Reklama

Reklama

Království prstenu

(TV film)
  • Česko Prsten Nibelungů (více)

Obsahy(1)

Bombastické televízne spracovanie najslávnejšej germánskej legendy. Fantasy príbeh nakrútený podľa ságy o Nibelungoch, ktorá inšpirovala J.R.R. Tolkiena pre jeho románove bestsellery, ale aj Richarda Wagnera, jedného z najfenomenálnejších svetových skladateľov. Príbeh plný mágie, vášne a dobrodružstva sa odohráva v dávnoveku, v čase prechodu zo starého sveta bohov do nového veku. Tento svet bol ovládaný mágiou a kúzlami a bohovia sa prechádzali spolu s ľuďmi po rovnakých cestách. Spomedzi ľudí je jeden vyvolený, aby skoncoval s kliatbou démonov a raz a navždy oslobodil svet ľudí od nekonečného krvipreliatia. Tento udatný muž, kováč Siegfried však musí zdolať mnohé prekážky a čeliť mnohým intrigám, ktoré chcú jeho úmyslom zabrániť... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (143)

Fifipek 

všechny recenze uživatele

Na tento snimek jsem se koukal samozrejme pouze kvuli Kristanne Loken! Kristanna vypada vyborne a proto davam filmu 3 hvezdicky!-:) No a ted vazne,kdo by ocekaval neco ve stylu Pana Prstenu bude strasne zklamany, na zacatku vas to trosku namlsa,ale pak je to docela nuda, zadne bitvy, jen same pletichareni a zrada! Ale na televizni produkci urcite dobra nahrada pokud zrovna nejste milovnici Gondikovskych estrad ci Zlatych mrizi! ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Fantasy legenda s lehce pohádkovým průběhem v těžce televizním, ale přesto docela líbivém kabátku plném nepříliš kvalitních, ale hojně využívaných efektů. Na německou televizní produkci rozhodně nadprůměrně dobrá podívaná a byť dramaturgicky i scénářem občas trochu bizarní (dvě diametrálně odlišné poloviny, nepřirozeně náhlý konec), jako celek docela zábavná. Se superlativy bych to ovšem zas až tak nepřeháněl. Do kvalit Pána prstenů to má vskutku na hony daleko, ač se ho český distributor jako jakousi Lidl verzi snaží takto prodat. ()

Reklama

MonaSax 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se hlavně zpočátku dívala proto, že mě zajímali staré tradice, severská božstva a runy. Příběh je celkem jednoduchý a pro mě i předvídatelný. Stejně mě tenhle film chytnul do svých spárů a pustil až při závěrečné písni Riding On The Rocks, jsem prostě romantik a obdivuji silné ženy jako byla Brunhilda ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Legenda o Siegfriedovi a Brunhilde, voľne založená na postavách zo nórskych ság a predkresťanských germánskych hrdinských motívoch načrtnutých v Nibelungensage. Sága o Siegfriedovi je určite jednou z najkrajších fantázií vôbec. Príbeh je pútavý, rozvíjaný v perfektnom tempe a využíva slušné špeciálne efekty.Je to skvelá rodinná zábava. 6/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Napriek televíznemu spracovaniu ide o prekvapivo dobrú záležitosť. Aj keď je to pomerne dlhé, film sa veľmi dobre pozerá a tie tri hodinky ubehnú ako voda. Naozaj si nepamätám nudnejšie pasáže. Nejaké ti odchýlky od pôvodnej legendy o Nibelungoch by sa síce našli, ale oceňujem, že autori, hlavne v závere, neskĺzli k lacnému citovému vydieraniu diváka a vo filme zachovali typickú atmosféru severskej tvrdosti a citového chladu. Určite vzhľadom k severskej mytológii takáto predstava vyhovuje viac. 70/100 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Výtvarník John Chalfant navrhl draka Fafnira podle varana komodského a T-Rexe. (Zdroj: jchalfant.com) (Spinosaurus)

Reklama

Reklama