Reklama

Reklama

Mike Judge, jeden z tvůrců seriálu Beavis a Butt-Head, Tatík Hill a spol. a Maléry pana Šikuly, přináší šílenou komedii, která vás donutí dvakrát se zamyslet nad budoucností lidstva. Seznamte se s Joe Bowersem (Luke Wilson). Moudrosti sice moc nepobral, ale když se po jednom nepovedeném vládním experimentu probudí v roce 2505, tak zjistí, že společnost zatím pod náporem reklam a hloupých televizních pořadů úplně zdegenerovala a z něho je rázem nejchytřejší člověk na planetě. A tak je na průměrném Joeovi, aby lidský vývoj vrátil zpátky do správných kolejí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (595)

kaylin 

všechny recenze uživatele

No, přiznám se, že jak komedie mě tohle vůbec nebavilo a myslím si, že ty postavy zde nejsou nijak skvělé. Co je ale druhá věc, to je skutečnost, o čem vlastně tenhle snímek je. "Absurdistán" je skvělou společenskou kritikou. Není to nutně společnost budoucnosti, která bude vypadat takto děsivě. Ona to může být i metafora současné společnosti. A myslím, že je to metafora docela trefná. Už jen ten úvod vás donutí trochu přemýšlet. Právě za tohle bych dal komedii nadprůměrné hodnocení, má co říct. Za nic moc jiného si to nezaslouží. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Důsledky Idiokracie (tedy vlády podprůměru do které v současné realitě často přechází tolik propagovaná demokracie) dotažené do extrému zní jako zajímavý nápad... jenže mě poněkud uráží že je točená stylem právě pro ten typ lidí, které kritizuje. Že jde o komedii, a ne o inteligentnější vážný (a nutně kontroverzní... přece jen cokoli týkající se eugeniky ani jiné být nemůže) film by až tak nevadilo, ale že hruba polovina vtipů pozbývá břitké sarkastičnosti a spadá do bahna průměrné lacinosti a trapnosti už vadí dosti silně. Přes VELMI zajímavé téma je to tak stále jen průměrná, korektní(!) a patetická komedie... dokonce i s nezbytnou romantickou linkou. Sice až tak moc nenudí, ale... mám skoro chuť říci: Komedie o idiotech, pro idioty. Škoda že se podobného tématu nechytí třeba... Lars von Trier. 5/10 ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní, jak jeden film může být při dvou různých zhlédnutích tak odlišný. Pamatuji si, jak mě to poprvé úplně odrovnalo. Ta premisa, na níž je zápletka vystavena je výborná, stejně tak úvod s dětmi a rodovým stromem. Ale napodruhé už mi to nepřišlo tak zábavné, spíše suché až místy trapné a hlavně nijak nedotažené. Každopádně mě tenhle film seznámil se skvělou Mayou Rudolph a napodruhé jsem si všiml Justina Longa. A ten "právník" je prostě fakt idiot. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Film, po ktorom sa budete tešiť, že žijete v dnešnej dobe. Počas celého snímku sa však nič nadpriemerné nestane, a tak som sa občas nudil. Nakoľko som to pozeral s kamarátmi, ktorí to už videli, a usúdili že z mojej avi verzie chýba viac scén, nebudem sa sťažovať na film, ale na warez, kďe som ho stiahol :) Dub: Cz - 50% ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Idiocracy (nebudu používat ten ošklivý český ekvivalent) je komedie, která měla na víc. Z výborného nápadu se sice podařilo vytěžit nějaké to sarkastické odfrknutí, ale humor tu většinou klouže po povrchu a občas je stejně pitomý jako ti, do kterých se strefuje. Na konci se z toho nevyklube nic jiného než oslava průměrnosti. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (16)

  • Prezidentské RV má číslo 28000, což je ve skutečnosti opravdové číslo FAA pro Air Force One. (KucC)
  • Pracovní název filmu byl 3001. Scénář se původně jmenoval "The United States of Uhh-merica". (KucC)
  • Na zadní straně obalu DVD je postava Luka Wilsona pojmenována Joe Bowers, ale v závěrečných titulcích je jmenován jako Joe Bauers. (Cheeker)

Reklama

Reklama