Reklama

Reklama

Bodom

  • Estonsko Bodom (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Skupinka štyroch kamarátov, dve dievčatá a dvaja chlapci, sa vyberie k jazeru Bodom, preslávenému vďaka záhadným vraždám v roku 1960. Chcú sa pokúsiť o rekonštrukciu starých udalostí. S príchodom noci ale zisťujú, že nie sú jediní, kto si chce na históriu jazera zaspomínať. Noc bude ešte krvavejšia ako tá z roku 1960. (Marceloo)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (56)

TomX2 

všechny recenze uživatele

Banda deciek sa vydáva vyriešiť záhadné vraždy, ktoré sa udiali pri jazere Bodom - rok 1960. No ako sa neskôr ukáže, nie je tomu úplne tak. Atmosférický horor inšpirovaný skutočnými desivými udalosťami, sa môže pyšniť svojou technickou stránkou, no aj hŕstkou nápaditých scén a skvelou hudbou (techno časť sa mi dosť páčila). Bohužiaľ, film je potlačovaný dole svojím scenárom a flashbackmi, vďaka čomu film miestami vyzerá ako teen-romance dráma. edit (9.1.2019): A aj kvôli tomuto mením z štyroch hviezd na dve. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Pěkné prostředí, výborná hudba, skvěle natočeno a to je asi tak všechno co se mi líbilo. V rámci žánru velká nuda, absolutně nesympatická Mimosa Willam, která mě srala už od samého začátku a nejen ona, nereálné chování postav (típek běhá s frajerkou po lese, po té, co někdo zabije jeho kamaráda a on řeší úplně jiné věci, jakoby se vůbec nic nestalo) Film je bez gore, takže také zklamání a na konci samozřejmě nesmí chybět pravý VRAH, který žije celou dobu hluboko v lese a každičký den, netrpělivě obchází své místo činu, zda někdo nepřijel opět stanovat. Trapas. (299. hodnocení) ()

Reklama

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší hororový expert jsem zhlédl tisíce hororů (a to i ze zemí, které by většina uživatelů ani nedokázala najít na mapě). Není tedy divu, že se ze mě díky tomu stal i velký lingvista a znalec percepční fonetiky, který dobře ví, že nelibozvučná finština do jisté míry narušuje divákův prožitek z daného snímku. Díky specifickým koncentračním cvičením naštěstí dokáži nežádoucí akustické podněty zcela utlumit, ale obyčejný divák bude při poslouchání finské hatmatilky bezpochyby trpět. Alespoň, že se povedla vizuální stránka filmu a celá scenerie je tak adekvátně osvětlena, přestože se děj snímku odehrává převážně v noci. Horor Bodom nejvíce zaujme svou atmosferickou úvodní půlhodinou, která je protknuta jezerním mysteriem. Počínaje první vraždou se však snímek promění v klasický nemastný neslaný slasher s předvídatelným twistem a nelogickým chováním postav. Slabší dvě hvězdy. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Bodom je trochu jako pofidérní horská dráha, která divně vrže a vydává nedůvěryhodné zvuky, když na ní jedete. Začátek byl pro mě dost rozpačitý, už jen ty nesympatické postavy nevěstily nic dobrého. Twistů je v tomto filmu několik, ale nechci spoilovat, takže řeknu jen to, že moje názory a pocity při sledování téhle finské podivnosti se v průběhu stopáže měnily tak často jako kostýmy Lady Gaga a vůbec jsem nevěděla, co od toho v další minutě můžu ještě čekat. Každopádně díky finále jsem nakonec asi spokojená a převládají lehce pozitivní dojmy, takže na doporučení to asi je, ale každému to do noty opravdu padnout nemusí, to si troufám tvrdit skoro s jistotou. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Úvod a možno ešte pár minút ďalej ušli, no potom sa stal z toho hrozný škvár, navyše dosť predvídateľný. Naozaj úbohé a nezáživné. To by však hádam aj v tomto hororovom subžánri išlo odpustiť, len keby tu bol nejaký ten masakrík. No čakal som, čakal, ale ničoho som sa nedočkal. Na dôvažok aj od toho mála čo tu bolo sa kamera zvyčajne odvracala. Takže väčšinou išlo o ťažkú nudu, smiešno-trápne revenge a zívacie pasáže. Potom prišiel klišé stereotypný koniec a ja som bol rád, že som rád, hlavne tomu, že je už koniec. No proste zbytočnosť. 35/100 ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama