Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se pilot malého hydroplánu zřítí při naléhavém letu s dodávkou léků kdesi nad studenými pláněmi Aljašky a pátrání záchranářů je bezvýsledné, rozhodnou se dvanáctiletá Jessie a její starší bratr Sean hledat otce na vlastní pěst. Přestože to není tak dlouho, co se přestěhovali z Chicaga do přímořského Quincy, vydají se na cestu divočinou a doufají, že uspějí tam, kde oficiální pátrání selhalo. Cestou zachrání mládě ledního medvěda, kterého se zmocnili pytláci Perry a Koontz poté, co zastřelili jeho matku. Na další cestě je pak sleduje nejen medvídě, kterému dá Sean jméno Cubby, ale také oba pytláci. Přes obtíže, které jim cesta divočinou i dvojice mužů připraví, jsou odhodláni najít otce, který zatím bojuje o život v troskách letadla. (TV Nova)

(více)

Recenze (65)

T2 

všechny recenze uživatele

Dobrodružstvo odohrávajúce sa v divokej Aljaške mohlo byť mierne strhujúcejšie, či už po príbehovej ale i strihovej stránke je tam dosť cítiť určitá nekompabilita, moc tu k lepšiemu dojmu urobí krásna scenéria a ten ľadový medveď. ║Rozpočet $23miliónovTržby USA $11,829,959Tržby Celosvetovo $13,200,000/50%/ ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený dobrodružný film, který mě kdysi zatraceně překvapil. No a potom jsem ho viděl ještě několikrát - a vždy mě naprosto dostal. Pěkný scénář, herecké výkony a hlavně přenádherné exteriéry Aljašky udělaly z tohoto filmu jeden z těch vůbec nejlepších v tomto žánru. Finále dojemné, ale nejlepší na tom stejně byl ten mědvěd. 85%. A to jen proto, že jsou rozhodně lepší dobrodružňáky. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. ALJAŠKU si vždy pozriem rád znova, hoci je taká podpriemerná. A pritom nemusela byť. A v tom je pointa: kebyže sa režisér a scenáristi sústredia na dospelého diváka, mohli sme mať dočinenia s pôsobivým survivalom s náruživým psychologickým pozadím. Stačilo, keby bol otec od začiatku mŕtvy a deti (Thora Birch a Vincent Kartheiser) hľadali jeho mŕtvolu; snímka by získala fatálne horkastú príchuť predčasného dospievania typu Pri mne stoj! Takto je to len "rozprávka" s povinným happyendom. Načo je komu dobrá úchvatná výprava a podarený medveď, keď je snímka tvorcami ponižovaná hlúpymi a zbytočnými vedľajšími rovinami (pytliaka nedokázal kvalitne zahrať ani Charlton Heston, režisérov otec) a prílišným sústredením sa na detského diváka? Režisérova kariéra týmto filmom skončila, už nikdy nič nenatočil. ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Amatérská pohádková krávovina, kdy mladě ledního medvěda veme do huby lano a vytáhne lidi nad propastí. K tomu zde máme tragické herecké výkony seriálových herců a za ten největší úlet považuju angažování Charltona Hestona. I přes svůj velmi zralý věk, stále uznávaný herec a nechá se uvrtat do takové bídy--->20% za krásnou přírodu a za roztomilýho ledního medvěda, filmovou kvalitu zde nenajdeme :/ ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dobrodružství na sněhem a ledem pokryté Aljašce s hereckou legendou Charltonem Hestonem v záporné roli lovce polárních medvědů. Dvě děti hledající svého otce, který pilotoval letadlo, které se zřítilo. A do toho nádherná a nebezpečná ledová Ajlaška se svojí faunou. Množství pěkných, malebných záběrů na ni koriguje poněkud průměný až naivní děj a talentovaná Thora Birch s Vincentem Kartheiserem jsou tady ještě ve svém teen věku. Snesitelný snímek s pěknou přírodou a krajinářskou kamerou, který v televizi zdatně plní parametry dobrodružného filmu pro všechny věkové kategorie. I když výstavní dobrodružný film, to rozhodně není. 50% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama