foto

Götz Otto

  • nar. 15.10.1967 (49 let)
    Dietzenbach, Hesensko, Západní Německo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Götz Otto, narodený 15. októbra v Dietzenbachu, je nemecký herec. Jeho rodičia vlastnili pekáreň v Dietzenbachu. Po skončení štúdia na Leibnizi navštevoval Univerzitu múzických umení v Grazi a mníchovskú Otto-Falckenberg-Schule. Počas štúdia v roku 1991 hral v divadle Schiller-Theater v Berlíne. V rokoch 1993 až 1995 v Residenztheater München a v niekoľkých filmoch. Medzinárodne známym sa stal vďaka úlohe darebáka v bondovke Zajtrajšok nikdy nezomiera (1997).

Ďalej sa objavuje v dvoch španielskych filmoch Fernanda Trueba (La niña de tus ojos, El embrujo de Shanghai), v anglickom fantasy Alien Autopsy (2006), Millenium Man (2005), Apollonia (2005), Pád tretej ríše (2004), Karl-May-Spiele (2005) a Iron Sky (2012). Od januára 2008 hrá znovu pred divadelným publikom v modernej komédii Und abends Gäste am Berliner.

V roku 2010 vyhral prvé miesto na TV Total PokerStars.de, odkiaľ si odniesol 50 000 eur. Götz Otto je ženatý, má tri dcéry a syna, s ktorými žije v Mníchove. Je zarytý fanúšik TSV 1860 München.

Domino "kacer4" Bíro

Herecká filmografie

2016 Angel, the Brute and the Wise, The
Emperor
Návštěvníci 3: Revoluce
Neid ist auch keine Lösung (TV film)
2015 Prinzessin Maleen (TV film)
Tod den Hippies!! Es lebe der Punk!
2014 Outlier
Sprung ins Leben (TV film)
Tři pírka (TV film)
2013 Kluci a Guillaume, ke stolu!
Legenda 17
2012 Asterix a Obelix ve službách Jejího Veličenstva
Atlas mraků
Iron Sky
Odkaz hříšnice (TV film)
Pomsta hříšnice (TV film)
Umělec a modelka
Wohin der Weg mich führt (TV film)
2011 Die Superbullen - Sie kennen keine Gnade
Hubert a Staller (TV seriál)
Spezialeinsatz (TV seriál)
2010 Ein Haus voller Töchter (TV seriál)
Hříšnice (TV film)
Pilíře Země (TV seriál)
Svatý Augustin (TV film)
2009 Bis an die Grenze (TV film)
Nichts als Ärger mit den Männern (TV film)
Svik
2008 Der Bulle von Tölz - Das Ende aller Sitten (TV film)
Ossi's Eleven
U-900
2007 Afrika navždy (TV film)
Die Erntehelferin (TV film)
Polizeiruf 110 - Tod in der Bank (TV film)
2006 Blond: Eva Blond! - Epsteins Erbe (TV film)
Pitva mimozemšťana
Rettet die Weihnachtsgans (TV film)
2005 Apollonia (TV film)
Grenzverkehr
Karl-May-Spiele: Winnetou und das Geheimnis der Felsenburg (TV film)
Klaun
Pfarrer Braun - Bruder Mord (TV film)
Tunel smrti (TV film)
2004 Království prstenu (TV film)
Pád Třetí říše
2003 Deep Freeze
Otec Braun (TV seriál)
2002 Embrujo de Shanghai, El
Family Affairs - Gier nach Glück (TV film)
Mask under Masks
Maurice to zařídí
The Antman
2001 Der kleine Mann
Goebbels und Geduldig
Orient Expres
Tajemná královna
Tanec s ďáblem: Únos Richarda Oetkera (TV film)
Velké dobrodružství
Zsa Zsa
2000 Hurá na medvěda
Marlene
Tajemné výstřely
1999 Beowulf
Ein Weihnachtsmärchen - Wenn alle Herzen schmelzen (TV film)
Framed
Světlovlasý opičák (TV film)
Virus 2000 (TV film)
Voyeur, Der (TV film)
1998 Dívka tvých snů
Zemětřesení v New Yorku (TV film)
1997 Anděl strážný (TV film)
Friedensmission, Die (TV film)
Kommissar Schimpanski (TV seriál)
Rosamunde Pilcher: Zbloudilá srdce (TV film)
Tatort - Nahkampf (TV film)
Zítřek nikdy neumírá
1996 Doppelter Einsatz - Adrenalin (TV film)
Hart a Hartová: Dokud nás smrt nerozdělí (TV film)
Kolaps (TV film)
Polizeiruf 110 - Kleine Dealer, große Träume (TV film)
SK Babies (TV seriál)
1995 Nach Fünf im Urwald
Nur über meine Leiche
1994 Lauras Entscheidung (TV film)
1993 Dann eben mit Gewalt (TV film)
Hochwürden erbt das Paradies (TV film)
Schindlerův seznam
1992 Kleine Haie

Dokumentární

2016 A Bond for Life: How James Bond Changed My Life
2012 Making of Iron Sky
1997 Secrets of 007: The James Bond Files, The (TV film)

TV pořady

2012 Einfach Kathi - Resch & Lieblich (TV pořad)
Gefragt - Gejagt (TV pořad)
2008 Strada (TV pořad)
2007 Willkommen Österreich (TV pořad)
2006 Lafer! Lichter! Lecker! (TV pořad)
Quiz Taxi (TV pořad)
2001 Blondes Gift (TV pořad)
1999 Die Karl Dall-Show (TV pořad)
Volle Kanne (TV pořad)
1992 Riverboat (TV pořad)
1987 Seitenblicke (TV pořad)
1979 NDR Talk Show (TV pořad)
1978 Ein Herz für Kinder (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace