašským dobrodružstvom s psychologickým pozadím. Stačilo, keby bol otec od začiatku mŕtvy a deti (Thora Birchová a Vincent Kartheiser) hľadali jeho mŕtvolu; snímka by získala fatálne horkastú príchuť predčasného dospievania typu PRI MNE STOJ!. Takto je to len rozprávka s nakoniec šťastne dojímavo vyslobodeným oteckom... Ale prečo plakať nad rozliatym mliekom, máme čo máme – nič výnimočné. Načo je komu dobrá úchvatná výprava a podarený medveď, keď je snímka tvorcami ponižovaná hlúpymi a zbytočnými vedľajšími rovinami (pytliaka nedokázal kvalitne zahrať ani Charlton Heston, režisérov otec) a prílišným sústredením sa na detského diváka?(5.12.2004)

Úplne klasické, príjemné a miestami dokonca aj napínavé rodinné dobrodružstvo s krásnou scenériou aljašskej prírody. 55%.(1.4.2006)

"Nasleduj medveďa." Podobných "aljašských" dobrodružných filmov je, povedzme, neúrekom, tento Hestonov počin s príznačným názvom Aljaška patrí, myslím, medzi tie vydarenejšie. Prostredie je nádherné, herci "včetne" mladučkej Thory Birch, či oscarového pytliaka Charltona Hestona vskutku príjemní, a hoci je to skôr rodinný ako dobrodružný film, občas podobná ľahká rodinná zábavka nezaškodí. A prirodzene nesmie chýbať ani typický americký "happyend". Na víkendové, prípadne sviatočné poobedie viac než vhodné.(21.3.2008)

• Crocuta

Snímek plný klišé a stupidit, ilustrující představu některých filmařů, že film rodinný = film blbý. Hvězdička jen za přírodu. Ovšem jeden unikát "Aljaška" obsahuje - lední medvídě - záchranáře, před jehož snaživostí a dovednostmi blednou i tak proslulá jména jako Goro, Skippy nebo komisař Rex.(28.9.2010)

Velmi pěkný film hlavně díky nádherné přírodě Aljašky. Dobrodružný film pro starší děti s nádherným roztomilým ledním medvídětem, které "zlikviduje " dva lovce-lumpy, kteří jenom chráněné přírodě škodí.(16.12.2007)

Zrucne natocene rodinne dobrodruzstvo s uzasnou prirodnou sceneriou, dobrou hudbou a skvelou kamerou. Pribehovo ci herecky je to uz slabsie ale v ramci zanru stale nadpriemer.(16.2.2010)

• Jaňo

90%ná trapošina s hláškami ako: "Nasleduj medveďa" alebo "Nikdy sa nevzdávaj." Potrebujete počuť viac???(21.3.2008)

• E..

Šooneee, Šooneee, bože! Prostředek filmu jsem prospala a jediný, co mě mrzí je, jak méďa háže sníh:) V tomhle filmu nečekejte víc než stupidní děj, stupidní herce, stupidní dialogy a nesmrtelný pády. Jedna hvězda za méďu:)(21.2.2011)

• haushinkaa

Nádherná příroda, příjemná hudba a úžasný medvídek. Nic víc, nic míň.(19.2.2011)

• horacko

Typicky americky film so stastnym koncom, ktory bol isty uz po prvych 20 minutach. Nic nove mi ten film neponukol....iba obycajny typicky happy end a ubohe dialogy typu nikdy sa nevzdavaj...nevideli sme to uz snad tisic krat? Ta jedna hviezdicka je tam snad len kvoli tej krasnej prirode v Alijaske.(22.2.2009)

• lskala

Cliffhanger pro děti. Klišé a patos jako symbol výchovy... Jedna hvězdička za pár epických horských záběrů a solidní hudbu. 35% - 2**(28.9.2010)

• Kurčatow

Vlastně ani nechápu, proč jsem u toho zabil 2 hodiny času... Bylo to dost dementní i na americký rodinný dobrodružný film.(15.12.2007)

• Luqi

Aj som chcel dať 3 hviezdičky. Napriek tomu, že dospelí z toho asi moc nemajú, keďže príbeh ja strašne naivný ale vravel som si, že je to predsa len film určený viac pre pre deti. Ale potom, na konci, prišiel ten medveď jednu zožral. Veru ten záver asi nemohli natočiť trápnejšie................ Inak pochvala za ten splav. Paradoxne najťažšie scény a v porovnaní so zbytkom filmu natočené najlepšie..............(6.2.2010)

• klúčik

Film - nič moc, ale príroda prekrásna 30%.(25.12.2008)

• Honzíno

Věř medvědovi! Chvíli sníh, chvíli tráva. Všechno tu známe, ale že na týhle velký řece jsou peřeje jako kráva, jsem nikdy neslyšel, taťka zaparkuje s hydroplánem na špičce skály. Tolik logických (zbytečně!) bot ve slibném rodinném námětu zamrzí.(19.2.2011)

• AngelBuffy

Viděl sem to v televizy a to jen proto že tam hraje herec z Angela. Ovšem to co tam herci předváděli bylo katastrofální. Herci vypadají neprofesionálně.Strašná hudba.Děj je o ničem. Hvězdu za velmi pěknou přírodu jinak hrůza!!!(13.5.2011)

Celkem naivní, běžný příběh "přemoudřelé děti musí zachránit tatínka", ale za krásnou krajinu, kam bych se hned vydal, dávám tři hvězdičky.(30.12.2008)

• Titus

Opět nuda. Úroveň televizního filmu.(6.11.2003)