Reklama

Reklama

Království prstenu

(TV film)
  • Česko Prsten Nibelungů (více)

Obsahy(1)

Bombastické televízne spracovanie najslávnejšej germánskej legendy. Fantasy príbeh nakrútený podľa ságy o Nibelungoch, ktorá inšpirovala J.R.R. Tolkiena pre jeho románove bestsellery, ale aj Richarda Wagnera, jedného z najfenomenálnejších svetových skladateľov. Príbeh plný mágie, vášne a dobrodružstva sa odohráva v dávnoveku, v čase prechodu zo starého sveta bohov do nového veku. Tento svet bol ovládaný mágiou a kúzlami a bohovia sa prechádzali spolu s ľuďmi po rovnakých cestách. Spomedzi ľudí je jeden vyvolený, aby skoncoval s kliatbou démonov a raz a navždy oslobodil svet ľudí od nekonečného krvipreliatia. Tento udatný muž, kováč Siegfried však musí zdolať mnohé prekážky a čeliť mnohým intrigám, ktoré chcú jeho úmyslom zabrániť... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (143)

Juto 

všechny recenze uživatele

Legenda o Siegfriedovi a Brunhilde, voľne založená na postavách zo nórskych ság a predkresťanských germánskych hrdinských motívoch načrtnutých v Nibelungensage. Sága o Siegfriedovi je určite jednou z najkrajších fantázií vôbec. Príbeh je pútavý, rozvíjaný v perfektnom tempe a využíva slušné špeciálne efekty.Je to skvelá rodinná zábava. 6/10 ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem si chtěl pouze obohatit vědomosti a zjistit, kdo že to jsou ti Nibelungové. Jinými slovy – nepočítal jsem, že vydržím první část. Jenže ona to nebyla úplná hloupost a ke konci mě držela skutečná zvědavost nad tím, jak to celé dopadne. Všichni herci jsou seversky chladní a neznámí (až na „Terminátorku“ a „Bergmanovce“), režie standardně televizně nudná, triky ucházející a snad pouze hudba lehce vyčnívá z kvalitativně „šedesátkové“ linie. Těsný průměr. 60% ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Fantasy legenda s lehce pohádkovým průběhem v těžce televizním, ale přesto docela líbivém kabátku plném nepříliš kvalitních, ale hojně využívaných efektů. Na německou televizní produkci rozhodně nadprůměrně dobrá podívaná a byť dramaturgicky i scénářem občas trochu bizarní (dvě diametrálně odlišné poloviny, nepřirozeně náhlý konec), jako celek docela zábavná. Se superlativy bych to ovšem zas až tak nepřeháněl. Do kvalit Pána prstenů to má vskutku na hony daleko, ač se ho český distributor jako jakousi Lidl verzi snaží takto prodat. ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Do tohto filmu som išla s už vopred vytvoreným názorom a ten ani zďaleka nebol pozitívny. Nemecko-taliansky koprodukčný televízny film... to sa ani náhodou nemôže skončiť dobre. Na moje veľké prekvapenie to ale až taká blamáž zďaleka nebola. Severská mytológia je zaujímava a vo filme bola slušne spracovaná. Na hlavnú hrdinku som sa celý čas pozerala a dumala odkiaľže ju poznám:-) Celkovo však film dobre vyzeral, scenár nebol vôbec blbý ako by mohol byť a aj keď to nebol filmový počin tisícročia, dosť slušne sa to pozeralo. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Upřímně, tenhle film spolehlivě zabijí stopáž. Absolvoval jsem snímek najednou (celých 180 minut) takže vím, o čem mluvím. Je zajímavé, jak jsou rozdílné ty dvě části. Protože první část mě bavila. I přes to, že draka si jako přerostlého leguána s pár ostny nepředstavuji a hlavně v těchto scénách mi přímo do očí bila ta TV výprava. Ale nenudil jsem se nijak výrazně a takových 6/10 bych tomu dal. Jenže pak přichází druhá část a to je Beverly Hills 90210 hadra. Nezajímalo mě, kdo s kým a za kolik, hlavně proto, že bylo jasné i mně, (člověku, který legendu o Nibelunzích nikdy neslyšel) jak to dopadne. Opravdu mě to silně nudilo a já se nemohl dočkat konce. Této části bych dal tak 2/10. Takže celkově mi vychází dvě hvězdy. Potěšila mě Kristanna Loken a (překvapivě) ne tak bledý, ale mnohem snesitelnější Pattinson. Pochybuju, že si tohle ještě někdy pustím, a když tak, tak skončím u první částí. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Výtvarník John Chalfant navrhl draka Fafnira podle varana komodského a T-Rexe. (Zdroj: jchalfant.com) (Spinosaurus)

Reklama

Reklama