Reklama

Reklama

Faust and Marguerite

všechny plakáty
Krátkometrážní / Fantasy
USA, 1900

Režie:

Edwin S. Porter

Scénář:

Johann Wolfgang Goethe (divadelní hra)

Obsahy(1)

Krátky film zachytáva kúzelné triky medzi Marguerite, Faustom a Mephistophelesom. (Marek1991)

Recenze (13)

Morien 

všechny recenze uživatele

Obecně mám raději, když němé filmy (a zvláště tyhle ultraranné) pojednávají takovou věc, která se obejde bez vysvětlivky. Když vidím Lumierovy kluky, jak skáčou z mola do moře, nepotřebuju slyšet ani slůvko a taju jako vosk. To tady není možné, protože bych potřebovala slyšet, co si postavy říkají, abych pochopila, o kterou část Fausta se jedná. Edison byl ovšem experimentátor i co se týče zvuku, takže je možné, že v době vzniku existoval i zvukový válec, který by se synchronizovaně pouštěl. Moje znalosti ovšem tak hluboko nesahají. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Scenár: Johann Wolfgang Goethe. Naozaj? tak potom trpím amnéziou, pretože videný minútový film nedokážem nijako zrozumiteľne zaradiť, napriek znalosti predlohy. Navyše, aj keby som sa vykašľal na nejaký názov a scenár, tak je to ťažkopádne, málo zaujímavé a temer bez vtipu. Jednoducho nuda napriek krátkemu času. Hviezdu navyše dávam len kvôli roku vzniku. Výstižný komentár: hans500. ()

JayZak 

všechny recenze uživatele

Tenhle minutový film mi toho do života moc nepřinesl, snad jen skutečnost, že jsem viděl film z roku 1900 :). ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

Proměna chlapa v kostlivce pomocí střihu je zábavná a věřím, že v roce 1900 (můj dosud nejstarší film který sem viděl) to lidi facsinovalo. Dávám proto pět hvězdiček a nemyslim na dnešní dobu (to by byl přece samozřejmě odpad). ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Velmi povedené dílko na to, že je datum výroby rok 1900. Ty triky byly působivé. Pro mě, za mě se to mohlo jmenovat i jinak. Nějak nemůžu přijít na to, proč se tenhle kousek jmenuje zrovna Faust a Markétka. ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Nevím co to má společného s Faustem, snad to má být scéna, kdy Mefisto a Faust svádí Markétku - dva muži a jedna žena v pokoji, trochu blbnou, proměňují se v kostlivce a tak. Pár docela působivých triků a celkově příšerně zmatené, jinak nic zvláštního. http://www.youtube.com/watch?v=KKMfGiuL2Z0 ()

Reklama

Reklama