Reklama

Reklama

Dům voskových figurín

  • USA House of Wax (více)
Trailer

Zlověstným způsobem, který ho korunoval na mistra filmové hrůzy, ztělesnil Vincent Price slavného sochaře voskových figurín, který se po útoku žháře, jenž zničil jeho životní dílo, propadá do hlubin šílenství. Není už schopen používat své popálené ruce a vytvoří proto nový - a vražedný - způsob, jak znovu naplnit svůj dům voskových figurín. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Technicky skvěle zvládnutá věcička která remake byť není úplně marný strčí do kapsy. Jak už je u těhlech starších kousků zvykem, tak neočekávejte vyvražďovací festival, ale spíš precizní budování atmosféry a divákova očekávání. Naivní to je určitě, ale dobové kouzlo je nepopíratelné, takže proč ne.70% ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Milý a naprosto nehororový film.;-) Vhodné pro celou rodinu. 2.pol. lehce nudná, takže po letech nastoupilo přetáčení, páč je zde několik neúnosně natahovaných scén a taky hl. v př. toho chlápka s pinpongáčem na šňůrce, který mě ukrutně lezl fest na nervy. A kterého bych sám s chutí zalil zaživa ovšem...do wosku. Když už jsem se domníval, že je nadobro pryč, on se tam zjevil zase! Ech. Price je zde mimořádně jošťomilý ještě více než jinde, tak proto ty první dvě věty. Též jsem neodhalil nic, co by bylo snad zločinem, páč všichni dostali co si zasloužili. Až na Price, ten měl dál pokr. A jelikož jsem nikdy nikde nečetl žádnou synopsi, tak jsem si opět připsal bod za trefení se do roku děje. Na závěr 1 věc. Nepříjde mi příliš inteligentní dáti do scénáře přiblble vtipkující policisty/detektivy či co. Ale zase je to v USA, tak je to zřejmě ok. Pokud bych to zkrátil na únosnou 4hvězdičkovou míru, dal bych to tak na 45min. A to já bych většinou filmy spíše prodlužoval, takže to je už co říci. Jo a toho Bronsona jsem vůbec nepoznal. P.s. taky jsem měl od 2.pol. na mysli výborný Waxwork I+II od Hitchcoxe což nevím proč;-) Který se tímto možná inspiroval, ovšem s o 200% lepším výsledkem. ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Ke škodě tomuto filmu je jediná věc - a to, že chybí jakýkoli prvek překvapení. Od začátku všichni víme, jak to dopadne, co je tam za tajemství a v čem je ten vtip. Je to lehce naivní, snadno předvídatelné a se záplavou klišé nejen své doby. A k mínusům ovšem zařazuji všechny vystupující herečky: nesympatické, ošklivé a protivné. Ale stejně to všechno je úplně jedno, když je tu Vincent Price, okouzlující a démonický sochař. Už to samo stačí na slušný film. K tomu trochu napětí, pár hororověji laděných scén, sem tam vtípek pro tehdejšího návštěvníka kina, a výsledkem je moc příjemná záležitost, co by se neztratila ani u Hammeru. Lituju jen jediného - že v této době bylo stále nemyslitelné, že by "zlo" zvítězilo nad "dobrem". Vincent by si to zasloužil. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Už jsem nějakejch pár filmů točících se kolem domů/muzeí voskových figurín viděl. Tohle je ale zatím ten nejlepší. Velkou zásluhu na tom samozřejmě má i hororová legenda Vincent Price. Ale není to jen jeho zásluhou. Řekl bych, že tady si to prostě sedlo tak nějak všechno dohromady až z toho nakonec vznikl tenhle povedenej horor kterýmu klidně těch 5hvězd dám. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Některé filmy dokáží polekat i po letech a ruku na srdce, kdybych viděl Dům voskových figurín v roce 1953, asi bych spal hodně dlouho u rozsvícené lampičky a usedavě brečel pokaždé, když by večer vypadnul proud. Jelikož jsem hrooozně moderní člověk, co to viděl až v roce 2014, kdy už s člověkem nehne skoro nic, tak budu mít jen tik v oku a klepavku :-D Film se hodně rychle rozjede a je krásně temný s ponurým dějem, bezvadnou hudbou no a doslova ďábelský Price musel v tu dobu děsit většinu diváků. U filmu mě příjemně mrazilo a užil jsem si ho. Prvních 45 minut bezchybných, pak to trošku ztratí dech, ale nenechte se vysmát konec už je opět parádní. Když to porovnám se stejnojmenným horororem z roku 2005, který mám velmi rád a dal jsem mu plnou palbu, tak světe div se, zjistím, že tento je příběhově ještě lepší a rozhodně opět dávám plnou palbu. Kdo neviděl o dost přišel. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (29)

  • Film měl premiéru 10. dubna 1953. (Chatterer)

Reklama

Reklama