Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se pilot malého hydroplánu zřítí při naléhavém letu s dodávkou léků kdesi nad studenými pláněmi Aljašky a pátrání záchranářů je bezvýsledné, rozhodnou se dvanáctiletá Jessie a její starší bratr Sean hledat otce na vlastní pěst. Přestože to není tak dlouho, co se přestěhovali z Chicaga do přímořského Quincy, vydají se na cestu divočinou a doufají, že uspějí tam, kde oficiální pátrání selhalo. Cestou zachrání mládě ledního medvěda, kterého se zmocnili pytláci Perry a Koontz poté, co zastřelili jeho matku. Na další cestě je pak sleduje nejen medvídě, kterému dá Sean jméno Cubby, ale také oba pytláci. Přes obtíže, které jim cesta divočinou i dvojice mužů připraví, jsou odhodláni najít otce, který zatím bojuje o život v troskách letadla. (TV Nova)

(více)

Recenze (65)

Armin82 

všechny recenze uživatele

Amatérská pohádková krávovina, kdy mladě ledního medvěda veme do huby lano a vytáhne lidi nad propastí. K tomu zde máme tragické herecké výkony seriálových herců a za ten největší úlet považuju angažování Charltona Hestona. I přes svůj velmi zralý věk, stále uznávaný herec a nechá se uvrtat do takové bídy--->20% za krásnou přírodu a za roztomilýho ledního medvěda, filmovou kvalitu zde nenajdeme :/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. ALJAŠKU si vždy pozriem rád znova, hoci je taká podpriemerná. A pritom nemusela byť. A v tom je pointa: kebyže sa režisér a scenáristi sústredia na dospelého diváka, mohli sme mať dočinenia s pôsobivým survivalom s náruživým psychologickým pozadím. Stačilo, keby bol otec od začiatku mŕtvy a deti (Thora Birch a Vincent Kartheiser) hľadali jeho mŕtvolu; snímka by získala fatálne horkastú príchuť predčasného dospievania typu Pri mne stoj! Takto je to len "rozprávka" s povinným happyendom. Načo je komu dobrá úchvatná výprava a podarený medveď, keď je snímka tvorcami ponižovaná hlúpymi a zbytočnými vedľajšími rovinami (pytliaka nedokázal kvalitne zahrať ani Charlton Heston, režisérov otec) a prílišným sústredením sa na detského diváka? Režisérova kariéra týmto filmom skončila, už nikdy nič nenatočil. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Film Aljaška nenabízí nic jiného, než sníh. Sníh, sníh a zase jenom sníh. Úplně jsem kvůli němu přehlédl skvělé výkony té Thory Bitch a těch šesti ledních medvědů s Cibulkou. Během filmu, aby se mi nezdál tak značně monotónní, jsem se naučil rozlišovat různé druhy sněhu a sněžení. A tak jsem tedy od první minuty začal rozlišovat řídké sněžení od hustého sněžení, lehký a těžký sníh, mazlavý a křehký sníh, sníh přinesený metelicí a navátý sníh, sníh který Charlton Heston nanesl na krásně čistou podlahu v té horské chatě na botách, tvrdý sníh na špičkách hor, sníh, který si pamatuju z dětství a který byl mnohem lepší než ten jejich dnešní moderní sníh byť z Aljašky, neboť byl kropenatý sazemi, jemný sníh, sníh jako peří, sníh na hřebenech kopců, sníh v údolích, sníh, co padá ráno a sníh co padá večer, sníh, který začal padat najednou z ničeho nic, zrovna když se Thora chystala na ryby a sníh, na který se jim vychcali psi přes všechny snahy vycvičit je, aby to nedělali. Ale tak, kdo je z nížin nebo subtropů, si jistě v tomto filmu přijde na své. Hlavně, že je tam dívčí verze boha Thora. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Klasický rodinný film který si člověk už od začátku představí a nebo spíš tuší jak dopadne rodina co přišla o matku musí pochopit že budou bydlet na Alijašce a jak už to vypadá vždycky se najde člen které mu to vadí tady je to vtom případě chlapec který vše vyčítá otci, který po bouři náhle přežije a syn si uvědomí co pro něho znamená se sestrou se rozhodnou že ho zachrání najdou si kamaráda medvěda přežijí lov pytláku rozbouřenou vodu a všichni se konečně zase sejdou a vše skončí jak má už takových filmu tady bylo spousta a bohužel tenhle film neměl nic co by měl nabídnout. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený dobrodružný film, který mě kdysi zatraceně překvapil. No a potom jsem ho viděl ještě několikrát - a vždy mě naprosto dostal. Pěkný scénář, herecké výkony a hlavně přenádherné exteriéry Aljašky udělaly z tohoto filmu jeden z těch vůbec nejlepších v tomto žánru. Finále dojemné, ale nejlepší na tom stejně byl ten mědvěd. 85%. A to jen proto, že jsou rozhodně lepší dobrodružňáky. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama