Reklama

Reklama

Dům voskových figurín

  • USA House of Wax (více)
Trailer

Zlověstným způsobem, který ho korunoval na mistra filmové hrůzy, ztělesnil Vincent Price slavného sochaře voskových figurín, který se po útoku žháře, jenž zničil jeho životní dílo, propadá do hlubin šílenství. Není už schopen používat své popálené ruce a vytvoří proto nový - a vražedný - způsob, jak znovu naplnit svůj dům voskových figurín. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Ke škodě tomuto filmu je jediná věc - a to, že chybí jakýkoli prvek překvapení. Od začátku všichni víme, jak to dopadne, co je tam za tajemství a v čem je ten vtip. Je to lehce naivní, snadno předvídatelné a se záplavou klišé nejen své doby. A k mínusům ovšem zařazuji všechny vystupující herečky: nesympatické, ošklivé a protivné. Ale stejně to všechno je úplně jedno, když je tu Vincent Price, okouzlující a démonický sochař. Už to samo stačí na slušný film. K tomu trochu napětí, pár hororověji laděných scén, sem tam vtípek pro tehdejšího návštěvníka kina, a výsledkem je moc příjemná záležitost, co by se neztratila ani u Hammeru. Lituju jen jediného - že v této době bylo stále nemyslitelné, že by "zlo" zvítězilo nad "dobrem". Vincent by si to zasloužil. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Technicky skvěle zvládnutá věcička která remake byť není úplně marný strčí do kapsy. Jak už je u těhlech starších kousků zvykem, tak neočekávejte vyvražďovací festival, ale spíš precizní budování atmosféry a divákova očekávání. Naivní to je určitě, ale dobové kouzlo je nepopíratelné, takže proč ne.70% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $658,000Tržby USA $23,750,000Tržby Celosvetovo $-║ Kto by nezabíjal keby mu zničili celoživotné diela, až mi bolo Profesora Henry Jarroda(Vincent Price) ľúto keď mu horeli jeho voskové figuríny... Film ako taký ma prekvapil svojím prevedeným, netlačí zbytočne na pílu, vraždí sa len príležitostne a na viac menej oprávnených miestach, herci si odviedli dobrú prácu a napomáhajú tvoriť napätú atmosféru plus Igor v podobe Charlesa Bronsona nemá chybu, masky tiež urobia svoje, celkovo ide o nadštandartne vydarené dielko. /90%/ ()

anais 

všechny recenze uživatele

Děj tohoto filmu nemá s House of wax z roku 2005 společného nic, krom několika mrtvých lidských těl zalitých do vosku. Na rozdíl od svého novodobého jmenovce je House of wax z roku 1953 nápaditá kostýmní podívaná, určena sice pro popcornové publikum amerických drive-inů, leč nesoucí v sobě atmosféru těch nejlepších hororových klasik. Příběh se točí kolem skvělého sochaře (Vincent Price), kterého zradí jeho obchodní partner a kvůli pojištění nechá spálit jeho nejlepší práce z vosku. Sochař téměř uhoří. Po nějaké době se však vrací s jediným cílem – pomstou. Své oběti zalévá do vosku a vystavuje je ve svém domu voskových figurín. Zajímavostí je například účast mladého Charlese Bronsona v roli němého svalovce Igora, který plní zločincovi temné plány. Je vidět, že to tehdy všechny bavilo natáčet, díky čemuž mohli vznikat filmy na pomezí umění a braku, které baví i po 50.letech. Na kvalitě se samozřejmě podepsal i jako vždy výtečný Vincent Price. ()

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Pěkný, goticky laděný horor s jedinečnou patinou padesátých let. Teatrálnost, umocněná starosvětskými kulisami z toho doslova čiší. Zápletka průhledná, leč krásně morbidní. Zásadní role pro Vincenta Price a vlastně i Charlese Bronsona, který si zde střihnul trochu tupého, zato však drsného sluhu. Fanoušky dnešních hororů už film patrně neosloví, natož aby je šokoval, ale pro zapálené filmové badatele jde o hodnotný relikt ze starých hollywoodských časů. Film je mimochodem natočen ve 3D. To píšu pro ty, kteří žijí v mylném snu jménem Avatar. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (29)

  • Postavě Vincenta Price změnili jméno z Ivana Igora na Henryho Jarroda. (Chatterer)
  • Reštaurovanie filmu do 3D Blu-ray podoby stálo štúdio Warner Brothers 300,000 $. Pôvodný negatív sa nedal použiť, pretože ho poškodila voda a stereo soundtrack nahraný vo formáte Warnerphonic už dlhšie nebol k dispozícii. (beso74)
  • Když Vincent Price ukazuje své voskové sochy obchodnímu partnerovi, použije repliku z Hamleta - "Foul deeds will rise, though all the world overwhelm them, to men's eyes." (Chatterer)

Reklama

Reklama