Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh agenta Mossadu, který krátce po sebevraždě své ženy dostane od izraelské bezpečnostní služby úkol, aby nalezl stárnoucího nacistického zločince a zabil ho. A aby se k němu snáze dostal, „spřátelí" se s jeho vnoučaty ... (frings)

Recenze (21)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem od Walk on Water doufala v zajímavý divácký zážitek, ale dostalo se mi mnohem silnějšího prožitku, než jsem asi očekávala. Tak především, Lior Ashkenazi je nádherný chlap a jeho postava není zrovna jednoznačně vykreslena. Jeho navrch drsný, realistický, s profesním odstupem a od emocí distancovaný charakter je zároveň svým způsobem uzavřený a teprve postupem filmu se odkrývá jeho jádro. Je tedy zároveň na divákovi aby se každý sám pokusil si interpretovat jeho chování a skryté emoce. To se týká především jeho vztahu s Knutem Bergerem. Již od prvního setkání se mezi nimi vytvoří "electrifying chemistry," která s každým posunem děje ještě nabývá na síle. Až si člověk přeje, aby mezi nima konečně k něčemu došlo:) Právě jejich zvláštní vztah se stal hlavním předmětem mého zájmu a čekala jsem, jak to nakonec mezi nimi dopadne. Sice se nekonalo to, co jsem si tak přála, ale možná je to právě to, co si má divák vyložit po svém. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

absolutne silny zazitok! to je asi to najvacsie co mi rezonuje v hlave po zhliadnuti tohto velmi kvalitneho filmu z izraela. zhava a citliva tematika, rozumne spracovana a vyborne zahrata. odporucam! najsilnejsi zazitok z posledneho obdobia. ()

frings 

všechny recenze uživatele

Příběh agenta Mossadu, který krátce po sebevraždě své ženy dostane od izraelské bezpečnostní služby za úkol, aby nalezl stárnoucího nacistického zločince a zabil ho. A aby se k tomuto snáze dostal, "spřátelí" se s jeho vnoučaty ... ()

Plangi 

všechny recenze uživatele

Rok tomu, co jsem natrefil na režiséra Foxe snímkem Ha-Buah (2006) a pravda moc na větvi jsem nebyl, vadila mi přílišná překombinovanost. U jeho o dva roky staršího filmu Walk on Water se tento neduh objevuje také, bylo zde zkrátka mnoho motivů, které vyzněly do prázdna. Naštěstí to ale nebylo v takové míře, aby se ztrácela hlavní zápletka, týkající se samotného agentova pátrání po nacistickém zločinci za nevědomé pomoci jeho vnoučat. Ta je opravdu zajímavá a na tu nějakou hodinu a tři čtvrtě mě film dokázal naprosto vtáhnout do děje…no tedy až na pár minut ke konci, které jakoby střihač fiknul z jiného filmu a žánru. 80% ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Izraelský stát již mnoho let hájí své právo na přežití. V jeho službách pracuje již několikátá generace lidí, kteří již mnohdy nevědí přesně, co bylo na úplném začátku. Poselství holokaustu začíná pomalu rezavět a z posledních uprchlých esesáků zbyly jen nepohyblivé trosky ležící v postelích, v plínách a na přístrojích. V takové době je už těžké být Damoklovým mečem Šimona Wiesenthala a pomstít židovský národ odstraněním zcela vyřízeného, i když stále hledaného válečného zločince. Doba se mění, mění se i lidé, nastupují nové generace vnuků a pravnuků, boj dobra a zla ale zůstává. Někdy je těžké se rozhodnout, zda zabít ve jménu spravedlnosti, když už je to vlastně zbytečné, splnit rozkaz a povinnost vůči národu, nebo zůstat člověkem... ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Nenapadny film o vyrovnavani se s vlastni identitou, histori a hledani cesty k odpusteni. Pravda, misty pusobi trochu naivne a mozna by se tam naslo i nejake to klise, ale zustal po nem tak hezky pocit, ze to clovek rad odpusti. On ta naivita ma za spravnych okolnosti take sve kouzlo. Necekane mila zalezitost. Ctvrtou hvezdu pridavam za pointu. ()

wer4 

všechny recenze uživatele

Bol by to býval výborný film, keby v ňom nebolo posledných pár minút, ktoré zhodili latku o triedu nižšie. To romanticko - patetické vysvetlenie, ako sa aj napriek všetkému majú všetci dobre, zrazu .. zrazu vnučke, ktorá odišla od rodiny kvôli nacistickému starému otcovi, nevadí, že má deti s bývalým, ale predsa len vrahom .. je to rozhodne zaujímavý film, hodný zamyslenia sa a plný prekrásnych momentov. ()

misstake 

všechny recenze uživatele

Zajímavá sonda do života obyvatel nevšední, pro Evropany hodně exotické země, některé věci trochu přitažené za vlasy, jednání postav trochu podivné, stejně tak konec. Těžko říct, jak to tam chodí v reálu, ale každopádně stojí za shlédnutí. ()

fredisek 

všechny recenze uživatele

Až na tu nesnesitelnou hudbu, skvělé! Hlavní hodnota filmu neleží v příběhu, ten občas kulhá, ale ve stylu, jakým popisuje dodnes trvající konflikt mezi židovským pocitem zloby (rozhodně ne neoprávněným) a smířeným pohledem Evropanů. Jak vnímáme holocaust tady? Jako část historie, která byla šílená, ale je za námi, a krom popíračů holocaustu nás moc nevzrušuje. Zcela pochopitelně pro Židy holocaust znamená mnohem víc. Walk On Water tenhle konflikt probral z obou stran a obě strany konfrontoval v postavách agenta Mosadu a berlínského gaye, kterého sice minulost žere, ale nehodlá jí dát prostor, aby ho omezovala. K základní linii příběhu autoři přidali v drobných motivech izraelsko-palestinský konflikt, neonacismus, pocit viny za ztrátu milovaného člověka. Snímek je špionážním filmem stejně jako romancí. Hutné drama, které všechno myslí vážně, i když se nezatěžuje velkými gesty a kýčem (až na úplné finále, které se ale k příběhu báječně hodí). ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Ač menší vzrůstem, o to větší sympoš s mužnými rysy a dobrý herec Lior je (…a jak neslušivě, stařecky a houmlesácky vypadá, když si zakryje v jednom z pozdějších filmů tvář vousy), a to vše dokazuje i v tomto filmu režiséra, kterého začínám čím dál víc obdivovat a jež je zřejmě naladěn na stejnou duševní notu jako já a i mnoho jiných a jehož prakticky veškeré filmy jsou nadprůměrné. Ani Knut Berger v roli Axela nezaostal a celkový dojem z filmu je více jak dobrý … 81089 ()

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Nejsilnější pro mě byla scéna, kdy Axel učí sešlost u svých rodičů židovský tanec. Konec mi už tak silný nepřipadal, i když celý děj k němu směřoval, ale o tom už se zmínil wer4. ()

polonius 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě vůbec neoslovilo. Ani psychologická záležitost , ani rafinovaná zápletka, žádná hlubší myšlenka, naprosto předvídatelný děj. Všechno je jen tak nesměle nakousnuté a nedotažené. ()

Sowa 

všechny recenze uživatele

Z tohohle filmu jsem mel trochu strach. Čekal jsem "komerční megafilm" se spoustou akčních scén. Jsem rád, že to tak nedopadlo. Lior Ashkenazi nebyl jako agent Mosadu az tak spatny. Musim rict, ze me film nenudil ani nezklamal, ale... Bylo toho na me nejak moc: Žid, který nenávidí Palestince, Palestinec, který je homosexuál, Němka, jejíž děda byl nacista žije v Izraeli atd... Spousta problémů na tak jednoduchý příběh. Od závěru jsem taky čekal víc, přišlo mi to dost hloupé a naivní. Pocity jsou rozporuplné, ale jelikož mám pro Izrael slabost tak 3 a 1/2 *. ()

Kkahunaa 

všechny recenze uživatele

Fascinující snímek řešící hned několik problematik najednou. Homosexualitu, napjaté izraelsko-palestinské vztahy a odkaz nacistické minulosti. Agent Mosadu Eyal (Lior Ashkenazi) dostane nelehký úkol, najít a zabít válečného zločince. K tomu má dojít přes jeho prapotomky. Vše se však může změnit s Eyalovou osobní krizí, která ho přivede k myšlence, že i po vodě lze za určitých okolností chodit. ()

OnCal 

všechny recenze uživatele

Spousta lidí filmu vyčítá konec. Já jsem za něj rád. Aspoň u mě nevyvolal smutné pocity, jako ostatní filmy tohoto režiséra. ()

Aniii 

všechny recenze uživatele

Nejsilnější filmový zážitek poslední doby, výborný film a neskutečné herecké výkony! Knut Berger - geniální... Jako by herci vůbec nehráli, jako by ten příběh opravdu prožili přímo před kamerou. Řekla bych, že každá vteřina je naprosto dokonalá, ale bohužel konec byl pro mne mírným zklamáním. I tak pět hvězdiček - bez debat. ()

Agnostik 

všechny recenze uživatele

Myslel sem že si pustím dobrý film o honbě na starého nacistu a dostal sem koktejl slátaniny o agentu mossadu kterej se sblíží s vnukem nacisty -gayem a jeho sestrou.Nakonec se do sebe ve finále zamilují a ona sním má bejby..bože a vypadalo to tak slibně.Půlka filmu se promíchává s poznáváním 4% komunity a malými rodinnými rozepřemi které sleduje nasazený agent který je vtažen do rodiny ve finále končící s totálním happyendem jako v hollywoodské béčkové romantice..pro artové příznivce vynikající,pro mě ze silným překonáváním se 3 hvězdičky.Pro opravdové fajnšmekry doporučuji film http://www.csfd.cz/film/12365-muz-ktery-dopadl-eichmanna/bazar/-MUZ KTERY DOPADL EICHMANNA,mimochodem prozatím sem jej osobně nikde nesehnal,nenajde se nějaká dobrá duše..? ()

katakomb 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu jsem byl neskutečně mile překvapenej tím, jak skvěle se povedlo v jednom filmu skloubit izraelsko-palestinskou, židovsko-německou a gay-hetero otázku zároveň. První dvě třetiny byly skvělý, šlapalo to, mělo to šmrnc, koule, napětí, atmosféru.. Bohužel posledních třicet minut, kdy se děj přesunul do Německa, se film začal ubírat příliš sentimentální cestou ve stylu holywoodských filmů, kde přeci musí být jasný konec s potrestáním zlých a udobřením těch všech vlastně hodných. Velká škoda, kdyby film skončil raději otevřeným koncem, bylo by to za mě rozhodně lepší a na jasných 5 hvězd, takhle si ale musím postesknout a dát jen 4 ()

Polda99 

všechny recenze uživatele

První setkání s tímto režisérem, které mi naprosto vyrazilo dech. Silný příběh, který řeší hned několik problémů jako vyrovnání se s vlastní minulostí, vyrovnání se sám se sebou a toleranci. Při tomhle filmu jsem se ani chvíli nenudil a i když je závěr filmu značně naivní a těžko uvěřitelný, vryl se mi do paměti. Je to film, na který asi nikdy nezapomenu, můžu vřele doporučit. ()

Reklama

Reklama